Jump to content
IGNORED

Hard n' heavy department

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Jbt, @BlackGeorge, taj spot Morbid Angela si postavio par postova gore. Izgleda da te baš dojmio ;)

In other news, Insomnium izbacio lep album, "Anno 1696". Melodeath iz srca.  

Posted

Melo death mi je oduvek dosadan žanr, čak i AtG, i jedino Dark Tranquillity volim zaključno sa Fiction, al' sam se pre neki dan setio jednog benda koji smo baš mnogo vrteli u srednjoj školi:

Posted

Nova Pantera sa Zakk Wylde & Charlie Benante.

Trebalo bi ove godine da sviraju u Budimpešti, Bukureštu i Sofiji.

@Willow :D Odličan je spot :D Ali dobro, neću ga kačiti više.

• +1 1
Posted (edited)
On 24.2.2023. at 16:15, Willow said:

Hrvatski blek-metal bend Prognan objavio novi album "Naši životi više ne postoje" - konceptualna priča o srpskom vojniku koji prolazi kroz pakao prvog svetskog rata. 

Svirka je super, odličan balkanski blek-metal, vokal bi možda mogao da bude bolji, ali sve u svemu baš prijatno iznenađenje. 

uh brao, ovo je bas dobro.

gotivan mi je black metal kad se poje na srpskom

Edited by Nikodije
  • +1 2
Posted

Tip koji stoji iz projekta Prognan je Hrvat iz Vukovara, pa je još zanimljivije što je napisao ovakav album. Metalom se bavi iz hobija, a posao mu je pisanje muzike za trejlere blokbastera - "U Hollywoodu je uspio hrvatski skladatelj Goran Dragaš. On je 28-godišnji Vukovarac i jedan je od najpoznatijih hollywoodskih skladatelja glazbe za najave filmova. Ako ste gledali najave za blockbustere 'Spiderman: Homecoming', 'Pirati s Kariba', 'Valerian', 'Dr. Strange', 'Alien: Covenant', 'Pacific Rim 2', 'Blair Witch', 'Star Wars: Rogue One', 'Punisher', 'Jurski svijet 2' i mnogi drugi, a njegova je glazba u traileru "Igre prijestolja".

Kad je izbacio album, svi živi smo ga pitali kad će CD, pa je i to uradio, iako nije planirao i sad čekam da mi stigne taj disk.

A što se tiče blek metala na srpskom, niko ih ne piše kao Nefas iz The Stone.

Ima još dobrih domaćih BM bendova koji pevaju na srpskom:

• +1 1
  • Hvala 2
Posted

@napadaj Hvala za sjajan post ;). 

I ja ću verovatno naručiti Prognanov CD, mada bi "Naše živote..." vredelo imati i na vinilu pošto je u pitanju izuzetan album. Ovo verovatno zvuči kao preterivanje, al meni je ovo jače i od Mgła-inog "Exercises in Futility", koji smatram remek-delom. 

@Nikodije 

+1. Baš puno pomaže pevanje na srpsko-hrvatskom, plus tekstovi nisu o nekom apstraktnom zlu već o istinskoj patnji (srpskog) vojnika u haosu rata, i nekako se čovek poistoveti sa tom pričom i emocije neminovno krenu jbg. A i etno/slovenski motivi koji se provlače kroz ceo album su dodatni lepak i stvaraju spoj na nekom duhovnom nivou. Kao da je Prognan skapirao Batushku, pa je nešto od toga želeo da implementira i u ovaj album. Plus je muzika sjajna, tako da nema greške. Meni je, svakako, vrhunac albuma stvar "Naša straža je gotova". Moram priznati da se naježim od glave do pete svaki put kad je čujem, ma koliko bio okoreo... 

Sve u svemu, kapa dole tom mladom hrvatskom liku Goranu Dragašu, nadam se da će nastaviti da iz hobija pravi black metal i da ćemo kroz koju godinu opet dobiti nešto ovako jako. 

Btw, da li je neko slušao Prognanovu stvar "Jama" prema poemi Ivana Gorana Kovačića?

• +1 2
Posted

Vaistinu fantastičan album

• +1 1
Posted

Slušao Jamu, ofc. A kad smo već kod Ivana Gorana Kovačića, preporuka za ovu pesmu sa njegovim tekstom:

• +1 1
Posted

@napadaj

Tenks za ovo. Pustio sam njihov album "Kosturnice" i baš dobro zvuče momci. Overiću The Stone detaljnije. 

