Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Inače predlog za zabranu dao je Avigdor Lieberman,bivši ministar, deklarisani rasista.
Jel to onaj moron što je predlagao da se dekriminalizuje ubistvo Arapa i da se svi oni koji leže u zatvorima zbog takvih djela puste na slobodu?
Posted (edited)
Jel to onaj moron što je predlagao da se dekriminalizuje ubistvo Arapa i da se svi oni koji leže u zatvorima zbog takvih djela puste na slobodu?
Mislim da nije. Barem ja nisam pročitao takvu izjavu.Njegovi poznati stavovi su sledeći:- transfer arapskog stanovništva - testovi lojalnosti za Arape u Izraelu koji žele da ostanu državljani- bacanje palestinskih zatvorenika u Mrtvo more (nudio je da kao ministar saobraćaja obezbedi transport)- masovno bombardovanje civilnih cilljeva kao odgovor na terorističke napade - zalaganje za likvidaciju arapskih članova parlamenta koji imaju kontakte sa palestinskom vladom kao i za zatvaranje svih koji ne slave Dan nezavisnosti Izraela (uz reči : pobrinućemo se za vas kad se uspostavi nova vlada)Poznata je i njegova izjava posle osvajanja kupa Izraela od strane Bnei Sakhnin-a(prvi trofej nekog fudbalskog kluba izraelskih Arapa) da jednog dana oni neće imati pravo da nastupaju u izraelskim takmičenjima i da će se boriti da to bude što pre.Ne bi bio problem kad bi on bio minorni desničar kakvih ima svuda. Ali on je bio više puta u vladi, a kao što vidimo i iz današnje odluke njegovi predlozi se i prihvataju. Edited by Barrister
Posted

Demokracija na djelu. <_< I vi se zalite na Nikolica i Vucica.....

Posted

Pa kada vam vec smetaju detinjarije, mogli ste i sliku bez reci da uklonite.

Posted
Mislim da nije. Barem ja nisam pročitao takvu izjavu.Njegovi poznati stavovi su sledeći:- transfer arapskog stanovništva - testovi lojalnosti za Arape u Izraelu koji žele da ostanu državljani- bacanje palestinskih zatvorenika u Mrtvo more (nudio je da kao ministar saobraćaja obezbedi transport)- masovno bombardovanje civilnih cilljeva kao odgovor na terorističke napade - zalaganje za likvidaciju arapskih članova parlamenta koji imaju kontakte sa palestinskom vladom kao i za zatvaranje svih koji ne slave Dan nezavisnosti Izraela (uz reči : pobrinućemo se za vas kad se uspostavi nova vlada)Poznata je i njegova izjava posle osvajanja kupa Izraela od strane Bnei Sakhnin-a(prvi trofej nekog fudbalskog kluba izraelskih Arapa) da jednog dana oni neće imati pravo da nastupaju u izraelskim takmičenjima i da će se boriti da to bude što pre.Ne bi bio problem kad bi on bio minorni desničar kakvih ima svuda. Ali on je bio više puta u vladi, a kao što vidimo i iz današnje odluke njegovi predlozi se i prihvataju.
jbt, zamenis rec 'Arapi' sa 'Jevreji', preneses u 1938, i dobijes Hajnriha Himlera :blink: ...znao sam da je lik nacos ali ovoliko...ljubi ga premijernego ne znam samo dal je dovoljno da se Arapima zabrani pravo glasa...mozda da se osiguraju na nekom prostoru dok ne pobede jevrejski desnicari...skoncentrisati u neke ogradjene prostore, neki tzv logore...
Posted

gosn Dimitrije, Djavo (Larko? :D ) je odneo shalu onog momenta kada se AIPAC ustolicio kao zvanicna drzavna agencija za utvrdjivanje politicke podobnosti narodnih predstavnika; analogno kreditnim agencijama koje odredjuju nasu kreditnu vrednost. narodni poslanik ili kandidat prodje kroz antisemitsko sito i resheto, odvoji se kukolj od zita i rezultat je Kongres koji moze da se zove i Kneset. u protivnom, zavrse kao 1 jadni Jimmy Carter, osvedoceni/ozloglaseni antisemita, pa i shire.nego, jel se Vi secate one crkve?udruzenja?etc.(davno je to bilo) u Cambridge-u, na Mass Ave, nekih pola milje od Porter Sq, na putu ka Concord-u i Lexingtonu, s desne strane - Jews for Jesus? mislim da u tom grmu lezi zec

