Jump to content

Izrael, Palestina i arapske zemlje

Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Featured Replies

2 minutes ago, Turnbull said:

Bukvalno ti je Engineer jedan post iznad okacio nesto od pre nedelju dana.

Jel mozes jednostavno da priznas da si lupio?

Jbt ako obeležavanje dana početka rata i kružok na promociji knjige nvo nivo borbe odgovor na najveći zločin od ww2 onda priznajem da sam glup.

Veći uticaj ima ova tema nego njihov aktivizam.

• Replies 9.6k
  • Views 906.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jebo im ja svima mater. i ira teeroristi su bili po kucama pa englezi nisu bombardovali i ubijali na angro jer, eto, moraju da se brane. i nema veze sto nisu bili okruzeni neprijateljima. jasno se vid

• Znam. Ja svakako ne spadam u one koju su na strani Izraela, ali ne mogu da budem ravnodušna spram stradanja nevinih ljudi. Pa neka ih je i i 1 % koji nisu podržavali progon Palestinaca.   Ne

• Sestre Bronte
    Sestre Bronte

previše je lažnih vesti, to je tačno   zato i nisu bitne pojedinačno   za sada znamo da je hamas napao neke civile, a kao odgovor, izrael je napao sve civile   odmazde 10

Posted Images

Najveci svakako ima tvoj aktivizam.

8 minutes ago, Zaboravan said:

Jbt ako obeležavanje dana početka rata i kružok na promociji knjige nvo nivo borbe odgovor na najveći zločin od ww2 onda priznajem da sam glup.

U Zagrebu je u januaru bila zabranjena promocija ove knjige u zagrebačkoj biblioteci, nakon zahteva jevrejske zajednice. Održana je skoro u islamskom centru.

13 minutes ago, Engineer said:

U Zagrebu je u januaru bila zabranjena promocija ove knjige u zagrebačkoj biblioteci, nakon zahteva jevrejske zajednice. Održana je skoro u islamskom centru.

Što nam tačno govori, šta?

Ovo je sad vec klasicno trolovanje.

• Popular Post

Dobro sad, ne bih se složio da je pokolj u Gazi najveći zločin posle Drugog svetskog rata ali ta vrsta zločinometrije i nije bitna za neku suštinu stvari. (Pol Pot je neprevaziđen) Ono što je problem sa pokoljem u Gazi je nekada tiho, a nekada otvoreno, saučesništvo ne samo Zapada nego i okolnih arapskih zemalja. Pri tom, razmere pokolja su vidljive svima, za razliku od Kambodže ili Holokausta gde su se zločini pokušavali držati u tajnosti, što je još bolesnije, Izrael se hvali time.

Glas Žena u crnom, kao i glasovi mnogo bučnijih i mnogo popularnijih svetskih intelektualaca ili raznih selebritija je previše tih i utopljen u moru informacija koje dobijamo a koje su nama lično bitnije. Mi se ne obaziremo na Gazu ne zato što se ne gnušamo pokolja, nego zato što imamo hiljade nama prečih problema. Kamijeve reči o Alžiru su snažnije odjekivale svetom od bilo čije današnje reči o Gazi, uključujući i reči Izraelaca, zato što su naše uši zagušene morem informacija pa se u tom moru utopila savest. A more nepravde na ovom svetu onemogućava fokus i u tom nedostatku fokusa najbolje plivaju bitange poput Vučića, Trampa, Bibija ili svih tih zapadnih ili arapskih zemalja.

Sociopatija je postala vrlina i to je poprilično užasavajuća činjenica. Tako da je svaki glas zapravo tračak ljudskosti i nade.

2 hours ago, Zaboravan said:

žene u crnom rade što inače rade, stajanja, pisanja sapštenja, organizovanje kružoka. domet u medijima nisu imali nikad (sem kad ih treba opljuvati u režimskim ili njihov aktivizam prisvojiti u 'nezavisnim'). koliko nas zna da su ni suorganizatori komemorativnog skupa 'zašto?' svakog 23. aprila ispred rts-a?

i ništa to nema veze sa njima, već sa medijima a i sa našim interesovanjem za njihov aktivizam

46 minutes ago, nautilus said:

Dobro sad, ne bih se složio da je pokolj u Gazi najveći zločin posle Drugog svetskog rata ali ta vrsta zločinometrije i nije bitna za neku suštinu stvari. (Pol Pot je neprevaziđen) Ono što je problem sa pokoljem u Gazi je nekada tiho, a nekada otvoreno, saučesništvo ne samo Zapada nego i okolnih arapskih zemalja. Pri tom, razmere pokolja su vidljive svima, za razliku od Kambodže ili Holokausta gde su se zločini pokušavali držati u tajnosti, što je još bolesnije, Izrael se hvali time.

