October 20, 2025Oct 20 dal je ikad izašao novi fm a da ljudi nisu kukali pre nego što spucaju 1000h u njega? ovo sve mi manje više zvuči kao nešto što će jedan dobar skin da reši, a da ne idemo dalje sa modovima.fm ima jak komjuniti, sve će to narod pozlatiti
October 20, 2025Oct 20 ako bude fail, miles sigurno leti i dolazi valjda neki novi i pametniji lik koji ce mozda vec od sledece verzije napraviti igru. ali kao i sve u danasnje vreme prva i stota najvaznija stvar je profit a posle sta misli baza igraca i komjuniti, sumnjam da ce se gameplay staviti u prvi plan...
October 20, 2025Oct 20 Najgore od svega je što je ovo trenutno mix izmedju novih igrača i starih. Novi će da budu kompletno zbunjeni, jer je igra i dalje fm samo ubazičena (not, jer ima 3200 menija i submenija) a stari igrači verovatno u popizdu zbog 300 stvari.
October 26, 2025Oct 26 Author Juče kupih novi FM, iako sam bio prilično skeptičan da će ga ova moja raga od kompa poterati uopšte, ali @Baldrick S. je bio u pravu - ide ako ladna voda - čak i 3D ako ne stavim na High. Prvi utisak je kao da igram touch i to mi baš ide na živce. Nije mi uopšte pregledno, navikao sam na sidebar ikone, a sada je to prebačeno u header. Neke opcije imaju kao padajući meni u meniju, baš nepotrebno. Sve mi deluje nepregledno na monitoru od 23inča sa 1920x1080 rezolucijom, a u Preference sam odradio sva moguća podešavanja i nisam uspeo da namestim ono što mi oku odgovara. Kapiram da ću se navići, kasnije. Kad smo kod grafike, lepo je videti licence za PL, ali ja uopšte ni ne počinjem dok nemam sve grbove, slike igrača i dresove barem top 10 liga. U to ime nadam se da će se naći neki "retro" skin koji bi vratio settings na FM24 (koji btw igram zadnjih nedelja) .Ipak smatram da će najveći fail (posle dve godine) biti ako igra ne bude dobra pre onog velikog zimskog patch-a. , a sama kupovina ili ne je više kao uslovni refleks a ne kao nešto što se razmatra.
October 26, 2025Oct 26 @John Coltrane Ja sam ti rekao da će da ti povuče kompjuter. Grafika koliko god da je bolja (u ME) I dalje je 10 godina u prošlosti. Smara novi UI užasno, bagove još nisu ispeglali a kad će ne zna se. Koristi bookmarks sa desne strane tu bukmarkuj sve što ti treba, bukvalno napraviš svoje prečice za sve što često koristiš a mislim da ima mesta za dosta njih. Za skin ćeš da se nacekas jer nije moguće da se ubaci (a zamisli mene koji ima 32 ultrawide monitor, fm mi je na sredini a sa strane po 20 santima prazno 🤣). Za grafiku, već napravljeno. Upadni u discord link koji sam ostavio gore, imaš u meniju grafika i tamo imaš i exyu i sve lige kao i redovno. Serbian - fm je discord.
October 26, 2025Oct 26 meni je prosto neshvatljivo da ima ovih ui bugova u beti. sta su li oni testirali pre izlaske iste bas me zanima. jos ovaj lag na sta se ljudi zale mi tek ne ide u glavu.
October 26, 2025Oct 26 Author 25 minutes ago, Baldrick S. said:@John Coltrane Ja sam ti rekao da će da ti povuče kompjuter. Grafika koliko god da je bolja (u ME) I dalje je 10 godina u prošlosti. Smara novi UI užasno, bagove još nisu ispeglali a kad će ne zna se. Koristi bookmarks sa desne strane tu bukmarkuj sve što ti treba, bukvalno napraviš svoje prečice za sve što često koristiš a mislim da ima mesta za dosta njih. Za skin ćeš da se nacekas jer nije moguće da se ubaci (a zamisli mene koji ima 32 ultrawide monitor, fm mi je na sredini a sa strane po 20 santima prazno 🤣). Za grafiku, već napravljeno. Upadni u discord link koji sam ostavio gore, imaš u meniju grafika i tamo imaš i exyu i sve lige kao i redovno. Serbian - fm je discord.Jel moze da se prenese grafika iz starih? Ja sam tako radio zadnjih nekoliko verzija, samo na sortitoutsi pokupim update novih igraca i naravno dresova za novu sezonu. A neko je gore pomenuo regene tj ružnoću njihovih likova. I za to ima leka - generisane face za regene, okačiću posle link, ne mogu sa moba da nadjem.
