ToniAdams Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 pa da. pogotovo ako si u medjuvremenu procito knjigu. koja je ludilo.
Jeremija Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 (edited) Oprezan sam sa Besonovim filmovima, pogotovo posle Lusi, ali ovde je odlično pogodio estetiku stripa, malo je prilagodjujući i svojoj. Edited November 12, 2016 by Jeremija
Ajant23 Posted November 12, 2016 Author Posted November 12, 2016 Ma, budi oprezan... "Estetika stripa", a? Da ti malo ne preteruješ?
3opge Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 jaooo ali Kara i njene obrvice s mora krastavice!
Jeremija Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Ima dosta momenata i u stripu kad izgledaju smoreno, meni bi jedina očigledna zamerka bila to što Laureline nije ostala ridjokosa, ali dobro...
vathra Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Ima dosta momenata i u stripu kad izgledaju smoreno, meni bi jedina očigledna zamerka bila to što Laureline nije ostala ridjokosa, ali dobro... Има у трејлеру и сцена кад се смеју, али је погрешно што су их ставили сморене на насловну трејлера.
Jeremija Posted November 12, 2016 Posted November 12, 2016 Има у трејлеру и сцена кад се смеју, али је погрешно што су их ставили сморене на насловну трејлера. Da, deluju kao da su na heroinu, što možda i nije daleko od istine...
hooyadahoo Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 http://sovietmoviesonline.com/en/fantastic/
ToniAdams Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 http://sovietmoviesonline.com/en/fantastic/ joj pisma mrtvog coveka
vathra Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Скарлет Јохансон у играној верзији Ghost in the Shell. Звучи обећавајуће.
bigvlada Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Ma, budi oprezan... "Estetika stripa", a? Da ti malo ne preteruješ? Skoro sam čitao par papirnih izdanja pa mi je sveže u sećanju, neke scene (npr. vanzemaljac koji skuplja nešto i kome je glava povezana kablom sa zgradom ili one ogromne životinje) su bukvalno prepisane iz stripa. Centerpoint station nije ista ali brod jeste. Besonov uticaj se ogleda npr. u tome što saobraćaj i sam grad liče na onaj iz Petog Elementa. Šta fali obrvama? :D
Ajant23 Posted November 14, 2016 Author Posted November 14, 2016 Besson je bio neobarok i ostao je određen neobarokom (lično volim upravo taj izraz za Beineixa, Caraxa i njega) uvek u izvesnoj meri, prema tome: reklame, stripovi, svi elementi masovnih medija - imaju potencijal građe i da se transformišu u elemente njegovih filmova... U The Lady (2011) je to niz elemenata kojim se kroz ozbiljne medije formiraju prikazi političke ličnosti, političkih odnosa i zaokruženog toka događaja, dok je u Lucy (2014) to prilično raspuštena igra elemenata tipičnih za svakakve prakse novih digitalnih medija... U tom pogledu je logično očekivati i da ekranizacija stripa bude pod snažnim uticajem neobaroknog i ličnog...
Recommended Posts