Jump to content
IGNORED

Strana vina

Zverilla

Recommended Posts

Posted

a ja juznoafricki Chenin Blanc, tako da je i to OK.

Posted

Sto rek'o banatjanin, "sve sto valja, nije dobro za tebe". Tako i ovi moji omiljeni killer reds. 200 kal. po casi, bobtevido. Ne moras ni da jedes pored tolikih kalorija. :D

Posted

a iz cega ti pijes vino, iz roga?

Posted

au.a posle: što si debo i što imaš masnu jetru?pa jbg... u rudara krvave su ruke.teniski lakat sigurno neću dobiti <_<

Posted
rajnski rizling ponajvise volim od svakog vina. :s_d:
ispravno! :)
Posted

Ja sam Frankofil bez daljnjeg, ali Rajnski Rizling je moj nektar.

Posted

ja sam italofil, ali rizling je zakon :)

Posted
Ja sam Frankofil bez daljnjeg, ali Rajnski Rizling je moj nektar.
posto niko nece, evo ja cu da ti kazem. nemoj u finom drustvu da pominjes rajnski rizling. to se zapravo zove samo - rizling.
Posted

ja zelim da tvoj superiorni damski oreol ostane neukaljan!

Posted
ja sam italofil, ali rizling je zakon :)
Pa, sile osovine, kako god se okrene. evilsmile.gif
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

u vinoteci povise marakane imaju 2 australijska vina vinarije d'arenberg na akciji, stump jump crveno i stump jump belo, oba 2009. cena je oko 950 din i daju trece za dz ako kupis 2, tako da realno izadje na oko 640 din. vino inace kosta $10-12 u USA tako da je ovo super deal.uzeo sam crveno i ne znam sta da kazem pametno sem da mi se ne svidja, a najvece iznenadjenje je otkrice da je prethodna berba (2008) bila u izboru wine spectatora u top100 ocenjenih vina te godine, na mestu #63 sa 90 poena.zapravo se potpuno slazem sa ovom recenzijom dolehttp://thelinebreak....p-red-2008-stu/kupaza je zanimljiva (siraz, grenas i nesto sto se zove murvedr, ne znam za to), vino ima karakter, samo sto je ona vrsta crvenog vina kakvo ne volim. tanko je, nema body skoro nikakav, jako je na nosu kao svako australijsko koje sam probao u zivotu, tanina ni u naznakama - trajanje u ustima taman onoliko dok ne sklizne niz grlo. voca u izobilju, crvenog sumskog, malo sveze sljive. komentar moje zene koja je vinski analfabeta ali ima surov osecaj za dobro vino je bio - kakav si ovo sokic kupio.ovo:TSJR3.jpg

Edited by gazza1
Posted (edited)

Murvedr(francusko ime) je spanska sorta monastrell.Tacnije sa juga spanije.Probaj vina iz regije Jumila,mislim da oni iskljucivo rade vina od samo te sorte.Najbolji primer su vina vinarije Castano.http://www.bodegascastano.com/en/Vinoteka Hedonist u Kralja Milana ima njihova vina i mogu potvrditi da su fantasticna.

Edited by sandine
Posted

Pio sam Hecula, Castano. Nije da sam otkino, mislim i da je Kepa spominjao ta vina. Otprilike nije da su nesto bas fantasticna, al ok.Po pitanju Stump Jump, D'Arenberg je uvozila Podrum vinoteka na cosku Visnjiceve i Gospodar Jevremove. Pre godinu il vise sam to pazario kod njih. Isto sam ga doziveo ko sokic. Bilo ga je i u Mercatoru. Naziv je vrsta pluga.Probao sam i Dead Arm shiraz. To im je neki top. Od Ozi ponude ove vinoteke mi se dopao zinfandel (izvorno amerski)