Jump to content
IGNORED

ANTIFA Bg

zavisnica

Recommended Posts

Posted
missim, sve to mozes da radis i bez da si anarhoprimitivac, sto bi smisljali imena i ideologije bez potrebe. eto, mozda ti sutra ponude neki dobro placen i lak posao, pa ces morati da ih izdajes.
A zašto bi uopšte bilo bitno da tvoja ideologija ima ime, dok god je korisna za opšte dobro?
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Mp40

81

• Аврам Гојић

74

• kim_philby

65

• Milogled Bluff

44

Posted (edited)
Ali to niko izgleda ne radi.
pa da. imamo ovde posla uglavnom sa istripovanim zaludnicima, i vec nekoliko stranica o njima diskutujemo. jako.
A zašto bi uopšte bilo bitno da tvoja ideologija ima ime, dok god je korisna za opšte dobro?
ne kazem da treba da ima ime, nego da i nije ideologija. niko ne voli da ga gazda maltretira, nema potrebe o tome pisati manifest. a o opstoj korisnosti bi mogli diskutovati ihahaj- svako ko ne jede meso, zalaze se za ljudka prava na forumu, razdvaja plastiku od stakla, placa porez, navija za zvezdu, pravi decu, svadja se u kafani, etc, misli da je drustveno koristan i radi za opste dobro i treba da dobije medalju. Edited by Miralem
Posted
samoodrziv je skoro svako ko ima neki posao, niko te ne bije po usima da uzimas kredite, freelance poslovi imaju svojih mana i prednosti (a ako freelancerstvo ubrajas u nekakav beg iz sistema, onda si... eeeh... postavio lestvicu mnogo nisko). missim, sve to mozes da radis i bez da si anarhoprimitivac, sto bi smisljali imena i ideologije bez potrebe. eto, mozda ti sutra ponude neki dobro placen i lak posao, pa ces morati da ih izdajes.
samoodrziv nije svako ko ima posao, jer mora svaki dan da ide na posao, ulizuje se sefu, i uzme kredit ako mu rikne auto/razboli se dete.ko radi freelance sam sebi odredjuje kada i koliko ce raditi, kao i cenu svog rada. zivi na margini sistema, ako to zeli i ume, koliko je to moguce. nije pljunuo sistemu u lice, nije zapalio ambasadu i zaglavio zatvor, po tome se i razlikuje od anarhosindikaliste.ko ode da radi zemlju jos je nezavisniji. ko jede iz kontejnera jos vise. svako postavlja svoju granicu. ne mora se to uopste zvati anarhizam, ne mora uopste biti ideologija, ne mora se uopste menjati iko sem samog coveka koji to praktikuje, niti on to mora raditi sa ciljem da bude koristan (osim samom sebi). kada bi svi radili tako, to bi bila anarhija, ali drugacija od sindikalne.
Posted

Problem sa anarhoprimitivistima (anarhoprimitivci su Bad Copy & Ajs Nigrutin) je taj sto su dozlaboga pastoralno dosadni. Sve je to neinspirativna apologetika i jadikovka.Mogu da budu dobri za poznavati, sto rece neko na jedan torovski nacin, ali probati citati npr. Zerzana je dosta uzaludan posao. Ne znam zasto se uopste baviti njima. Neka to radi Chomski i slicni zgubidani.Dakle, AP nije politicki pokret vec jedan od bizarnijih momenata komodifikacije ideologija u vidu zivotnog stila. No, svakom svoje. Neko nosi majce sa Che-om (Mladicem, Karadzicem...) a neko cita Zerzana. Neka cveta stotinu cvetova! Meni je zanimljivo da se na ovom forumu veruje vise Ivici nego Rati. Ja sam malo seo i razmislio i shvatio da mi je Rata ipak poznanik a da Ivicu bije glas notornog lazova i da ako Trivunac kaze da nije bacio ruski koktel na Gr.mbasadu onda je to tako verujem. Ne...ozbiljno.

Posted

rekoh, meni su sve sociolosko-ideoloske knjige dosadne, pa i zerzan.koji bi motiv ivica imao da optuzi ratu ako ovaj nije kriv? rata deluje kao potpuno benigni lik. pravo je cudo da je uopste poznat policiji.

