igoraki Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 On 5.10.2022. at 15:50, assignment said: Ja prilicno gotivim progresive, stim da u tom "zanru" postoji mimolazenje kod reci "progressive".... Ovaj Kopecki sto si stavio meni na primer nema nekih elemenata koje bih ja nazvao progressive... Sto naravno ne znaci da muzika nije dobra, naprotiv. I zbog toga vec odavno samo delim na "dobro" "lose" bez te floskule zanrova... Da krenem od kraja, dobro i loše, ja preferiram da delim na sviđa mi se ili ne sviđa, ne mogu recimo da kažem da je Paco de Lucia loš, čovek ubija kako svira ali to nije nešto što se meni sviđa kao muzika. Sad progressive, ja tu smatram svaku bend koji ima bitno komplikovaniju strukturu pesama, česte promene ritma i dosta soliranja, tako da mislim da nisam nešto pogrešio u definiciji ovde, pošto je Kopecky instrumentalni bend moraju da pobegnu od klasične strukture metal pesama ili bi bili dosadni. Ali neću da se ljutim ako ti misliš da nisu progressive, nije ni bitno kako se pravac zove...nego sam hteo neki opis da stavim, da znate otprilike šta da očekujete, pa mi je progressive bio prvi pik. Kome se svidelo preporučujem album "Serpentine Kaleidoscope", meni se taj najviše svideo.
Kreator Posted October 15, 2022 Posted October 15, 2022 (edited) On 8.10.2022. at 8:41, napadaj said: Izašao novi Get the Shot, opet gaženje i demoliranje: Svirka je vrhunska ali mi se glas pevača nikako ne sviđa, odnosno nikako mi ne ide uz ovo. Više mi je za neki RATM da peva. Uz ovo, po meni, ide neki glas iz Tampe, recimo John Tardy ili David Vincent. Ili još bolje neki "Max Cavalera" glas... Ali to sam ja, ukusi su različiti, naravno ... Ovde su valjda Max i David zajedno pevali (dobro, David se samo drao na refrenu ali opet interesantno ) : Edited October 15, 2022 by BlackGeorge
napadaj Posted October 20, 2022 Posted October 20, 2022 Sutra uveče Dordeduh u Novom Sadu na Festivalu srpskog podzemlja. Cena karte smešna, 500 dinara.
assignment Posted October 21, 2022 Posted October 21, 2022 On 8.10.2022. at 15:37, igoraki said: Da krenem od kraja, dobro i loše, ja preferiram da delim na sviđa mi se ili ne sviđa, ne mogu recimo da kažem da je Paco de Lucia loš, čovek ubija kako svira ali to nije nešto što se meni sviđa kao muzika. Sad progressive, ja tu smatram svaku bend koji ima bitno komplikovaniju strukturu pesama, česte promene ritma i dosta soliranja, tako da mislim da nisam nešto pogrešio u definiciji ovde, pošto je Kopecky instrumentalni bend moraju da pobegnu od klasične strukture metal pesama ili bi bili dosadni. Ali neću da se ljutim ako ti misliš da nisu progressive, nije ni bitno kako se pravac zove...nego sam hteo neki opis da stavim, da znate otprilike šta da očekujete, pa mi je progressive bio prvi pik. Kome se svidelo preporučujem album "Serpentine Kaleidoscope", meni se taj najviše svideo. Pa normalno, ono sto mi se svidja, sto me dodiruje, smatram dobrim a ostalo me ne dodiruje je za mene lose, ali u principu smo tu... Upravo je bold to na sta sam mislio. Progressive je po definiciji nesto novo, napredno, a komplikovana struktura muzike, promene ritma su bendovi kao Kansas radili vec pre 40 godina, o klasicnoj muzici da ne pricamo.. Npr. progressive moze da bude neki novi mixs raznih Metal pod-zanrova I zbog toga smatram da je definicija progressive totalno obsolete. Moj bend od prvog diska guraju u progressive, jer industrija i casopisi "moraju" da te strpaju u neku zanrovsku fioku, a neretko time vise stete bendu nego sto pomazu. Kada me tokom intervjua pitaju, ja uvek kazem da ja Assignment ne vidim kao progressive band, jer to sto sviramo niti je sustinski progressive, niti sam ja izmislio taktove poput 7/8 ili 15/16
Nikodije Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Zašto ja tek sad saznajem da Saturnus svira u NS 13.11? Jedan od najboljih doom bendova na svetu. Tri dana kasnije takođe u NS Villagers of Janjina City, al ajde, to može da se propusti. Saturnus ne može.
napadaj Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Da da, karte odavno uzete. I to sviraju sa Esotericom, slušaj ovo zlo.
igoraki Posted November 9, 2022 Posted November 9, 2022 (edited) Više sam voleo kad su se zvali Ottoman Empire, ali ajd sad... Edited November 9, 2022 by igoraki
Kreator Posted November 13, 2022 Posted November 13, 2022 Kada koncertna verzija žestoko nadmaši onu sa oficijelnog vinila ... Vrhunska pesma, meni zauvek jedna od najboljih svih vremena u Thrash/Death metal svetu. 1
Ratamahatta Posted November 13, 2022 Posted November 13, 2022 Sep je prasila za sve novce Meni Roots npr. neslusljiv studijski, ali turneja iz '96 i lajvovi tih pesama razbijaju, iako to stilisticki nema veze nikakve s TOD I Slejer je lajv bio 5x namudjeniji nego u studiju, ako je to uopste moguce, super su i izdrzali 1
Kreator Posted November 13, 2022 Posted November 13, 2022 (edited) 10 minutes ago, Plajvi said: Sep je prasila za sve novce Meni Roots npr. neslusljiv studijski, ali turneja iz '96 i lajvovi tih pesama razbijaju, iako to stilisticki nema veze nikakve s TOD I Slejer je lajv bio 5x namudjeniji nego u studiju, ako je to uopste moguce, super su i izdrzali Slažem se apsolutno sa ovom konstatacijom oko Slejera. Koncerti Unholy Allience (2007.) i Still Reigning (2003.) su najbolji dokazi. Hell Awaits mi se ovde isto više sviđa nego na oficijelnom disku. A šta tek reći za Jesus Saves... Ovde je po meni izvedena prebrutalno.... ikada ! Ma ceo koncert je prešišao sve pesme u originalnom izdanju. Edited November 13, 2022 by BlackGeorge 2
Recommended Posts