September 4, 2025Sep 4 16 minutes ago, Ras said:Tako je!Ova Jerse veza se meni svidja… Te 2009. su pevali zajedno na nekoliko koncerata…
September 4, 2025Sep 4 Ma da, gledao sam dokumentarac o Bon Jovi gde ide priča kako njih dvojica da jednom godišnje valjda sednu u kola ostave mobilne telefone i voze se i pričaju...
October 22, 2025Oct 22 Oćemo li u bioskop?Springsteen: Deliver me from nowhere je od sutra u doistribuciji.Premijera filma Deliver Me from Nowhere očekuje nas u četvrtak 23. oktobra u mts Dvorani, s početkom od 19:30h kada će za prisutnu publiku biti upriličena i panel diskusija. Učesnici ove panel diskusije o albumu Nebraska biće muzičar Dejan Cukić, novinar Zoran Panović, uz moderiranje velikog Springstinovog fana, psihologa Ninoslava Rupića.Ista trojica o Nebraska albumu: Nebraska: 3 sećanja na otkrivanje Springstinovog albuma
October 24, 2025Oct 24 Odgledao sinoć u Cinepleksu...Jbga ne mogu se "distancirati"...Meni je dobar jer prikazuje zapravo celi pakao koji je B.S. u glavi...Prijatelj koji ništa detaljno ne zna o Brusu kaže da je film dobar, ali imao je brdo pitanja oko "redosleda albuma", što zapravo nema veze sa filmom...Meni je film dobar, ali nisam relevantan.E da,ljude koji rade zvuk u Cinepleksu u Delti baš onako zabole za zvuk...
October 24, 2025Oct 24 3 minutes ago, Frank Pembleton said:Odgledao sinoć u Cinepleksu...Jbga ne mogu se "distancirati"...Meni je dobar jer prikazuje zapravo celi pakao koji je B.S. u glavi...Prijatelj koji ništa detaljno ne zna o Brusu kaže da je film dobar, ali imao je brdo pitanja oko "redosleda albuma", što zapravo nema veze sa filmom...Meni je film dobar, ali nisam relevantan.E da,ljude koji rade zvuk u Cinepleksu u Delti baš onako zabole za zvuk...Ovo je standardna boljka bioskopa kod nas, uprkos pomacima u tehnologiji. Posebno kada treba gledati film ovog tipa.
October 27, 2025Oct 27 Nebraska je bila prvi Springstinov album koji sam slušao kao celinu. Međutim, slušao sam ga u gostima, na mestu gde mi se obično nudila muzika koju nisam osećao kao svoju, neku tada, a neku ni do danas: Bitlsi, Dip Parpl, Blek Sabat, Led Zep, Dilan, Nil Jang, Dorsi, Flitvud Mek, ...I hteo, ne hteo, Nebrasku sam smestio u kontekst Dilana - čike koji je eto bio pojam, ali kojeg sam slušao zbog Pat Garet i Billy The Kid i tu je Nebraska ostala par godina.Sledeći moj susret sa Springstinom je bio Born in The USA. Ploču mi je, zajedno sa prvim albumom Madone, doneo drug , ostavio je na slušanje uz reči: ja ovo ništa ne razumem i ostao u stolici, i danas se sećam grleći omot Madoninog albuma.Taj je album (Born in...) i meni, koji sam naginjao novotalasnim i postpank bendovima zvučao čudno, ali impresivno! Pre svega one napucane klavijature i generalno stadionski zvuk, a nisam mogao da svarim kičerski ugođaj koji je izbijao recimo u Dancing in The Dark ili Glory Days. Nedugo zatim, počeo sam da slušam i volim američke nezavisne bendove, a onda je opet došla Nebraska i ja sam je ovoga puta smestio u sasvim drugačiji kontekst, prigrlio kao amerikana album i do danas mi je ostao među najvoljenijim iz Springstinovog opusa.
October 28, 2025Oct 28 18 hours ago, Ras said:Nebraska je bila prvi Springstinov album koji sam slušao kao celinu. Međutim, slušao sam ga u gostima, na mestu gde mi se obično nudila muzika koju nisam osećao kao svoju, neku tada, a neku ni do danas: Bitlsi, Dip Parpl, Blek Sabat, Led Zep, Dilan, Nil Jang, Dorsi, Flitvud Mek, ...I hteo, ne hteo, Nebrasku sam smestio u kontekst Dilana - čike koji je eto bio pojam, ali kojeg sam slušao zbog Pat Garet i Billy The Kid i tu je Nebraska ostala par godina.Sledeći moj susret sa Springstinom je bio Born in The USA. Ploču mi je, zajedno sa prvim albumom Madone, doneo drug , ostavio je na slušanje uz reči: ja ovo ništa ne razumem i ostao u stolici, i danas se sećam grleći omot Madoninog albuma.Taj je album (Born in...) i meni, koji sam naginjao novotalasnim i postpank bendovima zvučao čudno, ali impresivno! Pre svega one napucane klavijature i generalno stadionski zvuk, a nisam mogao da svarim kičerski ugođaj koji je izbijao recimo u Dancing in The Dark ili Glory Days.Nedugo zatim, počeo sam da slušam i volim američke nezavisne bendove, a onda je opet došla Nebraska i ja sam je ovoga puta smestio u sasvim drugačiji kontekst, prigrlio kao amerikana album i do danas mi je ostao među najvoljenijim iz Springstinovog opusa.Kad smo kod "slučajnog" naletanja i meni je to bio možda prvi njegov album.Naleteo sam kod vršnjaka komšije koji su bili u društvu percipirani kao "metalci" i bili su diskofili. Čini mi se da su Nebrasku dobili "gratis" uz ploču Saxona " Denim and Leather" 😉Kažem možda jer su mi oni kad su videli da sam zainteresovan dali i druga dva albuma Springsteena...Tada sam imao neki krš od gramofona i Nebrasla je zvučala najmanje "obogaljeno" nedostacima tehnike...Mnogo godina kasnije sam obratio pažnju na tekstove i "pozadinu" i tu se svemir otvorio...
January 28Jan 28 15 minutes ago, Frank Pembleton said:https://youtu.be/wWKSoxG1K7w?si=MqtNmtUC3hcV3wLqUvek na strani poniženih i uvređenih! Jedan je Boss!
January 29Jan 29 [Verse 1]Through the winter's ice and coldDown Nicollet AvenueA city aflame fought fire and ice'Neath an occupier's bootsKing Trump's private army from the DHSGuns belted to their coatsCame to Minneapolis to enforce the lawOr so their story goes[Verse 2]Against smoke and rubber bulletsIn the dawn's early lightCitizens stood for justiceTheir voices ringin' through the nightAnd there were bloody footprintsWhere mercy should have stoodAnd two dead, left to die on snow-filled streetsAlex Pretti and Renee Good[Chorus]Oh, our Minneapolis, I hear your voiceSinging through the bloody mistWe'll take our stand for this landAnd the stranger in our midstHere in our home, they killed and roamedIn the winter of '26We'll remember the names of those who diedOn the streets of Minneapolis
February 17Feb 17 Objavio pre koji sat da kreće novi leg US turneje, od kraja marta. Kaže vreme je mračno i treba da se brani demokratija.
February 17Feb 17 Sad došao fa postavim...https://brucespringsteen.net/news/2026/bruce-springsteen-and-the-e-street-bands-land-of-hope-and-dreams-american-tour-announced-for-spring-2026/