MayDay Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Nisu a trebalo bi. Imam i tekst saopstenja za njih. "...Javno proklamovani stavovi SPC i samog vladike Kacavende spram seksualnih sloboda ne mogu i ne smeju da budu alibi za homofobnu kampanju...."Apsolutno.
*edited by mod Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Punoletni su, koliko cujem. Nijedan zakon nije prekrsen sa vladikine strane, za razliku od ovih sto ga ucenjuju.a prostitucija?
gospa buba Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 izgleda nekako da svi vishe chekaju da vide sta je to tachno i dokle ce da ide. ipak je to dosad nevidjena zverka na dnevnom svetlu...
fonTelefon Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Nije to bitno kod ovog pitanja o godinama ucesnika. Pitanje je da li bezbedonosne sluzbe smeju da angazuju maloletne saradnike.BND ili BIA?
April Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Zapravo tek sada postaje apsurdan onaj muk posle objavljivanja prvih fotki Nestorovića sa Kačavendom. Sav kičeraj vladičanskih dvora trebao je Sinodu da bude signal sam za sebe.Malo je reći da su krivi. Nikakva služba bezbednosti ne može biti krivlja od njih, imali su jako puno vremena da prevaziđu bruku, ali lepo kaže Vasa: bahato je to...
InvisibleLight Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 ukoliko je kacavendin modus operandi bio ovaj:prema nasem zakonu ima osnova za krivicno gonjenje zbog boldovanog:The age of consent in Serbia is 14, regardless of sexual orientation and/or gender. This is regulated by Chapter 18 (Sexual Offences) of the Penal Code of the Republic of Serbia and especially Article 180 (prohibiting sexual intercourse with a child). Article 112 defines a child as a person under 14 years of age. Article 181 prohibits sexual intercourse with a juvenile (defined in Article 112 as a person under 18) if the juvenile is entrusted for learning, tutoring, guardianship or care. Article 190 furthermore forbids cohabitation with a minor (person under 18) unless a marriage is conducted.
InvisibleLight Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 A sto je zakon Srbije na engleskom?pa ja guglala 'age of consent' pa nasla na wiki-ju. valjda je tacno
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 prema nasem zakonu ima osnova za krivicno gonjenje zbog boldovanog: jos samo da prisajedinimo Srpsku k`o sto Bog zapoveda pa cemo moci i da krivicno gonimo vladiku zvornicko-tuzlanskog
InvisibleLight Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) [/size]jos samo da prisajedinimo Srpsku k`o sto Bog zapoveda pa cemo moci i da krivicno gonimo vladiku zvornicko-tuzlanskog :Dtotalno sam previdela tu sitnicu (a ne znam,mozda je i u BIH slicno, ne da mi se vracati se na wiki..)edit -svejedno, i da jeste tako... sila zakona nije najveca sila ni u srbiji ni u bosni..samo kazem Edited April 22, 2013 by InvisibleLight
teacher Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Je li bilo ovo.http://youtu.be/yciKvLiPrVE +1 za Oca Joila...
Далибор Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) Article 181 prohibits sexual intercourse with a juvenile (defined in Article 112 as a person under 18) if the juvenile is entrusted for learning, tutoring, guardianship or care. Па ваљда су младићи пунолетни приликом уписа Богословијеи у чему се то разликује (са законске стране) од примера са рецимо БГ универзитета где професори "помажу" студентима (упис, школарине, оцене...) у замену за секс? Edited April 22, 2013 by Далибор
Turnbull Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Bogoslovija, ako dobro razumem, nije fakultet, nego srednja škola.
Аврам Гојић Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Da, misli se na srednju bogoslovsku skolu koja daje kvalifikaciju za svestenicki poziv.
InvisibleLight Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 (edited) Па ваљда су младићи пунолетни приликом уписа Богословијеи у чему се то разликује (са законске стране) од примера са рецимо БГ универзитета где професори "помажу" студентима (упис, школарине, оцене...) у замену за секс?i to je tacno. opet sam previdela -jednu godinudefinitivno nema razlike u tvojim primerima..moguce da kachavenda nije krshio zakon, dovoljno su mu mladi i oni sa 19 - 20 godinaostaje pitanje licemerja, govora mrznje i radnji protiv hriscanskih nacela..a to je stvar crkve..nek rade sta hoce s tim u vezi, samo nek se ne mesaju u druge stvari u drustvu iz pozicija koje su diskreditovane gorenavedenim postupcimaEDIT - sad uletese syme i dabovic sa objasnjenjem godista vladikinih potencijalnih zrtavakakogod..dakle onda imamo u zakonu BiH:Article 205(2) prohibits sexual intercourse with a juvenile (defined as a person under 18) by "abuse of position". Edited April 22, 2013 by InvisibleLight
Recommended Posts