October 26, 2025Oct 26 11 minutes ago, John Coltrane said:Jel moze da se prenese grafika iz starih? Ja sam tako radio zadnjih nekoliko verzija, samo na sortitoutsi pokupim update novih igraca i naravno dresova za novu sezonu.A neko je gore pomenuo regene tj ružnoću njihovih likova. I za to ima leka - generisane face za regene, okačiću posle link, ne mogu sa moba da nadjem.Jebemliga iskreno da ti kažem. Trebalo bi da je isto kao u prethodnim izdanjima. Vidi kad skidas na sortsusiju, znaš da oni stavljaju onaj tutorijal gde i kako se stavljaju fajlovi. Ja u khm beti stavio gde su i bili ali mi je igrica kresovala konstatno.@189- Ko je šta testirao? Pre-betu je testiralo in-house Q&A, i tek dvadesetak likova od kraja avgusta. Polovinom septembra pozvali jos 20 a 90% ljudi koji generalno testiraju zatvorenu betu dobilo kod za igru 6 dana pre javne bete (obično to bude mesec i po do dva ranije). Ja sam vam rekao da ne kupujete dok ne ispeglaju sve tri dana pre bete, tako da... 🤣
October 26, 2025Oct 26 Author 41 minutes ago, Baldrick S. said:Jebemliga iskreno da ti kažem. Trebalo bi da je isto kao u prethodnim izdanjima. Vidi kad skidas na sortsusiju, znaš da oni stavljaju onaj tutorijal gde i kako se stavljaju fajlovi. Ja u khm beti stavio gde su i bili ali mi je igrica kresovala konstatno.@189- Ko je šta testirao? Pre-betu je testiralo in-house Q&A, i tek dvadesetak likova od kraja avgusta. Polovinom septembra pozvali jos 20 a 90% ljudi koji generalno testiraju zatvorenu betu dobilo kod za igru 6 dana pre javne bete (obično to bude mesec i po do dva ranije). Ja sam vam rekao da ne kupujete dok ne ispeglaju sve tri dana pre bete, tako da... 🤣Ma znam kako se radi, nego ne znam da li može, tj nisam probao još. Btw jebo ih ženski fudbal, žešće smaraju sa vestima.
October 26, 2025Oct 26 16 minutes ago, John Coltrane said:Ma znam kako se radi, nego ne znam da li može, tj nisam probao još.Btw jebo ih ženski fudbal, žešće smaraju sa vestima.Može može, samo proveri kako. Skinovi ne mogu, tu je granica ali sve ostali može. Ženski fudbal moraš da ugasiš na početku da ti ne otvara tabove i šalje vesti
October 26, 2025Oct 26 Author Već 10min ne mogu da pronadjem opciju za pretragu trenera (i ostalog osoblja)edip: našao. Edited October 26, 2025Oct 26 by John Coltrane
October 26, 2025Oct 26 7 hours ago, Baldrick S. said:@189- Ko je šta testirao? Pre-betu je testiralo in-house Q&A, i tek dvadesetak likova od kraja avgusta. Polovinom septembra pozvali jos 20 a 90% ljudi koji generalno testiraju zatvorenu betu dobilo kod za igru 6 dana pre javne bete (obično to bude mesec i po do dva ranije). Ja sam vam rekao da ne kupujete dok ne ispeglaju sve tri dana pre bete, tako da... 🤣ma nisam ja dao ni paru do sada na fm. cekam pirate kao i uvek. ali ne ide mi u glavu kako je moguce da se ovako nesto desi, pogotovo sto su vec na tankom ledu kod publike. meni se igra nije svidela od prvog dana leakovanja onih skrinsotova jos proslog septembra. a ovo da se igra otezala za igranje i da moras milion vise klikova da uradis je retardirano i jednostavno mi je neshvatljivo kako su mislili da je ovo prihvatljivo. skrinsotove sto vidim na redditu su za neku losu komediju. na kraju ce se ili igrati sa skinom ili i dalje 24. ako ostane ovako, tek mislim da ce se posebno potruditi da naprave novi skin.
November 9, 2025Nov 9 Author Kakva katastrofa od FM26 i cele ove priče o odlaganja da bi se napravila supermoćna igra i onda izbace ovo djubre.