Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

Miloglede,

Jeste li igrali ju kružnu varijantu, ili ima nešto novije?

svajcarac, 9 kola

Posted

"kapablanke ili rubinstajna"

Srce mi je na mestu kada neko stavi Akibu, jednog od mojih omiljenih sahista, u istu recenicu sa Kapablankom.

Posted

Pa oni i stoje rame uz rame u sahovskoj istoriji. To sto rubinstajn nije bio prvak sveta nema veze sa sahovskim faktorima, kao sto je uostalom i poznato.

Posted

Pa znam, ali to mu mnogi ne priznaju jer nije zvanicno bio prvak sveta. Po uspesima u mecevima i turnirima nije ustupao nikome.

Posted

ispao magnus carlsen od kineza posle remija u drugoj partiji.

Posted (edited)

Dobar je ovaj Svetski kup. Jeste da je kup sistem nekako "nesahovski" i da su mecevi od dve partije prekratki da pokazu realan odnos snaga, ali bar nam daje priliku da se podsetimo da ima fantasticnih igraca i van ovih top 10 koji igraju svaki bogovetni superturnir. Mnogo se dobar sah igra danas u svetu, mnogo.

Edited by Milogled Bluff
Posted

Fantastican je Ivancuk na ovom turniru. Jos nema poraz. Doduse, blo bi mi draze da je umesto Kramnika izbacio jos nekog od ove decurlije, ali jebiga...

Posted

Fantastican je Ivancuk na ovom turniru. Jos nema poraz. Doduse, blo bi mi draze da je umesto Kramnika izbacio jos nekog od ove decurlije, ali jebiga...

+1

Posted

Dh8+  i Sg8 u odgovoru su veoma loši potezi. Skoro da sam mišljenja da su trener i učenik namerno tako odradili u trening partiji da bi se ušlo u tu "neprohodnu šumu" zarad samog treninga.

Posted

Dh8+  i Sg8 u odgovoru su veoma loši potezi. 

Tako je. Posle 22. ...Ke7 23. Dg7 crni ima Sd3 uz Lf4 i ne vidi se kako beli moze nastaviti napad. Ili bar ja ne vidim.

Posted

Dh8+  i Sg8 u odgovoru su veoma loši potezi. Skoro da sam mišljenja da su trener i učenik namerno tako odradili u trening partiji da bi se ušlo u tu "neprohodnu šumu" zarad samog treninga.

moguce. meni se svidja partja pa samo sam shareovao...plus se radi o talu ;d

danas se navija za rapporta, ivanchuka i za jobavu 

Posted

Za Raporta sam iz prve ruke cuo da se ponasa bezobrazno i nesportski. A Jobava mi ide na onu stvar (kurac) zbog kafanskog stila igre. Tako da ostaje ludi Ivancuk :) E, da, i onaj Kinez Ding Liren mi se mnogo svidja.