Posted
kada se AIPAC ustolicio kao zvanicna drzavna agencija za utvrdjivanje politicke podobnosti narodnih predstavnika;
"How do we do it"? President Friedman asks a little further on. The answer is "decades of long hard work which never ends." Not only is it hard work--but it's eternal. However, President Friedman is not content with generalities and gives us some of AIPAC's trade secrets. Here are two notables:"AIPAC meets with every candidate running for Congress. These candidates receive in-depth briefings to help them completely understand the complexities of Israel's predicament and that of the Middle East as a whole. We even ask each candidate to author a 'position paper' on their views of the U.S.-Israel relationship--so it's clear where they stand on the subject." (Would it not be great to see these "position papers"? I wonder how many candidates would release them? And what do the candidates get for all this effort? A pat on the back?) CounterPunch
Posted
Mislim da nije. Barem ja nisam pročitao takvu izjavu.Njegovi poznati stavovi su sledeći:- transfer arapskog stanovništva - testovi lojalnosti za Arape u Izraelu koji žele da ostanu državljani- bacanje palestinskih zatvorenika u Mrtvo more (nudio je da kao ministar saobraćaja obezbedi transport)- masovno bombardovanje civilnih cilljeva kao odgovor na terorističke napade - zalaganje za likvidaciju arapskih članova parlamenta koji imaju kontakte sa palestinskom vladom kao i za zatvaranje svih koji ne slave Dan nezavisnosti Izraela (uz reči : pobrinućemo se za vas kad se uspostavi nova vlada)Poznata je i njegova izjava posle osvajanja kupa Izraela od strane Bnei Sakhnin-a(prvi trofej nekog fudbalskog kluba izraelskih Arapa) da jednog dana oni neće imati pravo da nastupaju u izraelskim takmičenjima i da će se boriti da to bude što pre.Ne bi bio problem kad bi on bio minorni desničar kakvih ima svuda. Ali on je bio više puta u vladi, a kao što vidimo i iz današnje odluke njegovi predlozi se i prihvataju.
Au... Teško mi je i da poverujem da je neki iole ozbiljan političar mogao ovako nešto javno izgovoriti.... :ph34r: Posebno ne izraelski... Nekako sam očekivao veći stepen političke kulture/stila s te strane.Biće da slabo poznajem bliskoistočnu scenu. :mellow:
Posted
pored navedenog zalaže se i da se sukob sa palestincima i hamasom okonča na način na koji su ameri "obuzdali" japance nakon WW2 1945.godine(hiroshima i nagasaki varijanta)
Posted
pored navedenog zalaže se i da se sukob sa palestincima i hamasom okonča na način na koji su ameri "obuzdali" japance nakon WW2 1945.godine(hiroshima i nagasaki varijanta)
jeste, baš se spremaju da bace bombu na Ramalu.
Posted (edited)
jeste, baš se spremaju da bace bombu na Ramalu.
Bethlehem ? Ma?an ? Right-wing Israeli politician Avigdor Lieberman proposed a "solution" to the war in the Gaza Strip on Tuesday saying, "Israel won't be secure so long as Hamas is in power, and therefore we need to come to a decision that we will break the will of Hamas to keep fighting.""We must continue to fight Hamas just like the United States did with the Japanese in World War II," Lieberman added.According to reports in Israeli media, he said the US nuclear strikes had rendered an "occupation of the country ? unnecessary." Edited by Gandalf
Posted

Kolikogod da je drug Lieberman lud, do sada njegove idje nisu postale službena politika Izraela.Sad kad jesu, cijenu za to će platiti Kadima i Laburisti.Avigdoru se smiješi vlast sa Bibijem, i Hamas će imati dostojnog para svojoj beskrupuloznosti..

Posted

Izrael se samo ponasa u skladu sa najboljim tekovinama JNA.Ako neko puca na vojnika (citaj ako Hmas baci bombu u Izraelu), odmah unisti sve sto dolazi iz pravca odakle je dosao metak (citaj: unisti Gazu, kuce, sve koji se nadju na putu).

• Create New...