Jump to content
IGNORED

Josip Broz Tito i njegovo vreme

fonTelefon

Recommended Posts

Posted

Vlado Dapcevic, kao clan SKOJa kada je dosao u Beograd, delovi njegove knjige "IBEOVAC, Ja, Vlado Dapcevic" koju je je odradio Slavko Curuvija:

dgSJp4a.png

Treba imati u vidu da Vlado Dapcevic nije podnosio Broza i da je dugo vremena bio u zatvoru, mislim da je on jedan od poslenjih politickih zatvorenika pustenih na slobodu iz Zabele 1988.

Ali zanimljivo svedocenje coveka koji je bio na ulicama Beograda kao SKOJevac tridesetih.

• 4 months later...
Posted

Ne možete ići u EU i veličati diktatora Tita

Ne možete s jedne strane željeti ući u Europsku uniju i demokratizirati društvo, a s druge strane veličati jednog od najmračnijih diktatora, Tita – izjavila je bugarska ministrica vanjskih poslova Ekaterina Zaharijeva, obrazlažući razloge bugarske prijetnje vetom na usvajanje pregovaračkog okvira sa Sjevernom Makedonijom i održavanje prve međuvladine konferencije na kojoj bi se otvorila prva pregovaračka poglavlja s tom državom.

• Haha 3
Posted
On 17.11.2020. at 20:16, Kursadžija said:

LINK

"- Marshiraju Rusi ulicama, mi ih gledamo i pishamo za njima.

- Kako, bre, pishate???

- Pa lepo, u gaće..."

:bugarski narod, kompartija i ostali sateliti...

Inace, njih je skinuo™ (kao da je i sam njihov) gospodin Julian Barnes - ono - Bodlivo svinche...

Usralo™ ih sa geografijom pa sad nama prodaju JB Tita a Makedoncima zajednicki™ jezik... 

'Sirotiljo, i bobu si teshka..."

spacer.png

Posted
On 22.11.2020. at 9:33, iDemo said:

"- Marshiraju Rusi ulicama, mi ih gledamo i pishamo za njima.

- Kako, bre, pishate???

- Pa lepo, u gaće..."

:bugarski narod, kompartija i ostali sateliti...

A, pa bio je i onaj, kada bugarski vrhunski hirurg na svetskom kongresu hirurga na pitanje koja operacija im je najteza, odgovara - operacija krajnika.

I na zapanjene poglede uglednih kolega odgovara: pa lako je vama, da biste operisali krajnike, pacijent samo zine, mi krajnike moramo da vadimo pocev od debelog creva, niko ne sme da zine...

• +1 1
Posted

@iDemo smejem se, setio se hladnoratovskih, na primer, ono kada je pocetkom 80-ih, oko previranja u Poljskoj, Solidarnosti, taj rad, jedno vreme u vazduhu visila sovjetska vojna intervencija...

Kaze, salju Rusi u Poljsku pomoc, 2,000,000 jaja...

Kako?

Strojevim korakom... 

• +1 2
Posted

danas je dan moje republike.

• +1 5
Posted
2 hours ago, djordje geprat said:

danas je dan moje republike.

• 5 months later...
Posted

ovo sam jutros pokupio sa burundija. 

mozda je i ovde ostavio ali neka ga ovde. 

smiljko sagolj je autor. za vecinu danasnjih novinara izmislio profesiju. posle se prosuo za vreme rata u bosni i hrvatskoj.

• 2 weeks later...
Posted

Nova glava za Jagodinu, berba 1968.

spacer.png

Posted

ne znam gde s ovim pitanjem, ajde ovde

jel ima neko knjigu d.ckrebica o koci popovicu, i ako ima, jel knjiga ima index licnih imena?

• 8 months later...