Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

51 minutes ago, Mel said:

Pa to jeste tacno. Mislim zato sam ja jos odavno pisala da meni jedino ima smisla da se napravi pokret za iseljavanje i izbeglice rasporede po zemljama, jer ne vidim na koji nacin bi moglo da se preokrene protiv Izraela. Tj ako se i preokrene sto ti kazes dok se to desi vise nece imati koga da spasu... Ali i ovo sto Greta radi im ne odmaze, zamisli da svi mi radimo kao Greta, dal zbog ubedjenja dal zbog foliranja dal zbog bilo cega... ne bi im bilo tako lako da zatiru ljude. Ako ni zbog cega drugog, sa ovim tehnologijama novim dronovima AIjem itd bice vise nego ikad tacno ono A onda su dosli po nas a mi nemamo odgovor na to nikakav...

Da, ne odmaže ili odmaže jer eto, sve smo probali ali ne ide.

Opet kažem, poštenije bi mi bilo da malo pretrese šta njena država radi i tu ispolji svoj aktivizam.

• Replies 9.6k
  • Views 915.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

2 minutes ago, Muzzy said:

Referencirao sam na nedostatak realne moći navedenih, svi oni već imaju problem sa sopstvenom organizacijom i bistvovanjem na trenutnoj pozornici. Koristio sam anegdotu kad je Staljin pitao papu koliko ima divizija da bi ga "ispoštovao".

Hvala, dobra anegdota gadno što smo poverovali da te organizacije imaju nekog uticaja.

Realno biste mogli da nastavite o Greti na nekom zasebnom topiku.

1 hour ago, Shan Jan said:

Prilikom prvog rata i progona Palestinaca sve okolne zemlje su primile gomilu izbeglica. Posledica je da je u jednom trenutku u Jordanu bili vecina, imali drzavu u drzavi i napadali izrael koristeci teritoriju Jordana. Na kraju je Jordan morao da iskoristi vojsku da intervenise. U Libanu slicna prica, narusili su balans raznih zajednica, napadali Izrael i bili jedan od glavnih razloga gradjanskog rata dugog 30 godina. Zemlja je konstantno sjebana zbog Hezbolaha koji je drzava u drzavi. Sa Sinaja su napadali Izrael pa je Egipat sada rekao da vise nece pustiti Palestince preko granice makar ih Izrael sve pobio. Sirija slicna prica.

Mislim da nije da Arapima nije zao vec da znaju koliku nevolju Palestinci donose.

Ja znam pricu iz prve ruke od jedne Kuvacanke: u Kuvajtu je bilo dosta Palestinaca i bili su obrazovaniji deo drustva i radne snage uopste. Kada je 90 (ili 91 ne secam se) Irak napao Kuvajt, dosta Kuvajcana se iselilo, a Palestinci su ostali, bili servilni spram Iracana i izigravali neku vrstu pete kolone. Kad se rat zavrsio nisu imali mnogo milosti prema njima. Mozda je to neka njihova (kuvajcanska) propaganda, ne znam, ali to je prica...

Ima i drugih priča oko Kuvajta, ja sam npr. čuo da su Kuvajćani, kao i druge petro-monarhije, imali jako diskriminatorski odnos prema doseljenicima, nisu im davali državljanstvo i eksploatisali su ih. Kada je Irak preduzeo, svim doseljenim Arapima je podelio pasoše i državljanstvo.

Inače moš mislit koliko npr. Egipat jedva čeka da primi još par miliona izbeglica i smisli gde da ih smesti i kako da ih nahrani i zaposli.

U mnogim zemljama u koje su dosli nisu dobili nikakvu zemlju recimo, ostali su da zive u izbeglickim naseljima po 70 godina nakon progonstva. Tu je recimo Seselj odigrao tako sto je u Zemunu dao zemlju izbeglicama da podele kuce. Tako se i radikalizam smanjuje, jer kad integrises ljude u svoje drustvo, onda uglavnom imaju pametnije obaveze i aktivnosti u zivotu a ne da na Sinaju cekaju dal mogu da nanisane nekog izraelca da se bar malo osvete. Ona legendarna Cedina kako su bitni ljudi a ne teritorija je tacna samo u njegovoj kokainskoj glavi ako i tamo, a Palestinci su ostali u problemu i nakon izbeglistva jer su primljeni u zemlju ali nisu dobili mnogo sanse da nesto izgrade u tim drustvima.

Sad sam na putovanju upoznao nasu curu koja radi u Kuvajtu, kaze po tim arapskim petrodrzavama su Egipcani ono sto su Indusi na Zapadu.

2 minutes ago, Shan Jan said:

Sad sam na putovanju upoznao nasu curu koja radi u Kuvajtu, kaze po tim arapskim petrodrzavama su Egipcani ono sto su Indusi na Zapadu.

Predsednici Londona?

Pre nazovi strucna snaga koja radi 3 puta gore i 10 puta jeftinije nego ljudi sa pravim diplomama.

1 minute ago, Shan Jan said:

Pre nazovi strucna snaga koja radi 3 puta gore i 10 puta jeftinije nego ljudi sa pravim diplomama.

Uh u mom malom krugu dobra vecina Indijki su bile bas dobre. Jedna samo koju sam upoznala nije bila nesto prepametna ali je bila fina osoba i lepo sam se druzila sa njom neko vreme. Sve u davnoj proslosti... Ovih ostalih par koje sam poznavala su bile i dobro orazovane i ambiciozne itd. To je malo i prica o velikom broju ljudi koje Indija daje, ali imaju oni sve i svasta na ponudi.

Inace sticajem bizarnih okolnosti, mom bratu je sad Indijac iz Indije sef. Mislim da se Ok slazu zasad kuc kuc itd.

10 minutes ago, Mel said:

Predsednici Londona?

Taj je Pakistanac, ako ćemo da teramo mak na konac fantom

Radio sam sa podosta Indijaca, kako iz same Indije, tako i ovih sa prebivalištem u Londonu. Ne može se generalizovati nikako, plus mnogi od njih međusobno komuniciraju na engleskom, jer su im maternji jezici potpuno različiti (sem što ima zajedničkih par reči, kao dost ili dušman).

Iz mog iskustva da ima dobrih Indusa ali ovih sa kupljenim diplomama koji su opasnost i po sebe i po druge... milijardu.

45 minutes ago, Zabalujev said:

Taj je Pakistanac, ako ćemo da teramo mak na konac fantom

Radio sam sa podosta Indijaca, kako iz same Indije, tako i ovih sa prebivalištem u Londonu. Ne može se generalizovati nikako, plus mnogi od njih međusobno komuniciraju na engleskom, jer su im maternji jezici potpuno različiti (sem što ima zajedničkih par reči, kao dost ili dušman).

Mozda je mislio na predsednika UK?

Ili milion ministara koje je UK imao iz tog regiona?

20 minutes ago, Budja said:

Mozda je mislio na predsednika UK?

Ukinuli monarhiju i niko da mi javi ???