kepa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 e pa ovako, dosta se pilo poslednjih mesec dana, bilo je nekih lepih festivala EXPOVINA Zurich - vinski raj na brodovima koji su usidreni na Zurishkom jezeru (jedina mana ogromna guzva)bilo je svega i svacega francuza,italijana,spanaca, austrijanaca,novi svet....jedino nema srba krecemo sa spancimaINFINITUS - Tempranillo,Cabernet Sauvignon, berba 2005,a bila i 2006tamno crvena rubin boja, koncentrovano, 14% alkohola, treba mu pola sata da se otvori jer na prvu vas udari alkoholkasnije na nosu visnja i malo malineukus pun, vocni - jagodasto voce, pitko, ok tanini,lepa zavrsnica mocna i vocna, zbog sortnog sastavaodlicno vino za svaki dancena 9.5 CHF (500 dingera)odlicno vino za svaki dan
kepa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 posle se preslo naConde de Valdemar Crianza 2004, Tempranillo, Mazuelo (90%-10%)13% alkohola, lep vocni miris i vanila na nosu,aromaticnog intenziteta, godinu dana u americkom hrastu 15 mesecilepo zaokruzeno vino, barsunasto na nepcima,veoma meki tanini, bobicasto voce, posle 2 sata oseti se duvan i badem, pitkoduga i prijatna zavrsnica16 CHF (900 dindzi)Napomenaovo vino nema blage veze sa onim sto se uvozi u Srbiju, kad sam dosao iz svice probao flajku odavde, puno kiseline, grebe u grlu, neizbalansirano vino, tanko i kratko na ukusu,blagi uzas
kepa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 velika greska gore godinu dana u americkom hrastu 15 meseci bez ovog godinu dana, mislio sam da je samo 12 meseci ali sam posle video da je 15 a ono godinu dana zaboravio da obrisemIZVINJAVAMO SE, MLOGO SE IZVINJAVAMO
kepa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 kasnije u toku veceri preslo se na Finca Antigua Crianza 2005 - La Mancha DO 60 % Tempranillo, 20 % Cabernet Sauvignon, 15 % Merlot, 5 % Syrah - 14.5% alkohola, 12 meseci u americkom i francuskom hrastucrvena boja sa ljubicastim nijansama, na nosu kupina, malo vanile,nijanse zacinaukus barsunast, fini meki tanini, vanila, alkohol,kiselost i tanini odlicno izbalansirani i ujednaceni, treba mu 60 minuta da se lepo otvori,malo zacina i tosta, duga vocna i kremasta zavrsnica, pitko, vocnoiako nos nije toliko obecavajuci (nasminkan) zato je ukus odlican, fantazija,babaroga vino, otkrovenje veceri za 15.5 CHF (850 dingera)pocetkom decembra konacno stize i kod nas
kepa Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 umalo da zaboravim, vece smo poceli Saslom iz Svajcarske iz ovih vinogradaa ovo je vinoLA SALAMANDRE 2007 sveze, mineralni buke, elegantno na nepcima, lepih kiselina, malo frizante, vocno - lime, zaokruzenog tela, polusuvopitko, koliko me secanje sluzi 13% alkoholapodseca na proslogodisnju Dusu Dunava berbu 2006cena 10.90 CHF (550 DIN)
yolo Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 kasnije u toku veceri preslo se na Finca Antigua Crianza 2005 - La Mancha DO imam:)
Musharaf Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 imam:)ima li negde konačno da se i kod nas kupi?
yolo Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 ne znam, to bi kepa trebalo da nam saopsti radosne vesti - ja sam svoj skromni stek dovlacio sa raznih strana sveta, espanje (pomenuta crianza) i alemanje (nepomenuta reserva 2002 )
kepa Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 ne znam, to bi kepa trebalo da nam saopsti radosne vesti - ja sam svoj skromni stek dovlacio sa raznih strana sveta, espanje (pomenuta crianza) i alemanje (nepomenuta reserva 2002 )evo radosnih vesti:vina se sutra porucuju stize Infinitus, Finca Antigua Crianza a najverivatnije i Reserva 03/04 mnogo bolje godine od 2002 pogotovu 2004a stize i jos nesto (1 belo Albarino i jos 4 crvene babaroge), ali o tome veceras pisem sad sam u guzvi
voja i Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 (edited) ima li ga popust za kartone? :)ne'sh valjda vino iz tetrapaka da pijes?!?! to samo za kuvanje Edited December 2, 2008 by voja i
Musharaf Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 naravnoajd reci cenu, urgiraću kod moda da te ne kazni zbog reklamiranja...
kepa Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Finca Antigua Crianza 05 - 10-11Pazo Senorans Albarino 07 - 20Atalayas de Golban 05 - 20Prima Toro 06 - 20Aalto 05 - 50Finca Antigua Reserva 03 - nisam siguran videcu kad mi posalju fakturua bice i jos nekih top spanaca ali samo odredjena kolicina (Flor de Pingus , PINGUS , Numanthia , Termanthia , Hacienda Monasterio, Quinta Sardonia, Clos d Agon , Finca Dofi, Les Terrasses, Vega Sicilia, Valbuena, Pintia
Recommended Posts