Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted (edited)

Ovi su ladno pustilli Lazanskog da u spoljnopolitickom tekstu dana objedini informaciju, licne spekulacije i komentar koji sadrzi jednostran sud o dogadjaju. Tekst nema informativni uvod, nego je prva recenica veoma dalekosezan i spektakularno glup zakljucak koji se ne moze braniti nikakvim ljudskim pojmovnim aparatom. Evo citiracu pocetak teksta, za dugo pamcenje:У међународним водама источног Средоземља одиграла се реприза велике кубанске ракетне кризе, само, овог пута, са трагичним последицама. To je takva beda od novinarstva da nemam reci. Da student napise ovakav tekst na kolokvijumu bio bi momentalno izriban. Fuj.

Edited by vasudeva418
Posted

kakvo mizerno govno je ovaj Lazanski...

Posted

that would be the sum of it

Posted (edited)
Međutim, Tursku su izgubili, mogu i dubiti na glavi ali to promijeniti neće. Recep je ovo jedva dočekao, sumnjam da bi inače pustio da Turci budu glavni protagonisti.Zanimljivi su ti turski gambiti, malo Rusi, pa posreduju sa Nedžom™, pa ovakav javni razvod sa Judenstaatom...
Turkey, Turkey, Turkey...That was the refrain at the Al Jazeera Forum last weekend in Doha, Qatar and a clear indication of who was the new rising star in Middle Eastern politics. In panels and in private conversations, Arab, Turkish, Pakistani, American and Afghani analysts, old-school Arab nationalists, members of resistance groups, and journalists discussed in mostly positive terms how Turkey was trying to act as a corrective to the general vacuum of leadership among Arab states, how it was acting to balance Iran and Israel as regional hegemons, and how it was trying to compensate for the seeming inability of the United States to fundamentally break with the policies of the Bush administration, especially on Israeli-Arab peace and on Iran.Behind the admiration for Turkey, however, one could detect the first traces of jealousy. The United States and Israel, however, should not misconstrue jealousy arising from a lack of self-confidence for antipathy.http://mideast.foreignpolicy.com/posts/2010/05/28/a_crisis_of_self_confidence_in_the_arab_world Edited by Gandalf
Posted (edited)

ako se dobro secam, Lazanski je bio sa IDFom i kad je isla poslednja "intervencija" u Gazi. inspirisan. napaljen. iza samohotke sa uvodnim tekstom...opaljivanje granate...pa zoom in na eksploziju belog fosfora nad naseljem...ne smem ni da pomislim koliko je dublova pravio da ispadne kako treba...pseto andropauzno neostvareno!

Edited by Vasilij Zajcev
Posted

Sedeo je, koliko se sećam i u Tel Avivu za vreme Zalivskog rata, oduvek se ložio na Izrael i njegovu moćnu vojsku.

Posted

zadnji pasus s jadranom mu je najjači :lol::isuse: večita žal što mi kao izrael ne satiremo sve u regionu.

Posted
zadnji pasus s jadranom mu je najjači :lol::isuse: večita žal što mi kao izrael ne satiremo sve u regionu.
samo jedna 'ozbiljna drzava' moze da przi decu na kamare i da posle jos dobije kosku i bude pogladjena po glavi od gazde
Posted

karao je neku ribu koju znam, sa slemom na glavi stojeci

Posted (edited)

Nego cini se da je ambasada Ha'aretza dostavila Politici saopstenje na engleskom jeziku, koje je briljantno prevedeno. Kako drugacije objasniti ovo:прохамасовских активиста, који су користили отворено ватру, као и друге врсте оружјаisuse.gifBas dugo nisam citao Politiku, verovao sam da im spoljna rubrika jos uvek ima tragove stare reputacije. Ovo je sramota za njih, ceo tekst je nedostojan, bedan. Ne samo deo Lazanskog, nego cela tema.

Edited by vasudeva418
Posted

Samo da obavestim ovaj casni forum da je i Uros podrzao masakr, pod parolom "bolje 30 mrtvih terorista nego raznesen Tel Aviv". Uz sve smile.gif smajli.

Posted
SS Exodus (nisam nažalost ja imao erudiciju i posegnuo u paralelne historije, nego opinionator u Haaretzu)
Posted (edited)
Mislim da je u ovako osetljivim stvarima red da se navede izvor.Postoje dva izvora o ovoj organizaciji, sto se vidi sa Wikipediinog linka:1. Israelski Intelligence and Terrorism Information Center. i2. Danish Institute for International Studies, sa kojeg je i citiran pasus u Filbijevom postuA tja izvestaj je radio Evan Kohlman, koji je, ako nisam pogresio (http://en.wikipedia.org/wiki/Evan_Kohlmann):Evan F. Kohlmann (b. 1979 (age 30–31)) is an American terrorism consultant who has worked for the FBI and other governmental organizations.Zanimljivo je da se Wikipediina stranica o IHH menja svakog trenutka.
da. izvinjenje. radim stotinu stvari od jednom pa nisam naveo izvor. no ovo je situacija u kojoj verujem sve najgore sto jedni imaju da kazu o drugima i obratno.@vasa: pa i ja bi podrzao eliminaciju ljudi koji zele razneti tel aviv atomskom bombom.@gazza: ja znam coveka kome je lazanski poslao te fotke. inace bezbednjak iz izraelske ambasade s kojim sam se jednom bizarnom prilikom susreo je naveo doticnog kao primer militariste koji bi s istim zarom pre 50 godina velicao vermaht a sada kada izreal vojno dominira u regionu takav jadan se divi IDF-u. svoje opazanje covek je zavrsio komentarom da se ti ljudi ponose stvarima kojih je njega sramota cak i kada ih smatra neophodnima za opstanak drzave. Edited by kim_philby
Posted
kakav lajavi seronja angry.gif
zasto ti kad editujes post ne izadje ti da si to uradila? jel si ti nesto bolja od nas ili ti je to bila drugarica?
  • Create New...