Jump to content
IGNORED

Pobačeni oglasi


bus

Recommended Posts

EDITUJEM ovaj prvi prebačeni post da bi ličilo na početak teme. Dakle, dajte ovde oglase i natpise koji su lepo zamišljeni, ali se onda nešto desilo i ...

Да се кладимо да никад ниси наишао на рахсфлејшус :) .
Jok, al' zato znam za cedulju u izlogu na kojoj je duuuugo pisalo "УШИВАМ РАЈФИШЛУС НА РАНТАЛОНАМА. УДАРАМ ДРИКЕРЕ И КОРЧЕ" i onda "У ДВОРИШТУ КОД ТИНЕ" i nacrtana ruka sa svih pet prstiju (flomasterom okolo oko šake) sa dijamantskim prstenom na domalom prstu. Edited by crveni autobus
Link to comment
Ta sve je to prirodni tok jezičke promene, šta se jediš.
Е баш волем да се јем cool.gif . Можда је природно, али и буђ и трулеж су природни, па ме још нико није убедио да треба да их заволим...
Jok, al' zato znam za cedulju u izlogu na kojoj je duuuugo pisalo "УШИВАМ РАЈФИШЛУС НА РАНТАЛОНАМА. УДАРАМ ДРИКЕРЕ И КОРЧЕ" i onda "У ДВОРИШТУ КОД ТИНЕ" i nacrtana ruka sa svih pet prstiju (flomasterom okolo oko šake) sa dijamantskim prstenom na domalom prstu.
Наравно, немаш фотку, јер је то било пре дигиталних скаламерија. Као што мени ништа не вреди што се, као да је било јуче, сећам огласа:"примам две девојке на стан упитати у бербернициса купатилом"Кућа је на углу, а просторија у том углу је била издата за берберницу, а цедуља је била у прозору до радње, и стајала је месецима. Туда сам ишао у школу, и сваки, али баш сваки пут бих видео шта пише.
Link to comment
"примам две девојке на стан упитати у бербернициса купатилом"
Skoro haiku, boktemazo. ...Komunistička društvena prodavnica, kićenim rukopisom:"SNIžENE žENSKE SUKNJE"...Prozor:"KUPUS U GLAVU"
Link to comment

"РАЊЕНИЦИ НА ПРОДАЈУ"- цедуља у прозору једне сеоске куће, која је фрапирала госте из града.Наравно, реч је о у(х)рањеним свињама, (х)рањеницима.

Link to comment
Koljem po kucama :s_c:
Ако би неко био љубазан да прекопа архиве НИНа, (прет?)последњи децембарски број те године (неке средње осамдесете или пре тога?) кад је тај оглас изашао, уредникова страна за зезање и ситно пођебавање, илити друштвени коментар, спомиње тај оглас као знак да се приближава нова година, и онда каже (ако ме сећање не вара) "а један други, видећи шта му се спрема, дао је оглас у коме обавештава родбину и пријатеље да неће дочекати нову годину".
"РАЊЕНИЦИ НА ПРОДАЈУ"- цедуља у прозору једне сеоске куће, која је фрапирала госте из града.
Е, да, има тих локалних израза... Ја сам одустао од праћења огласа у својим локалним новинама откако су притегли лектора па их доводи у ред, иначе је било свега и свачега раније..."продајем рачунар два пута спектрум и приручник Башић програмирање""Продајем фићу, 260ДЕМ. Пали, иде.""Продајем чамац на Тиси у центру Тараша" (за неупућене, нека погледају мапу да виде колико има од центра Тараша до Тисе)"Продајем викендицу на острву поред Бегеја" (острво на реци још некако, али поред...)Да не набрајам називе којекаквих машина, као што је таруп, апипанг клешта, и друге, како би рекао Панта Шикља Нафта, егзотермије. Edited by расејан
Link to comment
"Продајем викендицу на острву поред Бегеја" (острво на реци још некако, али поред...)
Pa kad imate most pored Begeja, što ne bi i ostrvo. Čudan grad taj Bečkerek. :D
Link to comment

Jedan bezazlen sa prozora:ПРОДАЈЕМ КРУЊАЋ И КРУПАЋIli:MAST NA PRODAJII jedna "oglasna tabla" ispred poljoprivredne apoteke:UPISUJEMO PILIĆE(gadna rabota kad se upišeš u spisak, tj. kad naručiš nedužne pernate bebe da bi ih tovio (i za nekoliko nedelja poj'o (ako uopšte i prežive tov)) 289.gif).

Edited by FranziskaKafka
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...