Jump to content

Plovila

Featured Replies

Naravno, al' gledao sam kako trajekt pri ulasku i okretanju odnosi sam vrh doka u Vela Luci, ta sporost sa jedne strane i osećaj bespomoćnosti da se grdosija preusmeri izazivaju strahopoštovanje.

Edit: cela stvar traje par minuta tops

https://www.dailymail.co.uk/news/article-4763324/Tiny-tugboat-rescues-ferry-potentially-deadly-crash.html

Edited by Skyhighatrist

• Replies 1.2k
  • Views 119.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Vjekoslav
    Vjekoslav

vidim da je Indy kacio ovdje fotku svog broda u mornarici, moram onda i ja svog. doduse, moj je manji, svega 27m, al nije sve u velicini!     ne znam za Indijevog, al ovaj moj (pr

• Drugar snimio pre nekoliko sati sa leta Maldivi-Frankfurt.  

• namenski
    namenski

Maximo Napa, peruanski ribar koji je 7. decembra prosle, 2024. godine sa zalihama za 10 dana isplovio na svoj pos'o iz jednog ribarskog sela na jugu Perua, pronadjen je posle 94 dana... Uhvatilo

Posted Images

27 minutes ago, Skyhighatrist said:

Naravno, al' gledao sam kako trajekt pri ulasku i okretanju odnosi sam vrh doka u Vela Luci, ta sporost sa jedne strane i osećaj bespomoćnosti da se grdosija preusmeri izazivaju strahopoštovanje.

Edit: cela stvar traje par minuta tops

https://www.dailymail.co.uk/news/article-4763324/Tiny-tugboat-rescues-ferry-potentially-deadly-crash.html

Novine k'o novine :) 

Aj da sacekamo da vidimo sta ce reci takozvana strucna javnost.

Inace, u pravu si, brodska dogadjanja su neverovatna mesavina prividne sporosti tih grdosija i brzine kojom se pizdarija dogodi.

Brodu od recimo 300,000 tona treba dobrih 15 do 20 minuta da se zaustavi od trenutka izdavanja komande Stoj: osecaj iz sve snage zgazene kocnice i ocekivanja udara u prepreku nije ni prineti tom osecaju bespomocnosti.

Naravno, govorim mozda nedopustivo uprosceno, tesko je to zamisliti, obaska vanredna sredstva poput komande Svom snagom nazad, spustanja sidra kocenja radi: nije dzaba do koliko juce, na brodovima koji prilaze luci ili se krecu u prometnom podrucju, na pramcu, pored sidrene masinerije, stajao nadlezni vodja sa podignutim cekicem, cekajuci znak da izbije klintm...

@Skyhighatrist Прооћало ових дана :D

Prooćalo :lolol:

Ovo neka vetruština s boka pomogla?

Jeste, itekako: sa bocnom povrsinom koliku imaju ovi monstrumi...

• 2 weeks later...

• 2 weeks later...

Vidim da je ovde aktivnije...

:laugh:

Сеагранд, Советская Гавань :D 

Busan, most Gwangan: zapovednik kome je u krvi nadjeno duplo vise alkohola od dozvoljene doze nije uhapsen jer nije moglo da se dokaze da je u trenutku havarije bio na mostu.

Inace, nekih pola sata pre mosta pokupio je neke sitnice:

Negde od 5:50 pocinje zabava oko mosta...

Kakav raspad jbt :lolol:

@Ras ajde pusti te limene kante, nego daj da vidimo od cega se zivi :tongue:

21 minutes ago, Ras said:

Koliko znam živite od kruzera :)

Nego, Tomos RIP

Ne petljaj me u kruzere, ako ista sto vodom brodi...:puke::puke:

E, sad, ako cemo da se vredjamo...

A Tomos :(

Najjaci mi komentar 'bio nam dobar, jer nismo znali za bolke...'

Novokomponovani Cgorac, rodjen u Evinrudeu, Merkjuriju... :isuse:

De, de...nisu loši kruzeri.

Evo, za @namenski jedan screenshot napravljen tokom Man Overboard vežbe.

ae6053a1-e9b8-4f05-a8b2-6fa187b1e107-ori

• 4 weeks later...