May 9May 9 da, da, idem na 1349, a veceras je grima, al bojim se da necu stici Edited May 9May 9 by Nikodije
May 9May 9 @assignment da li koristiš vibrirajući tremolo (whammy bar) na gitari kada sviraš (u pesmi od 1:33 do 1:38) ?Ne viđa se ovo baš često ... Edited May 9May 9 by Kreator
May 10May 10 9 hours ago, Kreator said:@assignment da li koristiš vibrirajući tremolo (whammy bar) na gitari kada sviraš (u pesmi od 1:33 do 1:38) ?Ne viđa se ovo baš često ...Da, samo na kratko, ima Floyd Rose Tremolo, sa fixed bridge ne bi tako mogao.
May 13May 13 On 10. 5. 2025. at 0:43, Kreator said:@assignment da li koristiš vibrirajući tremolo (whammy bar) na gitari kada sviraš (u pesmi od 1:33 do 1:38) ?Ne viđa se ovo baš često ...Mora Floyd za ovo, ili Kahler tremolo...nisam sto godina ovo radio i nemam trenutno gitaru sa Flojdom, ali fora je da samo "pređeš" rukom preko ručice, tako da on može brzo da radi gore-dole i "zadrhti", da tako kažem...uradiš to nekoliko puta i dobiješ ovaj efekat. Jel' tako beše, @assignment ? Edited May 13May 13 by Rudolf Pingvinoglu
May 13May 13 1 hour ago, Rudolf Pingvinoglu said:Mora Floyd za ovo, ili Kahler tremolo...nisam sto godina ovo radio i nemam trenutno gitaru sa Flojdom, ali fora je da samo "pređeš" rukom preko ručice, tako da on može brzo da radi gore-dole i "zadrhti", da tako kažem...uradiš to nekoliko puta i dobiješ ovaj efekat. Jel' tako beše, @assignment ?Tako je, jer se ovde ne radi o tonu, nego da se stvori taj kratak efekatNa ovoj svojoj pesmi sam uradio nesto slicno, samo rukom preko floy rose (na 03:36) ono na pocetku je obican bending prstom: Edited May 13May 13 by assignment
May 13May 13 5 minutes ago, Nikodije said:jbt kao da peva ronnie james dioBaš sam to hteo da kažem...Dio 1/1.
May 13May 13 1 hour ago, Nikodije said:jbt kao da peva ronnie james dio1 hour ago, Rudolf Pingvinoglu said:Baš sam to hteo da kažem...Dio 1/1.Jedan od glavnih razloga zbog cega sam ga angazovao, odlican je Diego, jedino mu kao Argenticu engleski jezik ne ide najbolje, tako da uvek imam dosta posla sa njim
May 15May 15 Hajmo malo da spustimo loptu. Prva pesma koju je napravio Jon Bon Jovi još 1982 i borio se još dve godine da je uopšte i realizuje 1984. Moram da priznam jedna od retkih koja mi je bila ok od ovog glam metal benda (Blaze of Glory, Bad Medicine ... i možda još neka mogu da prođu). Posle je nastavio svoju veoma uspešnu karijeru koja traje eto već više od 40 godina.Idemo, ljubičasto-bele helanke, natapirana kosa ! (dobra solaža Ričija iz Sombora btw)
May 15May 15 Van Halen mi je ipak bio nekako prijemčljiviji (najviše zbog vrhunskog gitariste Edi Van Halena) kao i Motley Crue.