Jbg, sori što gušim sa Prognanom, još samo ovo - prenosim Goranovu objavu sa yumetal foruma povodom zahteva fanova da bend objavi CD albuma "Naši životi više ne postoje". Interesantna spika i najava novog albuma za narednu godinu: 

Doslovce sam morao odgovoriti s drugog profila jer ne znam login za onaj prvi, a sad se moraš logirati s email adresom koju više niti znam niti koristim pa je zato zastoj u odgovoru.

Evo par informacija koje će objasniti stvari:

1. Nikad nismo niti planirali izdati CD jer nismo mislili da će ikad biti potrebe za tim pošto smo dali sve za besplatno slušanje.

2. Kad je došla potreba, odjednom smo dobili 100 narudžbi u 7 dana. I to se prodavalo još više i više da sam onda počeo zvati gomile brojeva koji bi mi pomogli kud, kako i može li što prije da se nađe firma koja će nam odraditi kompletan posao pravljenje CDa.

U HR ima jako blesav zakon da, ako printas određenu količinu CDa, moraš sve prijaviti ZAMP preko te količine, a mene to ne da ne zanima već ne želim to odraditi. Firme ispod tog broja niti ne žele printati jer im se ne da (citaj, "neisplativo je"). Jedva sam našao jednu s kojom sam se mogao dogovoriti.

3. Iako nismo planirali CD raditi, naravno da je bio plan da taj CD koji ćete držati u rukama mora i MORA izgledati top. Pa dok su nam poslali kako će izgledati, dok smo napokon u prstima imali kvalitet, dok sam prije toga jedva našao grafičkog dizajnera koji će to odraditi pa slike pa...uffff...

Na kraju je sve ispala više nego super i jako smo bili zadovoljni, a vidim da su i ljudi što su kupili.

4. Zbog sve te brzine što sam trcao, tražio i snalazio se, nismo stigli napisati sve što je trebalo na booklet. Meni bi bilo super da sam mogao tekstove albuma jer bi mi to sredimo sve probleme, međutim dobili smo 4 stranice bookleta (8 s obje strane) i tekstovi ne bi stali svi te je ta opcija otišla sa strane. Kad smo poslali šta da se napiše, doslovce jedan dan prije sam javio da stavi zahvale ljudima jer sam zaboravio. Postojala bi tona imena jer smo snimali vokala oz Bugarske, u Požegi semplovali bubnjeve, hor iz grada, etno orkestar u selu pored mene.

5. Dobra ideja za etno melodije i izvorne tekstove. Nije mi to niti palo napamet, no opet mi je fora kad, nakon kojeg već slušanja, nadjes nešto novo.

6. Imamo problem sa slanjem CDa u Srbiju, već nam nekoliko je vraćeno,  a deru nas za poštarinu samo tako. Nadam se da će to biti sređeno.

7. Čekamo opet novi batch CDa za slanje, čim dolazi šaljemo ostatak (neki su primili, neki ne).

I to bi bilo to. Za naredni album ćemo biti bolje pripremljeni jer, usprkos našem čuđenju, ljudi stvarno žele kupiti albume i to nam je mnogo drago.

Razmišljali smo da, ako ovaj album dobro prođe, da napravimo trilogiju albuma.

Pošto je prošlo super, 29.03. imamo bukirano snimanje hora za novi album. 

Ako ne budemo zavlačili i posao mi da prostora, nagodinu će biti i vani.

Posted

Ne moraš "Kosturnice", čuj "Teatar apsurda", "Nekrozu", "Maglu", "Neke rane krvare večno", "Slovensku krv", "Golet" i "Umro". Na "Kosturnicama" ne peva i nije pisao tekstove Nefas, pa je meni slabiji od svih prethodnika.

ma ne treba ništa, ne treba niko

samo litar rakije i kalašnjikov

Nefas bog :D

Posted (edited)
On 1. 3. 2023. at 18:29, Sludge Factory said:

Metallica

Malo sam im ovo sredio

Edited by autsajder
  • +1 1
Posted

Naleteo danas na ovo, ja baš volim obrade

Posted

U aprilu nam stiže ozbiljan paket dva underground benda:

italijanski technical thrash/death

i čileanski death metal sa brdom vrhunskih uticaja, a svežim zvukom koji ne zvuči kao kopija bilo čega

Posted (edited)

Odličan novi album Enslaved-a. Kakva :wub: deonica počinje na 2:38, svaka čast momcima. 

Edited by Willow