Voba Posted December 8, 2017 Posted December 8, 2017 Prvo hvala na odgovoru. Nije iz Kanade Ne razumem samo sta znaci "ako je placen porez"? U kupoprodajnom ugovoru pise da porez pada na teret kupca i da je on u obavezi da ga plati. Da li meni mogu iz poreske praviti problem u smislu dokazivanja porekla novca i poreza? Icicu sa babom u banku da damo izjavu svakako...
eumeswil Posted December 9, 2017 Posted December 9, 2017 U kojoj valuti je sad najbolje držati ušteđevinu? CHF?
eumeswil Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 (edited) Mislim na ove regularne fiatjke™. Nije ušteđevina za igranje sa kripto. Edited December 17, 2017 by miki.bg
ivy Posted December 20, 2017 Posted December 20, 2017 jel znamo nesto o cashback worldu? https://www.lyoness.com/rs/shopping-cashbackworld meni deluje kao 1 moderna potrosacka piramida ali odlicna za ljude sa vec visokom potrosnjom..dok bi za obicne smrtnike bila itekako zahebana navlakusa da bespotrebno trose vise..nemam pojma,ja nisam ljubitelj potrosnje pa na to gledam iz ne bas blagonaklonog ugla..
ivy Posted December 20, 2017 Posted December 20, 2017 (edited) sad citam po netu da to uopste nije novost a ja tek juce cula za to,aktuelna sam kao lanjski sneg ali mi je juce o tome drvio jedan oprani mozak..ok covek ima visoku potrosnju i ok su mu ti popusti i bodovi,mozda se i moze biti pametan u tome... ali on nikako nije hteo da prizna da je to 1 klasicna piramida dok je to sasvim ocigledno(provalila sam to po samoj prici a da nista o tome nisam znala) sto ukazuje na 1 opran mozak.. evo zanimljiv text http://robertbilic.com/poduzetnistvo/lyoness-prilika-ili-prevara/ Edited December 20, 2017 by ivy
pbg12345 Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 ne znam da li je topik odgovarajuci, ali bolji nisam nasao prilikom uplate poreza pogresno je unet poziv na broj (dodata nula viska) da li je moguce prebaciti ta sredstva? postoji li nekakav rok za to? malopre sam hteo proveriti da nekim slucajem uplata ipak nije prosla. ali koliko vidim zahtev za online nalog se moze podneti online, ali ga u svakom slucaju mora preuzeti licno poreski obveznik, drugim recima trenutno ne mogu proveriti stanje
Skyhighatrist Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 Rodio sam mečku dok sam preknjižio pogrešno uplaćen porez, i to uplaćen na pogrešan račun koji su oni mentoli pogrešno odštampali. U upravi prihoda nas stotinu nesrećnika sa istom situacijom, obilazimo 5 (pet) kancelarija i šaltera da bi to završili. Napalm.
pbg12345 Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 ufff da guzve su skoro stalno u poreskom najgore je sto je porez na oca, kome je blago receno problem da stoji u redovima ajde molim vas ako neko ima iskustva u slicnoj situaciji ili uopste koja je procedura za preusmeravanje sredstavama prilikom pogresnog unosa poziva na broj? bio bih veoma zahvalan
Tribun_Populi Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 Zahtev za preknjiženje, možeš to i ti odneti. Priloži kopiju uplatnice.
pbg12345 Posted December 25, 2017 Posted December 25, 2017 ok, to bi mi mnogo znacilo, da ne mora otac licno a nije ni mali iznos, posto je ovo prvi put da placamo porez za kucu, pa je nekoliko godina unazad inace, selo u kom zivimo je peta zona, a sva okolna mesta 6 zona, ukljucujuci i mesto koje nam je "centrala" tu je mesna kancelarija, posta, dom zdravlja, skole, obdaniste, nekad bilo opstina, ima naznake "urbanog", nalazi se na magistralnom putu, blize je centru beograda nego selo u kom mi imamo kucu. dakle po svakom osnovu bi cena kvadrata tu trebala biti visa nego ovde gde sam ja, ali je iz nekog razloga obrnuto. to mesto i sva okolna su 6 zona, ovo moje 5ta. razlika u porezu je oko 20%
Skyhighatrist Posted December 26, 2017 Posted December 26, 2017 16 hours ago, Tribun_Populi said: Zahtev za preknjiženje, možeš to i ti odneti. +1, ne mora lično (ponesi ćaletov ličnjak za svaki slučaj though).
*edited by mod Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 Dobio sam neke akcije nasledstvom i pogledao kroz papire isposatavilo se da su one bile poverene firmi Energobroker koja je pre 2 godine izbrisana iz APR i vodi se kao U Likvidaciji. Kakva je sad dalja procedura za dobijanje tih akcija i dividendi?
*edited by mod Posted May 6, 2018 Posted May 6, 2018 23 minutes ago, levi said: zovi Tesla kapital, oni su preuzeli klijente Hvala! Kontaktiracu ih koliko sutra
Recommended Posts