Posted
(anarhoprimitivci su Bad Copy & Ajs Nigrutin)
provlaci se vec par puta po topiku, pa moram da pitam: a otkud da su oni bilo sta sem dokonih duvaca iz kraja?
Posted
rekoh, meni su sve sociolosko-ideoloske knjige dosadne, pa i zerzan.koji bi motiv ivica imao da optuzi ratu ako ovaj nije kriv? rata deluje kao potpuno benigni lik. pravo je cudo da je uopste poznat policiji.
To se i ja pitam.
provlaci se vec par puta po topiku, pa moram da pitam: a otkud da su oni bilo sta sem dokonih duvaca iz kraja?
Glupa sala koja se polako otima kontroli. Mea culpa.
Posted
a svako iskljucivo insistiranje na individualizmu nema nikakav revolucionarni potencijal.
a kad je nešto što insistira na kolektivizmu izrodilo nešto dobro?sve više mi se sviđaju ti primitivci.
Posted
samoodrziv nije svako ko ima posao, jer mora svaki dan da ide na posao, ulizuje se sefu, i uzme kredit ako mu rikne auto/razboli se dete.ko radi freelance sam sebi odredjuje kada i koliko ce raditi, kao i cenu svog rada. zivi na margini sistema, ako to zeli i ume, koliko je to moguce. nije pljunuo sistemu u lice, nije zapalio ambasadu i zaglavio zatvor, po tome se i razlikuje od anarhosindikaliste.
i gazda kafica isto tako, navrati kad oce i malo maltretira radnike. i vara pri prijavi poreza, veci anarhista od tebe.
ko ode da radi zemlju jos je nezavisniji. ko jede iz kontejnera jos vise. svako postavlja svoju granicu. ne mora se to uopste zvati anarhizam, ne mora uopste biti ideologija, ne mora se uopste menjati iko sem samog coveka koji to praktikuje, niti on to mora raditi sa ciljem da bude koristan (osim samom sebi). kada bi svi radili tako, to bi bila anarhija, ali drugacija od sindikalne.
pa, kao, ti mos da ostanes koji mesec bez tezgi, desava se. a onda ti se razboli dete, a ne mozes da podignes kredit jer nemas stalnih primanja. tad bi mozda promenio pricu.
ti opet ne razumes apstraktno.
a kad je nešto što insistira na kolektivizmu izrodilo nešto dobro?sve više mi se sviđaju ti primitivci.
ako oces da izrodis bilo sta, moras kolektivno. invidualno mos samo da palamudis pescanik style.
Posted
ako oces da izrodis bilo sta, moras kolektivno. invidualno mos samo da palamudis pescanik style.
meni dosta ono što izrodim sam za sebe. za kolektiv mi puca đunta.
Posted
i gazda kafica isto tako, navrati kad oce i malo maltretira radnike. i vara pri prijavi poreza, veci anarhista od tebe.
nisam znao da je otvoren konkurs za najveceg anarhistu i da je bitno da se pobedi. u kontekstu samoodrzivosti, vlasnik kafica i moze biti neka vrsta anarhiste, zar ne?
pa, kao, ti mos da ostanes koji mesec bez tezgi, desava se. a onda ti se razboli dete, a ne mozes da podignes kredit jer nemas stalnih primanja. tad bi mozda promenio pricu.
svakom svoje.
a sta ako neces da izrodis nista? ne radis nista u tudje ime? samo ucinis svoj zivot onakvim kakvim mislis da treba da bude?
Posted
nisam znao da je otvoren konkurs za najveceg anarhistu i da je bitno da se pobedi.
pa vidis da se grupisemo polako. kad dodje revolucija da se zna ko je ko. ja svoj manifest pisem odavno.jedino miralem vrda.
Posted (edited)
meni dosta ono što izrodim sam za sebe. za kolektiv mi puca đunta.
pa i to je ok. al onda je bolje kuknjavu na situaciji u zemlji zadrzati za sebe, posto ionako nisi spreman da pomeras dupe i nesto ucinis.
nisam znao da je otvoren konkurs za najveceg anarhistu i da je bitno da se pobedi. u kontekstu samoodrzivosti, vlasnik kafica i moze biti neka vrsta anarhiste, zar ne?
pa i ne, al ajde. ne moras biti najveci anarhista, ali je i glupo da probusis rupu na majici i proglasis se za anarhistu koji je primer nekome zbog necega.
a sta ako neces da izrodis nista? ne radis nista u tudje ime? samo ucinis svoj zivot onakvim kakvim mislis da treba da bude?
videti gore.
pa vidis da se grupisemo polako. kad dodje revolucija da se zna ko je ko. ja svoj manifest pisem odavno.
napisi ga, pa ga procitaj dok stojis pred streljackim vodom. kad dodjemo na vlast, dopusticemo tebi i tvojoj sorti toliko. postujemo slobodu govora. Edited by Miralem
Posted
u kontekstu samoodrzivosti, vlasnik kafica i moze biti neka vrsta anarhiste, zar ne?
pa to je ta prevara anarhizma, voluntarizam, ali po našim pravilima.
Posted
napisi ga, pa ga procitaj dok stojis pred streljackim vodom. kad dodjemo na vlast, dopusticemo tebi i tvojoj sorti toliko. postujemo slobodu govora.
bup je covek cista srca. on je moj. imam ovde jos nekoliko koje cu da regrutujem. a vi pucajte. najbolje mi je da odem u zenitu, a i srbija je sazrela da se neko zensko svrsta u mitologiju. cucuk stana i kika bibic nisu dotle dobacile. vasom krivicom, gospodo.