Jump to content
IGNORED

Prsti, prsti bela staza!

Vasilij Zajcev

Recommended Posts

Posted
skokni do rizula i varsa kad si već tako bogata. biću ja tamo u martu i ješću paštetu.
Ma uopste ti ne treba bogatstvo da bi skijao na tim lokacijama, samo dovoljno dobar datum i uvid u povoljnosti. E sad, ako imas finansijski zahtevan datum onda ni pasteta ne pomaze.
  • 3 weeks later...
  • 8 months later...
Posted (edited)

jel bio neko u "Kolevci alpskog skijanja" -St.Anton am Arlberg?trebaju mi detalji.ili u Ischgl-u.

Edited by barrcode
  • 2 months later...
Posted
jel bio neko u "Kolevci alpskog skijanja" -St.Anton am Arlberg?trebaju mi detalji.ili u Ischgl-u.
U Ischglu sam bio prošlog aprila. Ništa posebno, svidele su mi se staze sa švajcarske strane, u stvari jedna, Schmugglerweg i nešto malo ispod dvospratne kabine na austrijskoj strani. Okačio sam par slika na Planine FB92, pogledaj. Da, još jedno mesto sa 3 paralelne relativno kratke crne i jednom pod pravim uglom na njih je sasvim OK, inače ništa posebno. Dole u gradu dosta skupo, ja sam spavao u 4* za nekih 120 ojrića za noć sa doručkom, doduše 100m od kabine, ali sve u svemu, video sam i bolje skijanje. Od deklarisanih cca 160km pista, dobra trećina su traverzi širine 3-5m iznad morena, bez ikakvih zaštitnih mreža.Da ne pričamo o vremenu, u Austriji imaš 90% šanse da će da bude za qratz. Pretprošle godine kad sam bio u Mühlbachu / Hochkönig, morao sam kod kuće na internetu da pogledam kako to izgleda da bih znao gde sam bio. Magla + sneg + vidljivost 30m.Dolomiti su zakon.
Posted
vidjega ascari, uelkam bek :)
Ide zima ;) Dobar ti potpis :thumbsup:
Posted
hvala Alberto na odgovoru :)
You're welcome.Juče sam se vratio iz Flachau/Kleinarl/Wagrain/Zauchensee. Vreme :ph34r: Preporučujem umesto skijanja jako brz prolazak kroz Austriju (iz mog pravca, Kufstein - Brenner za manje od sata) na putu u Dolomite.
  • 1 month later...
Posted

Dobri su Alpi kada je lep dan :)DSC06373.JPGKran-Montana, negde na izmedju 2 i 3 hiljade metara...Doduse, sutradan je bila magla i vidljivost na nekim mestima otprilike metar :lol:A video se i Materhorn. Bar ja mislim da je Materhorn :unsure:DSC06378.JPGA ovo je, malo severnije i nize, Gštad, isto kada je lepo vreme:DSC06333.JPG

• 9 months later...
Posted

Sta valja u regionu 16.3 - 22.3 ? Jel Bansko opcija u tom periodu, sto se snega i uslova tice ?

• 1 month later...
Posted
jeste vas dvojica neki rod?

izvinte na trolu, morao sam :D

• 1 year later...
Posted (edited)

ima li nekih sigurnijih najava kakva će biti ova zima?

išao bih sa nekom ekipom u februaru u bansko, ali se setih da su mi kolege iz bugarske na početku ove godine pokazivale koji je tamo bio ghost town zbog blage zime, a meteorolozi izgleda najavljuju još jednu blagu zimu pred nama

Edited by Ravanelli
Posted

Negdje sam pročitao da su sve prognoze preko 3, a pogotovo preko 7 dana gledanje u pasulj i da u te svrhe ti dođe isto da li konsultuješ RHMZ, pasulj, plećku ili vrača iz onog vica "Indijanci već dvije godine skupljaju drva". Ja planirao da idem na otvaranje sezone u Italiju, dok ne poskupi, 29. novembra je, ali bogami ni ove desetodnevne najave ne idu u prilog, vele da će oko 20. još uvijek biti 15-20 stepeni kod nas, a i u Sj. Italiji najavljuju 4-8 stepeni i kišu.  <_<

Posted

Jel ima nesto od skijanja u Italiji i Austriji a da je moguce doci kombinacijom avion+voz? Npr, avion do Beca i onda voz do... (znam u teoriji za neka brda po Austriji)

Posted

Jel ima nesto od skijanja u Italiji i Austriji a da je moguce doci kombinacijom avion+voz? Npr, avion do Beca i onda voz do... (znam u teoriji za neka brda po Austriji)

u principu svi, skoro pa svi centri u Austriji imaju železničku stanicu, jer su u dolini. ako nemaju, uvek postoji dobra veza sa nekim postbusom.

avion do beča pa onda voz do npr. Schladming-a, Saalfendena (Saalbach-a) odnosno bilo gde u Salzburgerlandu. Mada je tada bolje/bliže sleteti u Minhen.

ili do avionom do Innsbruck-a za Tirol / zapadnu Austriju.

Italija verovatno avionom do Venecije ili Milana.