Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naučna fantastika

Featured Replies

pa da. 

pogotovo ako si u medjuvremenu procito knjigu. koja je ludilo.

• Replies 1.3k
  • Views 136.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Filozof manijak
    Filozof manijak

Zašto te tako dojmio film? Meni je npr.on jedan boljih SF horora sa elementima lovkraftovske strave 

• אַף אֶחָד
    אַף אֶחָד

Gledao Event Horizont. Kakvo neopisivo mega sranje. U jakoj konkurenciji upada u top 5 najglupjih SF filmova koje sam ikad gledao.

Posted Images

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  

Oprezan sam sa Besonovim filmovima, pogotovo posle Lusi, ali ovde je odlično pogodio estetiku stripa, malo je prilagodjujući i svojoj.

Edited by Jeremija

• Author

Ma, budi oprezan...

"Estetika stripa", a?

Da ti malo ne preteruješ?

jaooo ali Kara i njene obrvice s mora krastavice!

Некако су ми обоје сморени.

Ima dosta momenata i u stripu kad izgledaju smoreno, meni bi jedina očigledna zamerka bila to što Laureline nije ostala ridjokosa, ali dobro...

Ima dosta momenata i u stripu kad izgledaju smoreno, meni bi jedina očigledna zamerka bila to što Laureline nije ostala ridjokosa, ali dobro...

Има у трејлеру и сцена кад се смеју, али је погрешно што су их ставили сморене на насловну трејлера.

Има у трејлеру и сцена кад се смеју, али је погрешно што су их ставили сморене на насловну трејлера.

Da, deluju kao da su na heroinu, što možda i nije daleko od istine...   :fantom:

posetitelj muzeja, kakva je to filmcina

Скарлет Јохансон у играној верзији Ghost in the Shell.

Звучи обећавајуће.

Ma, budi oprezan...

"Estetika stripa", a?

Da ti malo ne preteruješ?

Skoro sam čitao par papirnih izdanja pa mi je sveže u sećanju, neke scene (npr. vanzemaljac koji skuplja nešto i kome je glava povezana kablom sa zgradom ili one ogromne životinje) su bukvalno prepisane iz stripa. Centerpoint station nije ista ali brod jeste. Besonov uticaj se ogleda npr. u tome što saobraćaj i sam grad liče na onaj iz Petog Elementa. 

Šta fali obrvama?  :D  :naughty:

• Author

Besson je bio neobarok i ostao je određen neobarokom (lično volim upravo taj izraz za Beineixa, Caraxa i njega) uvek u izvesnoj meri, prema tome: reklame, stripovi, svi elementi masovnih medija - imaju potencijal građe i da se transformišu u elemente njegovih filmova...

The Lady (2011) je to niz elemenata kojim se kroz ozbiljne medije formiraju prikazi političke ličnosti, političkih odnosa i zaokruženog toka događaja, dok je u Lucy (2014) to prilično raspuštena igra elemenata tipičnih za svakakve prakse novih digitalnih medija...

U tom pogledu je logično očekivati i da ekranizacija stripa bude pod snažnim uticajem neobaroknog i ličnog...