Jump to content
IGNORED

Hard n' heavy department

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Koji su to bili talenti za svirku vidi se već u njihovim prvim koncertima 1983.g. kada su Jeff i Kerry imali po 19 godina a Dave samo 18.

• +1 3
Posted

Neki bendovi pokušavaju da koriguju tehničku manjkavost zapisa iz osamdesetih i ranih devedesetih ponovnim snimanjem savremenom studijskom tehnologijom, ali ja nisam pristalica tog smjera djelovanja. Dobar remaster originala može fino da popravi stvar, a da muzika sačuva duh.

Ovdje je original je i dalje vr', a ovaj novi snimak samo pokazuje da tehnički preciznije tandrljaju kao matorci u sporijem tempu.

Sepultura je objavila dobre remastere ona svoja tri ključna albuma, ne znam za one od prije Arise, a Slejeru su vrhunski sredili Reign in Blood prije nekoliko godina.

• 2 weeks later...
Posted

Opa!

Bogami, zive oni drugu mlados', alal im!

Posted
On 17.11.2022. at 19:19, autsajder said:

Neki bendovi pokušavaju da koriguju tehničku manjkavost zapisa iz osamdesetih i ranih devedesetih ponovnim snimanjem savremenom studijskom tehnologijom, ali ja nisam pristalica tog smjera djelovanja. Dobar remaster originala može fino da popravi stvar, a da muzika sačuva duh.

Ovdje je original je i dalje vr', a ovaj novi snimak samo pokazuje da tehnički preciznije tandrljaju kao matorci u sporijem tempu.

Sepultura je objavila dobre remastere ona svoja tri ključna albuma, ne znam za one od prije Arise, a Slejeru su vrhunski sredili Reign in Blood prije nekoliko godina.

No place for disgrace je meni najbolji treš album ikad. A i ostali albumi Flotsama iz 80ih bi mi ušli u top10

• +1 1
Posted
2 hours ago, napadaj said:

Na ripit celo popodne! 

• +1 2
Posted

Ovo zvuči kao oni kaveri od Dajmond heda od prije 25 godina samo u pojačanoj snappy-happy produkciji. Baš puno reverba na vokalu (a možda i autotjuna, eno diskutuju fanovi) i Ulrihovog prasketanja po dobošu.

Čujem samo trud da se ostane u standardu, bez ikakvog rizika, kao ubrzani ZZ Top :/  Vjerovatno su rifovi izvučeni iz beskrajne zalihe nasnimane tokom godina.

• +1 1
Posted

Kakve veze ima od kad je rif i odakle je izvucen? Ta mi primedba nikad nece biti jasna. Moze nekome da se svidja ili ne, ali to da li su ga izvukli iz naftalina ili napisali juce nema veze sa eventualnim kvalitetom istog (ili sa kvalitetom pesme). Cak bi mi vadjenje rifa iz neke licne arhive od pre 40 godina, recimo, bilo intresantno bas zbog tog vremena.

• +1 2
Posted

Meni ova Metallica skroz bez veze...što reče autsajder kao neka obrada ali loša. 

• +1 1
Posted

@Sludge Factory Htio sam reći da je vodeći rif vrlo staromodan. Njihova arhiva su Orion, Harvester, The God That Failed, Bleeding Me.. sa ploča koje su, iako tako različite, pomjerale koordinate na sceni. Ovaj generički singl je daleko od njihovih kreativnih pikova.

Od kad su se izborili da sami budu svoje gazde u smislu vlasništva nad muzikom, producentskih i izdavačkih aktivnosti, počeli su da prave muziku koja se trudi da ide niz dlaku fanovima, nema eksperimentisanja, jer firma mora da kotrlja, plate ljudima da se isplaćuju..

PS

Podrazumijeva se da sam subjektivan, eto na Hardwired albumu mi je bilo dobrih momenata, naročito

nek su živi i zdravi, biće jad kad se penzionišu jednog dana

Posted (edited)

Rade Budimpestu, Sofiju, Bec, Bukurest i Prag u maju/junu

Bolje zvuce nego Anselmo i oni njegovi pajtosi na Exitu 

https://pantera.com/tour/

Malo mi cudno, nekako su previse dede za sve ovo, mada je Benanteov dobos nastiman 100% :ziga: I bolje je uhvatio groove nego onaj iz Illegals 

Edited by Plajvi
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Gadno mi je to što rade Fil i Reks, šibaju mrtvog konja sa čijim ostalim vlasnicima su se zakrvili pre nego što su otišli s ovog svega, ali ovo me vuče da dam koju hiljadu dinara kad i ako dođu ovamo:

Mada to su ludi Čileanci, a kod nas bi došlo brdo ljubitelja Sabatona...

Edited by napadaj
  • Haha 1
Posted (edited)

opa, kakav blast from the past :thumbsup:

pratim i podižem za jednu opskurnu i ne tako popularnu pjesmicu čuvenih Švabova:

Edited by Filozof manijak
  • +1 1