Jump to content
IGNORED

Izrael, Palestina i arapske zemlje

3opge
Krošek
Message added by Krošek,

Na ovoj temi postoje stroža pravila oko kačenja raznoraznih sadržaja: Zabranjeno je repostovanje, kačenje tvitova ili bilo kakvih materijala (slika, klipova...), kao i goli linkovi. Postovi moraju biti napisani sopstvenim rečima, i dozvoljen je hipertekst (dugme Link). Izuzetno, kao propratni sadržaj uz sopstveni post, prihvatljivi su kratki isečci nekog dužeg teksta (ne i kraćeg kao što je obična vest).

Recommended Posts

Posted
Jel ti to hoćeš da kažeš da širenje granica cionističke države, zasnovane na aparthejdu, nema veze ni sa genocidom nad Palestincima, ni sa etničkom strukturom te nakazne imperijalističke tvorevine? Rekoh već da su etničke statistike još nepovoljnije po cionizam, ali to ti se dopada da previdiš?
ne, hocu da kazem da je rec genocid jako popularna rec i cesto je koriste neki kojima se kurac ne dize.vidim da si veoma strasan u svojoj mrznji, pa sam odlucio da se ne upustam u diskusiju sa tobom o ovom pitanju. oprosti ako mozes.
Posted
Hamas je napao Izrael ovih dana/meseci?
Vec 2 meseca to radi.
Posted
U kom obimu? Ovom?
nije vazan obim, vazna je namera. verujem da mogu da povecaju obim oni bi to i uradili.
Posted
nije vazan obim, vazna je namera. verujem da mogu da povecaju obim oni bi to i uradili.
Misliš? Onda možemo da se vratimo na one stare motive tipa Srebrenica, Jasenovac itd itd. Jebo rezultat, koja hiljada manje-više ne igra ulogu, namera je važna. Ionako pričamo o ljudskim žrtvama, ko to još gleda.
Posted
ne, hocu da kazem da je rec genocid jako popularna rec i cesto je koriste neki kojima se kurac ne dize.vidim da si veoma strasan u svojoj mrznji, pa sam odlucio da se ne upustam u diskusiju sa tobom o ovom pitanju. oprosti ako mozes.
Da, ti tipovi još češće praktikuju genocid i zaista ih strasno mrzim i na njih mi se ama baš nikako ne diže. Nemam tu vrstu fašističke seksualnosti, pa jeste mudro da ne tražiš partnera u meni.
Posted (edited)
Postoje izvori koji tvrde suprotno ali su oni lil izraelski ili iz SAD, sto moze da dovode u pitanje stepen njihove objektivnosti kada je u pitanju Hamas.
pretpostavio sam da si negde procitao, Jerusalem Post je objavio da su Hamasovci uveli islamski zakon u Gazi. kada se radi o Hamasu (i Bliskom Istoku), svaku informaciju valja proveriti.(blogeri su s te strane zakon! abuaardvark je profesor medjunarodnih odnosa na GWU) Edited by Gandalf
Posted
Misliš? Onda možemo da se vratimo na one stare motive tipa Srebrenica, Jasenovac itd itd. Jebo rezultat, koja hiljada manje-više ne igra ulogu, namera je važna. Ionako pričamo o ljudskim žrtvama, ko to još gleda.
ti si postavio pitanje obima, ja se time nisam bavio. po nacinu na koji si postavio pitanje ispada da je princip pet-za-pet ok. da se ja pitam, nula-nula je najbolji rezultat svakog rata (ako ih vec mora biti).
Posted
U kom obimu? Ovom?
A koji obim je dovoljan da se zapocne ovakva akcija a ne selektivno napadanje?
Posted (edited)

izem ti ovakve pokerase... :frust: ponovo Marc Lynch (aka Abu Aardvark):I spent the morning at a lecture organized by GWU's outstanding Homeland Security Policy Institute's Ambassador's Roundtable Series featuring Israel's Ambassador to the United States Sallai Meridor. It was a profoundly dismaying experience. Because if Ambassador Meridor is taken at his word, then Israel has no strategy in Gaza....After he failed to respond to an initial question about the end-state Israel hoped to achieve, I asked him directly about his government's strategic logic. How, precisely did Israel's government expect its military campaign to achieve its goals? His answer tellingly focused almost exclusively on body counts and targets hit: over 1000 Hamas targets hit ("not a small number"), many headquarters and tunnels and rocket production facilities destroyed. Tactics over strategy.But as to a political strategy tied to the military campaign, nothing. No guidance as to whether Israel would re-occupy Gaza, or on what terms it would accept a cease-fire. No thoughts as to whether the campaign would cause Hamas to fall from power or help the Palestinian Authority regain political power. An absolute refusal to entertain a question about the negative effects of the images from Gaza on the wider region (the important image of the war, he nearly spat, should be that "terror is not allowed to win"). Would the military assault at least change Hamas's strategic calculus? "This is for the future, only the future will tell."http://lynch.foreignpolicy.com/node/14942

Edited by Gandalf
Posted
pretpostavio sam da si negde procitao, Jerusalem Post je objavio da su Hamasovci uveli islamski zakon u Gazi. kada se radi o Hamasu (i Bliskom Istoku), svaku informaciju valja proveriti.(blogeri su s te strane zakon! abuaardvark je profesor medjunarodnih odnosa na GWU)
Hvala. Upravo sam procitao i na American Congress for Truth da je takav zakon u pripremi. Vest nije zvanican stav American Congress for Truth.
Posted
ti si postavio pitanje obima, ja se time nisam bavio. po nacinu na koji si postavio pitanje ispada da je princip pet-za-pet ok. da se ja pitam, nula-nula je najbolji rezultat svakog rata (ako ih vec mora biti).
Naravno da sam postavio pitanje obima. Razlika između 100 i 101 u ovim slučajevima je velika, pogotovo ako je taj 1 neko tvoj. Namere i slični koncepti su ok za lagodno forumašenje. Uostalom, Uroš će to bolje da ti objesni, on je uvek bio iznad tog bednog poimanja pojedinca.
Posted
izem ti ovakve pokerase... :frust: ponovo Marc Lynch (aka Abu Aardvark):...After he failed to respond to an initial question about the end-state Israel hoped to achieve, I asked him directly about his government's strategic logic. How, precisely did Israel's government expect its military campaign to achieve its goals? His answer tellingly focused almost exclusively on body counts and targets hit: over 1000 Hamas targets hit ("not a small number"), many headquarters and tunnels and rocket production facilities destroyed. Tactics over strategy......http://lynch.foreignpolicy.com/node/14942
Cini mi se da smo se na pocetku ove diskusije slozili da je u pitanju takticka vojna akcija i da nema strategije jer ne postoje racionalni osnovi na kojima bi mogla da se izgradi.
Posted
Cini mi se da smo se na pocetku ove diskusije slozili da je u pitanju takticka vojna akcija i da nema strategije jer ne postoje racionalni osnovi na kojima bi mogla da se izgradi.
iskljucivo takticka vojna akcija ovog intenziteta, bez ikakve strategije... gore od zlocina, ovo je glupost.racionalni osnovi za strategiju postoje. mogli su da ispregovaraju novo primirje, i da uz novu (racionalniju) americku administraciju preduzmu korake ka novim pregovorima koji ce uslediti pre ili kasnije.
  • Create New...