bus Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Stvarno sam se pitao kad ćeš već jednom da staviš ovu zgradu. Umalo je i sam nisam stavio uz demonstrativni natpis "Kad neće oni koji tamo žive..." -_- I love it.
bus Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Ne znam da li je Pussy već postavila (nešto mi se sve čini da jeste), ali evo stambene zgrade koja se gradi u Novom Beogradu Toronta - Mississaugi. Apple in the Big Apple
prima Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 mene je odusevio kolhasov predlog na konkursu na kome su pobedile zahine dancing towerspotpuni cao zdravo ostalim kulama i kulisama izraza velemociova 'ploca' se rotira a koliko sam shvatila na povrsini je utisnuta matrica starog dela grada koji se nastavlja od centra, igrom fasadnih otvoraopis
alberto.ascari Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Villa Lea, Františkovy L?zně, CZAtelier A69, Arch. Boris Redčenkov, mlad tip, vrlo interesantan.
Caligula Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Kontemplativno mesto za stanovanje - ovaj prostor bi me, svojom sirovoscu i svedenoscu terao na stalno preispitivanje.Toliko je grubo (ne na onaj izvorno rustican nacin, beton nema toplinu kao grubo obradjeno drvo) da prosto i nije topli dom, vec svesna negacija iluzije zvane topli dom.
alberto.ascari Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 (edited) Kontemplativno mesto za stanovanje - ovaj prostor bi me, svojom sirovoscu i svedenoscu terao na stalno preispitivanje.Toliko je grubo (ne na onaj izvorno rustican nacin, beton nema toplinu kao grubo obradjeno drvo) da prosto i nije topli dom, vec svesna negacija iluzije zvane topli dom.Ja sa njima nešto radim, imali smo dosta veliki problem da im objasnimo da nećemo tako brutalan dizajn na drugom projektu.Inače meni se ova kuća vrlo dopada, ne bi mi smetalo da živim u njoj. Edited November 26, 2007 by alberto.ascari
Caligula Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Ja sa njima nešto radim, imali smo dosta veliki problem da im objasnimo da nećemo tako brutalan dizajn na drugom projektu.Inače meni se ova kuća vrlo dopada, ne bi mi smetalo da živim u njoj.Ja bih mozda voleo da jedan deo moje kuce bude takav. Inace, ne bih ovde izdrzao vise od par godina - rec koju sam trazio ti si nasao : brutalno.
Zmitjkoe Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Takodje bih voleo da zivim u ovoj prostranoj kuci punoj dnevnog svetla. Uredenjem enterijera beton se moze izbeci gotovo stoprocentno. A vala i u eksterijeru:
Takeshi Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ...rec koju sam trazio ti si nasao : brutalno. Brutalist Architecture
Takeshi Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 (edited) Fascinantno kao gradjevinski poduhvat, u sustini bespotrebno... konstrukcija Burj nebodera u Dubaiju sada je vec najvisa tvorevina ljudske ruke. Zavrsetak za 2 godine. Edited November 26, 2007 by Takeshi
prima Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 (edited) ona brutalna kuca gore kao da me napada i oce da me proguta il' da mi padne na glavu :) Edited November 27, 2007 by prima
Chivo D'Arbo Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Dogodine olimpijada. Neki vrli ce se ugnezditi na tribinama glavnog/slavnog stadiona i odavde napajati (sporta) gladne oci. Herzog & De MeuronZa sada to sve izgleda ovako:Kao roller coaster u pokusaju. (Valjda nece to spajati neki srafovima kupljenim "kod Kineza"?)
Mr.Smith Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 Takodje bih voleo da zivim u ovoj prostranoj kuci punoj dnevnog svetla. Uredenjem enterijera beton se moze izbeci gotovo stoprocentno. A vala i u eksterijeru:...apsolutno, i cini mi se da ni sam izbor materijala (beton) ne mora da bude predefinisan (i kad bi bilo samo malo vise stakla ...)nego, povod, pre nekog vremena sam gledao emisiju tipa 'neobicne kuce' (ne secam se tacno) - jedna je bila posebno interesantna, ali nisam cuo ni tacno gde je, ni ko ju je zamislio - cini mi se da je kuca u australiji, ekoloski projekat, ima otvorenu komunikaciju sa okolinom (nema standardnih prozora), a dnevna soba je u stvari ogradjena basta, sa sve kaminom i travnatim tepihom...ima neko ideju o cemu pricam?
Caligula Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 ...apsolutno, i cini mi se da ni sam izbor materijala (beton) ne mora da bude predefinisan (i kad bi bilo samo malo vise stakla ...)nego, povod, pre nekog vremena sam gledao emisiju tipa 'neobicne kuce' (ne secam se tacno) - jedna je bila posebno interesantna, ali nisam cuo ni tacno gde je, ni ko ju je zamislio - cini mi se da je kuca u australiji, ekoloski projekat, ima otvorenu komunikaciju sa okolinom (nema standardnih prozora), a dnevna soba je u stvari ogradjena basta, sa sve kaminom i travnatim tepihom...ima neko ideju o cemu pricam?... mislim da sam gledao tu emisiju na NGeographic-u - s tim sto nisam zapamtio kako se kuca (projekat) zove <_< kuca se zagreva i hladi uz pomoc sistema krovnih prozora koji zimi primaju suncevu toplotu a leti hlade iznudjenom cirkulacijom vazduha - genijalno i jeftino resenje. Ako mislimo na isto.
Mr.Smith Posted November 28, 2007 Author Posted November 28, 2007 ... mislim da sam gledao tu emisiju na NGeographic-u - s tim sto nisam zapamtio kako se kuca (projekat) zove <_< kuca se zagreva i hladi uz pomoc sistema krovnih prozora koji zimi primaju suncevu toplotu a leti hlade iznudjenom cirkulacijom vazduha - genijalno i jeftino resenje. Ako mislimo na isto.ne znam, mozda...morao bi da vidim neku sliku, od ove kuce sam uhvatio samo par minuta priloga, i to onaj deo kada pokazuju 'dnevnu sobu', ali bih je prepoznao
Recommended Posts