Jump to content
IGNORED

Liberalizacija SPC

ObiW

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Irinej vs. Pukovnik, prva runda:

Irinej je ocenio kao "neverovatnu tezu da je Ministarstvo vera institucija koja oslikava značaj Crkve kao čuvara osnovnih vrednosti jednog naroda, jedne države..."Pri tom, dodaje Irinej, "autor te teze i ne živi u državi o čijim institucijama iznosi kritičke primedbe, a u državi u kojoj živi ne može ni da sanja ni o 'verskoj komisiji' iz Brozove ere, a kamoli o nekom evropskom i demokratskom modelu iz ove oblasti".
Posted

Ti neki Ruje ko da žale što ne žive u Reichskommissariatu Moskau.

Posted

Meni su potpuna misterija rusi neoneacisti. ono мой дед был штурмфюрер сс

Posted (edited)
poha042-small.jpg Edited by McCabe
Posted

Да, хероји роа и тако то. Потпуно сумануто

Posted

Bilo ruskih zarobljenika koji su umesto zarobljenickih logora izabrali da se prikljuce nemackoj vojsci.

Posted

Ја говорим о овима који их данас славе као хероје борбе против комуниста и за слободу Русије-Герои РОА је песма о њима, група је Коловрат.

Posted

Pa meni je zapravo najmanje logično da ih tamo ne bude. Antikomunizam, dakle pravednost, jebiga.

Posted
Bilo ruskih zarobljenika koji su umesto zarobljenickih logora izabrali da se prikljuce nemackoj vojsci.
oko milion Rusa (baš Rusa, bez Ukrajinaca, Tatara, Turkmena i drugih) se aktivno borilo na strani Rajha u II sv. ratu... većina su bili dobrovoljci (ROA i razni desni emigranti), manji deo je došao iz redova zarobljenih pripadnika Crvene armije.
Posted

Gde nađe milion, to bi bilo 20% nemačke armije... :blink:

Posted

Tako je preneo Aleksej Timofejev iz ruske literaturelinkmožebit da je cifra preuveličana ali stoji da ih je bilo puno

Posted

to je papirni milion, koliko znam. Ruska oslobodilacka armija je bila propagandna fikcija, posto Hitleru nije palo na pamet da dozvoli Rusima da sluze pod oruzjem u vojsci Treceg rajha, osim kao topovsko meso namenjeno bratoubilackoj borbi na sovjetskom limesu. Brojka je dosta niza od miliona.

Posted

istini za volju nisam se udubljivao u tematiku ali mi se čini, po onome što sam čitao, da su Nemci ozbiljno računali na antikomunistički ustanak naroda SSSR-a, čak i Rusa... baš ću sad pregledati literaturu.