May 16May 16 1 hour ago, Kreator said:Ajmo ovako, pošto vidim da nema ljubitelja glam metala osim @Sludge FactoryPu pu pu, daleko bilo ja sam ljubitelj glam rocka, ne glam metala (oni su mi skoro pa smrtni neprijatelji )1 hour ago, Kreator said:Nemoj ih molim te u taj kos, najvise mrzim kad neko Van Halen izvoli smatrati naslednikom LZ. A iskreno, ne volim bas ni kad neko za LZ kaze da su metal ili zacetnici metala. Ali meni ni Black Sabbath nije metal, no to je neka moja druga prica. Uticaji ok, ali to je stvar onoga na koga su uticali. Elem, LZ je za mene, uz Bitlse, sve. Ne znam koju bih drugu rec upotrebio.No, pozdravljam Annihilator odozgo! @Rudolf Pingvinoglu Kao i taj Qeensryche. Moj burazer je to slusao isto i to mi je obojilo detinjstvo, Operation Mindcrime znam napamet verovatno, ali nisam se udubljivao dalje i vise, znam jos neke stvari, ali ne mnogo. Npr. volim Jet City Woman, ta pesma je recimo bas klasican predstavnik (retko) dobre strane takvog metala osamdesetih, znaci onog sto vise naginje nekom sweeticu. I mogu da kazem, onoliko koliko sam mogao da zakljucim, da je Chris DeGarmo, eto.2 hours ago, steins said:Ne svira. Runaway je snimio sa nekim pratećim bendom - All stars ili tako nešto. Kad je pesma postala hit napravio je bend kakav znamo i mislim, ponovo snimio s njima.A Keep the faith im je isproducirao Bob Rok, na osnovu dogovora sa Jonom koji je imao ideju da Bon Jovi postane nešto kao novi U2 pošto je ukapirao da je vreme kosijanera prošlo. To nije baš ispalo dobro pre svega jer je Sambora i dalje hteo da bude roker pa su izbacili dva prosečna albuma* iza toga (koja mislim nije radio Bob Rok) i razišli se.*Jeste da im je Always sa sledećeg albuma bila jedna od boljih pesama al ona je napisana 1983 (kad je Jon još imao šta da kaže ).Jednom sam negde procitao necije misljenje da im je album nakon Keep the Faith, These Days, najbolji, da je onako pod uticajem grandza ili tako nesto, i mislio sam da ga jednom preslusam bas da vidim sta tu ima, ali nisam toliko dokon Zato kad cujem negde It's My Life, koji je iz meni najomrazenijeg perioda muzike, kraj devedesetih, pocetak 2000ih, tacno bih mogao nekog da zakoljem na mestu.E da, najjace od svega mi je da su Jon Bon Jovi i Brus Springstin ono tipa najbolji drugovi, skoro pa nerazdvojni. Mozda je Jon skroz kul tip. Edited May 16May 16 by Sludge Factory
May 16May 16 Meni je to sve manje/više isti koš, odnosno sličan zvuk. Mada nikada nisam smatrao da je Van Halen kao neki naslednik Led Zepellin. NE! Van Halen je Van Halen a Led Zepelin je LZ. Hteo sam i Jimmy Hendrixa tu da ubacim ali ajde da ne preteram.... Glam Metal naravno nema veze sa Hard Rock-om ali ponavljam, za mene je to isti koš, samo što je glam komercijalizacija istog zvuka dok je hard rock više umetnost. Edited May 16May 16 by Kreator
May 16May 16 Vince Neil nikada neće biti (niti treba da bude) Hard Rocker. On je klasični Glam (Hair) Metal pevač i nema veze sa Robert Plantom ili ne daj bože Ian Gillanom .Ali za Glam Metal je jedan stvarno dobar pevač :
May 16May 16 Da li treba porediti Jimmy Hendrixa ........ sa Joe Satrianijem?..... ili sa Yngwie Malmsteen-om?.... i reći da su njih dvojica Jimijevi naslednici? Ma ne, vrhunski gitaristi sva trojica i svi su cepali gitaru na svoj način i u svom stilu adekvatno svom vremenu ili nahođenju.
May 16May 16 Ali mogu recimo da poredim gitariste Yngwie Malmsteen sa Michael Amottom (gitarista i osnivač Arch Enemy), jer obojica vole da koketiraju sa baroknom muzikom :(pustiti od 4:39) :A obojica su u različitim žanrovima Heavy Metal zvuka. Edited May 16May 16 by Kreator
May 17May 17 Ako nekoga zanima kako treba da izgleda i zvuči death metal bend, to je ovako kao na klipu ispod. Edited May 17May 17 by napadaj
May 17May 17 18 hours ago, Rudolf Pingvinoglu said:Ovo je zanimljivo, sad sam puštao u kolima. R&B kombinovan sa nekim recimo alt metalom, vuče malo i na beatdown. Šta, kao buraz i kriju identitet, ne zna se ko je ispod maski?Btw, Static-X i dalje postoje. Malo je bzvz da kad frontmen ode u večna lovišta, a istoimeni bend nastavi da radi.Ali to je manje bitno, važnija vest je da prate Mudvayne na njihovom touru povodom jubileja od izlaska LD50.
May 17May 17 Da, Sleep Token su sada baš popularni. Interesantan bend, malo su previše komercijalni za moj ukus ali nije to toliko hrđavo, dobri muzičari i produkcija, sve lepo upakovano. Imaju i ceo lore oko benda i pesama, maske da se klinci lože i tako...pustim ih ponekad:Static X dolaze i kod nas, mislim u Julu. Nije isto kao kada je Wayne bio živ, naravno, meni i dalje prija da ih čujem: Edited May 17May 17 by Rudolf Pingvinoglu