PussyGalore Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Izracunati & izgraditi - to mu svakako dodje kao deo jednog procesa koji nema mnogo veze sa ovim sto je tema topika jer (bar iz mog skromnog iskustva) ovi sto crtaju (vidi pod "kurs ikebane" na BU) imaju slab ili nikakav respekt prema ovima sto racunaju i/ili grade (vidi pod "vishe shkola" na BU)... Ili - sto bi rekli:nisi u pravu.inzinjerstvo je deduktivan proces, arhitektura induktivan, inzinjeri /najprostije receno/pretvaraju fantazmagoriju u stvarnost.calatravi, tako cesto spominja na ovom topiku, upravo taj inzinjerski background pomaze u arhitekturi, pogotovu njegovi mostovi.bbtw, ti li si demo?
iDemo Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ove Arup.Ja sam. Valjda taj koga I ti poznajesh...
PussyGalore Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [/pa kuje more demche?pozovi stojka i gojka, ili bar jednog od njih, i naravno, uvek zovijalnu jelence...
iDemo Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Imaš neke veze sa njima?Jok, nego je gornji citat iz clanka o njemu. Osim toga, ja sam hidro (sifra: vodovod & kanalizacija).
I*m with the pilots Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 (edited) da, dirljivo - poput 'naucnog centra' hadidove, gde izazovni dinamizam forme pokriva programski vrlo siromasan sadrzaj.obozavam zahu. zena ostavlja bez daha, realno. si video njenu kujnu? u muzeju su morali da mole ljude da ne cackaju previse :fashisto: ovo valjda treba da bude u Dubaiu, ne secam se dal je pisalo da je u planu ili su samo nacrti, kao sto je nesto za Japan tamo radila pa ipak nije ni poceta gradnja Edited October 15, 2007 by I'm with the pilots
iDemo Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 The Aurora Place building in Sydney. Taken from Macquarie Street.http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Aurora_Place.jpgRenzo Piano designed the Australian offices in Sydney (ABN Amro).
micke Posted October 22, 2007 Posted October 22, 2007 Izvinjavam se što se se mešam ali mislim da mi ova fotografija nalbolje priliči ovde.Lobi hotelaLokacija je ova
lostfanforever Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Lisboa, Gare do Orienteјеs ova mozda losija, al je moja -_- It was designed by Santiago Calatrava and finished in 1998 for the Expo '98 world's fair in Parque das Na??es, where it is located.and by night:
Chivo D'Arbo Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 A sad: zasto je Kalatrava ovoliko omiljen... I zasto dah zastaje pred njegovim ostvarenjima?Pa, nije covek bezao sa casova geometrije! Kao sto vidimo, ne da je ima u malome prstu, nego u nevidljivom patrljku zanoktice na malom prstu! Kako se igra sa ovim konJoidima vranim... :o
lostfanforever Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Opet Oriente, ali slightly bolja slika od moje Inace plafon, da ne bude zabunei jos malo Calatrave:Malm?, Sk?ne L?n
lostfanforever Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Juuuu :o pa ja sam propustila kompletnu prvu stranu ovog topika. Otud ponavljanje Calatrave i Gare do Oriente, sad mi glupo da brisem...Ako nista drugo bar nam se ukusi poklapaju :)
Chivo D'Arbo Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 Ko to kaze, klePece & laze da arhitekte danas nisu zvezde? A kako ne bi covJeeeeeeeeek, kaaaad voli... da mu zgrade igraju?(Diznijev Concert Hall... a kad moze za Diznija, sto ne bi i za Simpsone? )
makaronee Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 mozda zastane substancija, a ne dah.da li nam vecito izmice totalitet arhitektonskog prostora - gotovo s pocetka, jer ga opisujemo opsirnim fusnotama sintaksom projektivne geometrije - tokom materijalizacije, kada mastarimo o transfiguraciji i pobedi nad suncem entropije, odnosno na kraju, kada ga predajemo prepustamo ostavljamo napunjenog namenom?
Recommended Posts