Filipenko Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 O da, Lordan je ne samo odradio sjajan posao, već i uhvatio zadnji voz da intervjuiše mnoge ljude koji više nisu među nama, poput Titove žene Herte Has ili Jože Horvata...
zmanic Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 (edited) Jedna slika od mene:Na danasnji dan, te davne i ne tako daleke 1986. godine polagao sam cveće na Titov grob, u ime svih Jugoslovena, iz celog Sveta, koji su poslali novac da se to uradi u njihovo ime (broj priloga je petocifren).Pre Jovanke, Miše i Žarka, pre Cvijetina Mijatovica, Branka Mamule i ostale svite ....... znao se neki red,prvo ja u Vaše ime pa posle oni ... Edited May 4, 2013 by zmanic
ficfiric Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 (edited) Danas je 121. rodjendan druga Tita.Srecan Titovdan!!! Edited May 6, 2013 by ficfiric
Filipenko Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Odgovorio sam da mi je drago što ovo čujem. - Ali - dodao sam - izgleda, ne shvatate da je svemu najviše naudilo to što ste vi otišli, a da nam niste rekli kuda idete. - Ali Tito nije mogao ili nije želeo da ovo shvati. - Pa, nedavno je - odgovorio je naivno - g. Čerčil bio u Kvebeku da se vidi sa predsednikom Ruzveltom i ja sam čuo za ovu posetu tek posle njegovog povratka. I ja se nisam naljutio. - Odlučio sam da će biti najbolje da ovu Titovu primedbu ne prenesem g. Čerčilu.Ficroj Meklin, dok smara Tita zašto je sa Visa i iz "britanske zaštite" zapalio u Moskvu na sastanak sa Staljinom
najgora Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 (edited) filipenko, ako nisi već, prošetaj do znaci.netrazgovori s kočom, aleksandra nenadovića - fenomenalno.pita na jednom mestu nenadović zašto se okrenuo političkom angažmanu, kad je u vrancuskoj obitavao s bretonom i ekipom, a ovaj veli - ma shvatio sam da više nema smisla da piskaram te nekakve polurazumljive pesmice :D Edited May 7, 2013 by najgora
Yoda Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Fotke stavljajte na Vicanov topik, nesto je vec tamo, ono sto nije za ovaj pdf je na PZD.
Прслин Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 едит: качио сам фотке, па нисам видео упозорење. Претпостављам да ће и ове које сам ја ставио бити скинуте са свим претходним.
Filipenko Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 OLIVER STOUN: Tito je bio div- U Americi smo sve zemlje pod komunističkom vlašću doživljavali kao iste, nismo znali da postoji vrsta liberalnijeg komunizma kakav je Tito vodio u Jugoslaviji - rekao je režiser u ZagrebuPoznati američki reditelj Oliver Stoun u Zagrebu je, u sklopu šestog “Subversive festivala“, pričao novinarima o različitim temama, navodeći da mu se ne sviđa ujedinjenje Evrope, da sada “umesto komunizma imamo terorizam”, a smatra da je nekadašnji predsednik SFRJ Josip Broz Tito bio div.- Tito je bio div. Mnogi tadašnji komunistički predsednici uklonjeni su s vlasti, većinom od strane SAD, ali Tito je ostao. U Americi smo sve zemlje pod komunističkom vlašću doživljavali kao iste, nismo znali da postoji vrsta liberalnijeg komunizma, kakav je Tito vodio u Jugoslaviji – rekao je Stoun.On je napomenuo da su ljudi, koji su tridesetih godina prošlog veka bili simpatizeri Komunističke partije, koja je bila legalna organizacija u Americi, nakon Drugog svjetskoga rata postali progonjeni.- Umesto komunizma, danas imamo terorizam. Kao što se tada gledalo dvogledima u noćno nebo, kako bi se uočio sovjetski neprijatelj, tako se danas pribojavamo terorista. Posebno nakon poslednjeg bostonskog slučaja – rekao je poznati režiser.
Filipenko Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Britanski novinar: Čarobno putovanje Titovim Plavim vozom!Ne događa se često da uživate putujući vozom kroz neke od najdramatičnijih krajolika južne Evrope u društvu sa britanskom kraljicom, bivšim sovjetskim liderom Leonidom Brežnjevom, nekadašnjim etiopskim vladarem Hajlom Selasijem i prvim liderom nezavisne Indije Džavaharlalom Nehruom, piše britanski novinar Adrijan Bridž u reportaži o putovanju Plavim vozom od Beograda do Bara, objavljenoj u britanskom "Dejli telegrafu".Bridž upoznaje čitaoce sa Tomasom Popovićem (75), jednim od svega četiri još uvek žive osobe koje su radile u Plavom vozu za vreme Titovih dana. Popović je u ta slavna vremena putovao sa Titom i služio njegove goste u vozu."Na put se kreće od Beograda, ostavljajući Dunav i Savu daleko iza nas. Divno je ponovo videti ovaj voz kako saobraća. Voz kao što je ovaj ne treba nikada da bude ostavljen u železničkom hangaru. Voleo bih takođe kad bi i Tito mogao da se vrati", naveo je Bridž u reportaži.
Прслин Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Што се не буниш како то није био Титов воз, већ народни?
Filipenko Posted May 13, 2013 Posted May 13, 2013 Pa kad ga nije ostavio porodici u nasleđe, nemam razloga.
Recommended Posts