igoraki Posted February 8 Posted February 8 @Nikodije Sviraju ovi u dorćol platzu negde u maju, rekao bih da je za tebe pun pogodak. 1
Kreator Posted February 9 Posted February 9 (edited) Sećam se kad sam ih video na tv-u kao mali klinja da su za mene bili kao da su došli sa druge planete Samo nije bio ovakav spot. Bilo je nešto tipa da su se baš vozili na motorima, Alen iza peva na jednom motoru a Sead Zele Lipovača iza svira na drugom motoru ili tako nešto. Neka emisija nedeljno popodne šta li, ja klinja od 10 godina gledam to... Tačno vidim kako izleću iz klasičnog SFRJ kalupa Edited February 9 by Kreator 1
Kreator Posted February 9 Posted February 9 19 hours ago, napadaj said: Ja već obezbedio kartu, al meni je primarno ovo: 19 hours ago, igoraki said: Ne mogu ja to drljanje, jebiga. To je previše i za mene. A svašta mogu da istrpim i poslušam.
igoraki Posted February 9 Posted February 9 Ja u principu ne volim da ostavljam negativne komentare, ali eto. Death i black metal bendove baš teško mogu da slušam, po neki odabrani album eventualno.
napadaj Posted February 9 Posted February 9 (edited) Kod mene obrnuto - krenuo sa thrash metalom, jako brzo upao u black i death i bio samo na tome jako dugo, pa tek posle 20 godina počeo malo da istražujem heavy, power, prog... Ovo mi je verovatno omiljeni bend otkriven u poslednjih desetak godina: Edited February 9 by napadaj
Ratamahatta Posted February 9 Posted February 9 (edited) Ja ne volem klin i visoke vokale generalno, ali Fates Warning - A Pleasant Shade of Gray ceo album, a pogotovo part 2... Ova pesma je kao ona Zvezdina tekma od pre neki dan, bubnjar 11/5/8, pjevac 9/12/3, basista 10p, 3 ukr., gitara 6/6/2, keys - 2p, 7 skokova i 3 banane Svaki pumpa svoje i na kraju ih pevac sve spoji, savrsencija Edited February 9 by Ratamahatta 1
Sludge Factory Posted February 9 Posted February 9 27 minutes ago, Ratamahatta said: Ja ne volem klin i visoke vokale generalno, ali Fates Warning - A Pleasant Shade of Gray ceo album, a pogotovo part 2... Ova pesma je kao ona Zvezdina tekma od pre neki dan, bubnjar 11/5/8, pjevac 9/12/3, basista 10p, 3 ukr., gitara 6/6/2, keys - 2p, 7 skokova i 3 banane Svaki pumpa svoje i na kraju ih pevac sve spoji, savrsencija Na albumu je klavijature svirao Kevin Moore. Inace se ovde da primetiti i uticaj Nine Inch Nailsa recimo 1
Ratamahatta Posted February 9 Posted February 9 (edited) Da da, veoma industrial gitara i klavijature Kao da je back & forth influence, zapravo mi ovo najvise lici na The Fragile stil i atmosferu (koji je izasao 2 godine posle ovoga) Volem te stilisticke krosovere oduvek, ni ovo nije izuzetak Ima i FNM uticaja na vokalima, a bubnjar made it look easy, a napisao savrsene bitove, sve nosi. Aca Lukas moze da ih iskoristi i prearanzira i opet ce leci Pogotovo one NIN™ electric padove je jako tasty ubacio gde treba, ima i klip gde samo on izolovan lupa, u nekim momentima sam istripovao da su svi ostali iz benda visak A da postavis nekog bubnjara na onaj Drumeo challenge (da cuje pesmu bez bubnjeva i smisli iz glave na licu mesta) skoro niko ne bi pogodio ni takt Edited February 9 by Ratamahatta 1
Recommended Posts