Glas Žena u crnom, kao i glasovi mnogo bučnijih i mnogo popularnijih svetskih intelektualaca ili raznih selebritija je previše tih i utopljen u moru informacija koje dobijamo a koje su nama lično bitnije. Mi se ne obaziremo na Gazu ne zato što se ne gnušamo pokolja, nego zato što imamo hiljade nama prečih problema. Kamijeve reči o Alžiru su snažnije odjekivale svetom od bilo čije današnje reči o Gazi, uključujući i reči Izraelaca, zato što su naše uši zagušene morem informacija pa se u tom moru utopila savest. A more nepravde na ovom svetu onemogućava fokus i u tom nedostatku fokusa najbolje plivaju bitange poput Vučića, Trampa, Bibija ili svih tih zapadnih ili arapskih zemalja.

Sociopatija je postala vrlina i to je poprilično užasavajuća činjenica. Tako da je svaki glas zapravo tračak ljudskosti i nade.

To je davno nestalo ili postalo gadno opravdanje za slične ili gore stvari.

Ceo civilizovani svet, pro-demokratski/eu/zapadni, je dao blanko podrsku Izraelu da senluci po Gazi, ali i Zapadnoj obali. Imaju i diplomatsku podrsku, ali dobijaju i pare i oruzje. Tako su demokratski odlucili gradjani tih drzava. To je demokratija :)

Svaka kritika Izraela je ustvari pro-ruska proganda i podrska Hamasu. Ustvari, svi koji govore suprotno ustvari citaju Informer i Bolikitu ;)

8 minutes ago, x500 said:

Ceo civilizovani svet, pro-demokratski/eu/zapadni, je dao blanko podrsku Izraelu da senluci po Gazi, ali i Zapadnoj obali. Imaju i diplomatsku podrsku, ali dobijaju i pare i oruzje. Tako su demokratski odlucili gradjani tih drzava. To je demokratija :)

Svaka kritika Izraela je ustvari pro-ruska proganda i podrska Hamasu. Ustvari, svi koji govore suprotno ustvari citaju Informer i Bolikitu ;)

Nije lepo to što kažeš... E sada što je istina fantom

Znam da Španci i Irci znaju da budu stoka, ali da kažemo da su necivilizovani je možda malo previše

5 minutes ago, Engineer said:

Znam da Španci i Irci znaju da budu stoka, ali da kažemo da su necivilizovani je možda malo previše

Da li Spanci i Irci uveli sankcije, blokirali imovinu, salju vojnu pomoc zabranili sportistima da se takmice, ...? Sigurno su nesto konkretno uradili !? Ili samo prduckaju dok ih niko ne gleda.

Da li je neblokiranje imovine, neslanje vojne pomoći (u ovom slučaju rat sa Izraelom, pošto se do Gaze ne može doći), nezabranjivanje sportista... isto što i blanko podrška? Ako jeste, onda ne znam da li je iko osim Irana na pravoj strani istorije.

Edited by Engineer

47 minutes ago, Engineer said:

osim Irana

Nisu ni oni nema šanse. I ako jesu nekad su se očešali od nekog ko nije pa sad ni oni nisu jbg.

1 hour ago, Engineer said:

Da li je neblokiranje imovine, neslanje vojne pomoći (u ovom slučaju rat sa Izraelom, pošto se do Gaze ne može doći), nezabranjivanje sportista... isto što i blanko podrška? Ako jeste, onda ne znam da li je iko osim Irana na pravoj strani istorije.

Dobro, sta su konkretno uradili da podrze ljude u Gazi?

Koliko lidera civilizovanog sveta je u prvim mesecima posle 7.X bili u Izaelu, i su davali izjave? A, koliko lidera je bilo u poslednje 2,5 godine u Gazi?

Koliko zemalja, onako demokratskih i pro-zapadnih, je ukinulo vize za ljude iz Gaze?