bus Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 poznajem dve Pavlije, stanuju na oko 1 km udaljenosti jedna od druge, priblizno istog godista i istog mesta rodjenja (razlicitog od mesta stanovanja).nigde vise nisam cula za zenski ekvivalent Pavla.Ima i Pavlina i Paulina kolko oš. Link to comment
bus Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 kad smo kod muskih zenskih imena, moj favorit je srdjana. mada i filipa moze da prodje.CvijetinSlađanMirjan Link to comment
mei Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 (edited) Ima i Pavlina i Paulina kolko oš. da, da, Paulina je cesca. mislila sam bas na ime Pavlija. Pavlina mi se cini nesto redje (mozda gresim). musko-zenski: Gordan, Miroslava, Radoslava, Vojislava, Zorana, Marijan... Edited October 16, 2008 by mei Link to comment
bus Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Ja već dugo razmišljam zašto bi roditelji, gledajući svoju tek rođenu devojčicu, pomislili "Znam! Neka se zove Hloverka! Mala Hloverka!" Link to comment
FranziskaKafka Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 Mirka je vec odavno u upotrebi, a ima i Igorka i Stefana. Petra mi je glupo ime kada ima naglasak kao Petar. Od starijih (imena, tj. osoba) Plavka i Pravda (jedna komsinica i jedna vrlo bliska rodjaka). :blush:I musko ime Ljiljan (a moze i Neven). Link to comment
Un-juice Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 jel bio vec onaj hrvatski ministar privrede Chobankovic? mi smo imali ministra Sumarca ali mu je resor bio gradjevina pa nije to to... ministar policije treba da se preziva Pandurovic, finanisija Lovic, zdravlja Drenovac, za rad i zaposljavanje Crncevic... Link to comment
расејан Posted October 16, 2008 Share Posted October 16, 2008 (edited) jel bio vec onaj hrvatski ministar privrede Chobankovic? mi smo imali ministra Sumarca ali mu je resor bio gradjevina pa nije to to... ministar policije treba da se preziva Pandurovic, finanisija Lovic, zdravlja Drenovac, za rad i zaposljavanje Crncevic...Ал' живот то све побрка, па се Црвенковић вазда облачио у све плаво... и био је асистент.Споменух, ли, од личких, презиме Почуч? Такође (додатак), Гаћиновић - али ми делује више централнобосански. Edited October 16, 2008 by расејан Link to comment
Nicol Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 znam i jednog odvjetnika Lažetu Link to comment
NaughtyByNature Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 Mrzi me sad da čitam svih 20 strana, je li neko pominjao Oliveru Miloš Todorović?šta je tu uopšte ime, a šta prezime?Ah da, i da citiram Bekima Fehmijua iz Specijalnog vaspitanja: "I..., nemoj to Munižaba... žarko, kraće je!" Link to comment
Quizmaster Posted October 17, 2008 Share Posted October 17, 2008 (edited) Mrzi me sad da čitam svih 20 strana, je li neko pominjao Oliveru Miloš Todorović?Šta je tu uopšte ime, a šta prezime?Hm, mislim da ovde nedostaje crtica... Rođena je kao Olivera Miloš i udata je za nekog Todorovića, pa je sada Olivera Miloš - Todorović. Koliko znam, u takvim situacijama crtica treba da se piše odvojeno od prezimena, jer postoje i "dupla" prezimena poput Vojnić-Hajduk, koja nose i muškarci. Edited October 17, 2008 by Quizmaster Link to comment
bus Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Jennifer Jason Leigh k'o Olivera Milos Todorovic Link to comment
Waldorf Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Милоши су Далмоши. Браћа-близанци Предраг и Ненад Милош били су репрезентативци у пливању. Link to comment
расејан Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 (edited) Милоши су Далмоши. Браћа-близанци Предраг и Ненад Милош били су репрезентативци у пливању.А има и Румуна, наших, са тим презименом. Једног се сећам из гимназије.Jennifer Jason Leigh k'o Olivera Milos TodorovicА и личе. Edited October 18, 2008 by расејан Link to comment
FranziskaKafka Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 А има и Румуна, наших, са тим презименом.Hm, da. Imaju i prezime Dragan. A secam se i da mi je u prolazu (pored televizora) cesto "odjekivalo" prezime Dragan iz neke hrvatske sapunice. Link to comment
Dionysos Posted October 18, 2008 Share Posted October 18, 2008 Hm, da. Imaju i prezime Dragan. A secam se i da mi je u prolazu (pored televizora) cesto "odjekivalo" prezime Dragan iz neke hrvatske sapunice.He, znam za lika koji se zove Dragan Dragan Link to comment
Recommended Posts