Jump to content
IGNORED

Razna pitanja

korindjar

Recommended Posts

Posted

Prvo hvala na odgovoru.

Nije iz Kanade :1_grinning:

Ne razumem samo sta znaci "ako je placen porez"?

U kupoprodajnom ugovoru pise da porez pada na teret kupca i da je on u obavezi da ga plati.  Da li meni mogu iz poreske praviti problem u smislu dokazivanja porekla novca i poreza? Icicu sa babom u banku da damo izjavu svakako...

Posted

U kojoj valuti je sad najbolje držati ušteđevinu? CHF?

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Mislim na ove regularne fiatjke™. Nije ušteđevina za igranje sa kripto. 

Edited by miki.bg
Posted

jel znamo nesto o cashback worldu?

https://www.lyoness.com/rs/shopping-cashbackworld

meni deluje kao 1 moderna potrosacka piramida ali odlicna za ljude sa vec visokom potrosnjom..dok bi za obicne smrtnike bila itekako zahebana navlakusa da bespotrebno trose vise..nemam pojma,ja nisam ljubitelj potrosnje pa na to gledam iz ne bas blagonaklonog ugla..

Posted (edited)

sad citam po netu da to uopste nije novost a ja tek juce cula za to,aktuelna sam kao lanjski sneg :D

ali mi je juce o tome drvio jedan oprani mozak..ok covek ima visoku potrosnju i ok su mu ti popusti i bodovi,mozda se i moze biti pametan u tome... ali on nikako nije hteo da prizna da je to 1 klasicna piramida dok je to sasvim ocigledno(provalila sam to po samoj prici a da nista o tome nisam znala) sto ukazuje na 1 opran mozak..

evo zanimljiv text

http://robertbilic.com/poduzetnistvo/lyoness-prilika-ili-prevara/

Edited by ivy
Posted

ne znam da li je topik odgovarajuci, ali bolji nisam nasao

prilikom uplate poreza pogresno je unet poziv na broj (dodata nula viska)

da li je moguce prebaciti ta sredstva? postoji li nekakav rok za to?

malopre sam hteo proveriti da nekim slucajem uplata ipak nije prosla. ali koliko vidim zahtev za online nalog se moze podneti online, ali ga u svakom slucaju mora preuzeti licno poreski obveznik, drugim recima trenutno ne mogu proveriti stanje

Posted

Rodio sam mečku dok sam preknjižio pogrešno uplaćen porez, i to uplaćen na pogrešan račun koji su oni mentoli pogrešno odštampali.

U upravi prihoda nas stotinu nesrećnika sa istom situacijom, obilazimo 5 (pet) kancelarija i šaltera da bi to završili.

Napalm.

Posted

ufff

da guzve su skoro stalno u poreskom

najgore je sto je porez na oca, kome je blago receno problem da stoji u redovima

ajde molim vas ako neko ima iskustva u slicnoj situaciji ili uopste koja je procedura za preusmeravanje sredstavama prilikom pogresnog unosa poziva na broj? bio bih veoma zahvalan

Posted

Zahtev za preknjiženje, možeš to i ti odneti. Priloži kopiju uplatnice.

Posted

ok, to bi mi mnogo znacilo, da ne mora otac licno

a nije ni mali iznos, posto je ovo prvi put da placamo porez za kucu, pa je nekoliko godina unazad

inace, selo u kom zivimo je peta zona, a sva okolna mesta 6 zona, ukljucujuci i mesto koje nam je "centrala"

tu je mesna kancelarija, posta, dom zdravlja, skole, obdaniste, nekad bilo opstina, ima naznake "urbanog", nalazi se na magistralnom putu, blize je centru beograda nego selo u kom mi imamo kucu. dakle po svakom osnovu bi cena kvadrata tu trebala biti visa nego ovde gde sam ja, ali je iz nekog razloga obrnuto. to mesto i sva okolna su 6 zona, ovo moje 5ta. razlika u porezu je oko 20%

Posted
16 hours ago, Tribun_Populi said:

Zahtev za preknjiženje, možeš to i ti odneti.

+1, ne mora lično (ponesi ćaletov ličnjak za svaki slučaj though).

• 4 months later...
Posted

Dobio sam neke akcije nasledstvom i pogledao kroz papire isposatavilo se da su one bile poverene firmi Energobroker koja je pre 2 godine izbrisana iz APR i vodi se kao U Likvidaciji. Kakva je sad dalja procedura za dobijanje tih akcija i dividendi? 

Posted

zovi Tesla kapital, oni su preuzeli klijente

Posted
23 minutes ago, levi said:

zovi Tesla kapital, oni su preuzeli klijente

Hvala! Kontaktiracu ih koliko sutra :)