расејан Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Čemu fejspalmovi i čuđenja, zato što su popovi? Jedino što me čudi je da ovoga nema češće. Moš misliti potukli se...Ћира и Спира?
Kreator Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 medju demonstrantima uocen i Bred PitMeni vise lici na Robert Downey Jr. :)
Kelt Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 (edited) Prema navodima "Blica", novac koji su građani Srbije davali slanjem SMS-ova u akciji Eparhije raško-prizrenske namenjenoj za narodne kuhinje na Kosovu, odlazio je za privatno bogaćenje i luksuzan život nekoliko pojedinaca iz najbližeg okruženja vladike Artemija.pa vi budite humani posle... nađu se lešinari i tu da se okoristeedit: da se ne uvredi neko, ovo ljude čini da se osećaju humanim, a realno su više pokradeni nego filantropi Edited February 16, 2010 by Kelt
Hella Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 А кад је већ ова басна за калуђере споменула, и ја ћу нешто о њима проговорити, који сам неколико година гледао што у Далмацији, у Босни, у Ерцеговини и у Албанији и на сваком месту, гди могу и смеду, чине. Пак, ако је добро, а оно нек стоји; ако ли је зло, време је већ нек се људи зла, барем колико могу, избављају. Навластито у Далмацији, гди за каменита места не имаду људи ни земље за орање, гди више него половина народа по неколико месеци гладује и о којекаквим корењем живи: кад му оно мало жита доспе, навале не само домаћи него и са страна калуђери и Фратри, и с гувна разграбе му рану. Кад се вуна стриже, ето ти калуђера! Кад масло и сир пастири, и од своји уста штедећи, за зиму сабирају, ето ти њи! Кад се виногради беру и маслине купе, навале са све четири стране! Кад људи по обичају свога свеца славе и тада себе млоги затиру, видиш истом по чопор калуђера, пак да оћеду само да једу и пију као и остали људи, пак да иду својим путем, нека би! Али они тада записују, немилостиво и бестидно ишту саландаре, проскомидије, поменике, вола, краву, а од сиромаха овцу, јаре или ако ништа чарапе; он мора што откинути, да му није залуду пут. А у турској земљи што чине, то није ни за описивање! Но рећи ће ко: силом не отимају. Горе него силом, зашто у име Божије отимају, а сирома прости и невјежа човек боји се да га не покара Бог, ако калуђером не да, јер је тако од њи из детињства научен. А они јашу на коњма како исте пашалије, држе крепко народ и чувају у простоти, јер иначе знаду да би пропали. Сва вражда међу христијански народи, неслога и љуте мрзости због њих су постале, нити ће се разве с њима заједно, истребити. После ја луд што деци читам Доситеја пред спавање. <_<
Zmitjkoe Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Nisam za džabe išao u OŠ "Dositej Obradović".
April Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 http://www.srbijazemljaheroja.com/wordpress/?p=14199Patrioti su popizdeli...ako je njima postalo ovoliko lose, onda ovaj brod ipak plovi na dobrom kursu.
Indy Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Ovo su neki potpuni bolidi, ne znam da li zaslužuju da se zovu patrioti (čak ni sa j).
hazard Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 (edited) SPC nije potrebna liberalizacija, nego dekriminalizacija Edited February 17, 2010 by hazard
Zmitjkoe Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 SPC nije potrebna liberalizacija, nego dekriminalizacija.
Antares Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Patrioti su popizdeli...ako je njima postalo ovoliko lose, onda ovaj brod ipak plovi na dobrom kursu.Vala stvarno su zabavni za citanje. Svi ukupno Smak pravoslavnog serbskog sveta samo sto nije stigao. Nego, a zasto su se tako uzbudili? Stvarno pitam...
batticuore Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 bila sam u decanima 2006. uoci spasovdana, inace sam clan crkvenog hora iz novog sada koji je uvek, vec ne znam koliko godina unazad, sasvim lepo i normalno ljudski ugoscavan u peckoj patrijarsiji i decanima. imala sam priliku da licno upoznam nekoliko tamosnjih monaha i monahinja, da sluzim, kao delic hora, zajedno sa vladikom artemijem i igumanom teodosijem. volela bih, da ako ikako bude moguce, ponovo odem. postoje u srbiji, na zalost mnogih ovde, ljudi kojima je crkva ipak potrebna u zivotu. tuzno je i strasno sta se sve desava unutar nje, ali to ne bi smeo da bude razlog da se njen smisao i svrha postojanja na zemlji zauvek izgube.
Аврам Гојић Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 bila sam u decanima 2006. uoci spasovdana, inace sam clan crkvenog hora iz novog sada koji je uvek, vec ne znam koliko godina unazad, sasvim lepo i normalno ljudski ugoscavan u peckoj patrijarsiji i decanima. imala sam priliku da licno upoznam nekoliko tamosnjih monaha i monahinja, da sluzim, kao delic hora, zajedno sa vladikom artemijem i igumanom teodosijem. volela bih, da ako ikako bude moguce, ponovo odem. postoje u srbiji, na zalost mnogih ovde, ljudi kojima je crkva ipak potrebna u zivotu. tuzno je i strasno sta se sve desava unutar nje, ali to ne bi smeo da bude razlog da se njen smisao i svrha postojanja na zemlji zauvek izgube.naravno da ne bi. svaka crkva ima periode kriza i raskola, pa tako i SPC. proci ce to.ali mislim da je sasvim bezbedno reci da vladika koji otima deci i siromasnima od usta nikome nije potreban.
Recommended Posts