October 14, 2025Oct 14 Serbian fm se polako prebacuje na discord pa neka se pridruzi ko zeli. https://discord.gg/8Pf845SD
October 18, 2025Oct 18 Drugarski savet: Ko god je planirao da kupi fm26 please please DON'T. (cuo sam od drugara 😉)
October 18, 2025Oct 18 46 minutes ago, Baldrick S. said:Drugarski savet: Ko god je planirao da kupi fm26 please please DON'T. (cuo sam od drugara 😉)Što, hoće opet free na epicu? Propustio sam 25 (ili 24?) i baš mi je bilo žao.
October 18, 2025Oct 18 14 minutes ago, Mil@n said:Što, hoće opet free na epicu?Propustio sam 25 (ili 24?) i baš mi je bilo žao.Fm25 je otkazan. fm26 je sledeći koji izlazi narednih dana
October 18, 2025Oct 18 Just now, Baldrick S. said:Fm25 je otkazan. fm26 je sledeći koji izlazi narednih danaI napisao si ko je planirao da kupi 26 da ga ne kupuje
October 20, 2025Oct 20 dve godine prave igricu i onda opet izađu s ovakvim regen facama. neverovatno mi je da su izgledale realnije na fm15.
October 20, 2025Oct 20 Još je neverovatnije da sad imaš AI alate koji ti za male pare to izgenerišu. No oni verovatno koriste isti model za profil i za 3D animaciju, što je greška u polasku
October 20, 2025Oct 20 nikad nisam razumeo zasto su bitne ove slike igraca. jos kada se skidaju neki facepackovi izgleda glup ali koga briga, najbitnije je kako ce igra izgledati i kako ce funkcionisati stvari.nisam neki preterani optimista, pogotovo ako pogledamo ovih poslednjih par screenshotova koji su leakovani. cini mi se da ce ovo vecinom biti ista igra kao i do sada, samo drugacije upakovana. 3d izgleda lepse i bolje ali ja i onako uvek igram na 2d pa me ni to ne dotice. beta izlazi valjda sada u cetvrtak, pa cemo videti od streamera kako to sve izgleda.
October 20, 2025Oct 20 Slike igrača i, posebno, grbovi su ono što je lansiralo FM na stepenik iznad CM serijala (a nakon toga i 2D prikaz). Ranije je igra bila samo tekst i baneri različitih kombinacija boja. Meni je to gotivno, te neke edicije FMa što sam pikao oko 2010te, uvek prvo skinem pekove, instairam, pa onda može da se igra. Neki drugi menadžeri su to još ranije uveli.Inače ne patim od toga da regeni treba da izgledaju top, ali ovo je baš bedno.
October 20, 2025Oct 20 dobro grbovi i zastave i slicno mi treba ali slike igraca mi je bas nebitno. ja cak i preferiram ovako jer za par godina u sejvu mogu sa sigurnoscu reci koji je igrac regen a koji nije, sto je malo teze proceniti sa ai face packom koji se koristi ovih dana.
October 20, 2025Oct 20 Ono što sam čuo od "drugara" je sledeće: igra je dumb down i na prvi pogled deluje kao da je pravljenja za konzole. Za sve je potrebno dva klika više. Za navikavanje na novi meni treba puno vremena. Dumb down znači da ovo slobodno može da igra dete od 14 godina na PSu, da uzme PSG i bez komplikovanja uzme sve titule. Oni detaljniji meniji za igrače koji su već igrali bilo koji fm su namerno sakriveni negde dva/tri/četiri klika daleko. Neki nesretni izbori gde šta stoji u meniju uopšte ne doprinose, što bi rekli imersiv pleju. Bukvalno si ponekad u situaciji da te mrzi da klikneš pet puta da bi našao recimo gde je preostali budzet tima, i prosto klikneš continue. To je recimo najveća negativna stvar koja ubija volju za igrom. ME je manje više isti, grafika poboljšana ali ništa spektakularno. Data hub je izbačen iz ME pa u toku igre možeš da vidiš samo par statistika, tipa sutevi, posed ali ne možeš strane napada, heat mapu, odakle je šutirano. Ništa što sam napisao niste već videli na skrinshotovima po netu. Regeni su najnebitiniji, zaista. Ja sam siguran da će biti mnogo razočaranih.
October 20, 2025Oct 20 Njah, bojao sam se da će taj trenutak jednom doći. Svi mi koji smo igrali menadžere od malena smo počinjali od vrlo proste igrice, transferi i taktika. Vremenom je to raslo u gargantua kakav je danas, treninzi, stručni štab, pregovori sa agentima, jbni twitter itd, što sve dovodi do toga da je igra kompleksna za nove igrače i da moraju da se gledaju neki YT tutoriali pre igranja, što malo ko hoće da radi.Ovako se juri nova, mlađa klijentela, a veterani ostaju zanemareni, a verovatno polako i odumiru.