Verterdegete Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Svaki zakon se primenjuje na silu, to je poenta drzave. Zakon koji se jedino moze primeniti na silu nema legitimitet.
kgmr Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 vertere, pa to je neverovatno blizu savremenim kognitivnim teorijama odlučivanja, sa posebnim osvrtom na objašnjenje mehanizmom afektivne heuristike. impresivno. ali stvar i jeste u tome što (ovo je samo moj utisak, ne više od toga) većina ljudi nema snažne stavove o nekom broju pitanja (o nekima imaju), npr. o ovome što pričamo
gagorder Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 ne znam samo kako su onda masovno zamenili partiju crkvom a da nisu ni trepnuli. ma da, to sve uverenja uklesana u kamenu, bas.
gagorder Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Zakon koji se jedino moze primeniti na silu nema legitimitet. sto je otprilike ceo krivicni zakonik. znala sam da je bulja.
Аврам Гојић Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 (edited) Zakon koji se jedino moze primeniti na silu nema legitimitet. ja ovde ne govorim o nekakvim despotijama iz centralne Azije i idejama da se dan ponedeljak preimenuje u "majka" jer je tiraninova keva tada rodjena (mislim da je Nijazov ovo uradio ) nego o prostoj stvari: da se ne sme u javnom prostoru pozivati na diskriminaciju. legitimitet tog zakona potice iz elementarne pristojnosti i ustava za koji smo vecinski glasali, i to puna dva dana. ko hoce da mrzi, neka to radi u svoja 4 zida. Edited September 23, 2014 by Грешни Василије
yolo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 ali stvar i jeste u tome što (ovo je samo moj utisak, ne više od toga) većina ljudi nema snažne stavove o nekom broju pitanja ome što pričamo plus milijun. amorfna, priglupa masa koju mozes ubediti u sve sto zelis. vec vidjeno ovde onoliko puta...
kgmr Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 ja mislim da je mesec u pitanju, a ne ponedeljak.
Аврам Гојић Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 (edited) ja mislim da je mesec u pitanju, a ne ponedeljak. Bravo, sad sam nasao, jeste. April je preimenovao u Gurbansoltan Izvinite zbog digresije :) Edited September 23, 2014 by Грешни Василије
iDemo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 Nego, koliko je realna njihova procena - ono "80% gradjanstva Srbije" verujuceg i taj rad?
yolo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 (edited) inače, da stvar bude bizarnija, skotološtvo se nalazi na "hrvatskom jezičnom portalu" http://hjp.novi-liber.hr/index.php?show=search_by_id&id=d15iURU%3D&keyword=skotolo%C5%A1tvo Edited September 23, 2014 by gazza1
gagorder Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 mene najvise nervira u tom diskursu verujucih to sto se nasilnicko ponasanje protivnika prajda tretira kao prirodna nepogoda.
iDemo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 mene najvise nervira u tom diskursu verujucih to sto se nasilnicko ponasanje protivnika prajda tretira kao prirodna nepogoda. Pa znash kako kazu - "isprovociralo ih" a oni mladi, zdravi & nervozni...
Caligula Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 da prebacim i ovde...ocekivao sam ruznu reakciju vrha SPC, ali ne bas ovakvo divljastvo i zlo, ovu najcrnju pomrcinu duse, animalnu tupost i robijasku besprizornost - da ne govorim o laganju o "prethodnim paradama". Ajde tzv. stav SPC, ajde bozji zakon(?) ajde tupost i potpuno odsustvo hriscanskog duha - ali uporedjivati homoseksualizam i pedofiliju kao dva podjednako legitimna seksualna opredeljenja, pa to mozga nije videlo. Zlocinacka organizacija, jednom recju.
yolo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 iz mog iskustva ih se mnogo vise percepira se "neko mora da im se suprostavi kad nece drzava"
iDemo Posted September 23, 2014 Posted September 23, 2014 iz mog iskustva ih se mnogo vise percepira se "neko mora da im se suprostavi kad nece drzava" A imaju i 1 nivo...
Recommended Posts