Jump to content
IGNORED

Hajduk

Otto Katz

Recommended Posts

Posted

Prokleti Oliver Dragojevic i njegove lake note, posle Beogradjana, sada i Makedonci navijaju za Hajduka :mad:

'POLA NAŠEG SELA NAVIJA ZA HAJDUK, I JA SAM NAVIJAČ SPLIĆANA'Rekao bih da je prednost debelo na strani Hajduka, u omjeru 90:10. Dolazimo se nadigravat i otežati domaćima put do pobjede - poručio je Orce Todorov, Predsjednik TurnovaZa Makedonce iz Turnova utakmica s Hajdukom najveća je u njihovoj povijesti, mali klub iz sela blizu Strumice nikada nije igrao protiv poznatijeg protivnika.Uz to, u Turnovu su Splićani iznimno cijenjeni, većina stanovnika u bivšoj je državi, mogli smo čuti, najviše pratila igre Majstora s mora.- U našem mjestu od 1000 stanovnika barem 400 ih je navijalo za Hajduk, to je istina. Ja sam jedan od njih, za Hajduk navijam od rođenja i igranje protiv Hajduka predstavlja mi veliku čast. Ako Hajduk bude bolji, neće mi biti žao niti ću biti tužan što smo ispali kao što bi mi bilo žao da igramo protiv nekog drugog protivnika. Međutim, naravno da mi je naš klub na prvom mjestu, pokušat ćemo iznenaditi Hajduk - kaže predsjednik Horizonta iz Turnova Orce Todorov.Na čelu je kluba koji prvi put igra u Europi, usporedba s Hajdukom u tom je slučaju bespredmetna. Makedonci su svjesni imena i snage Splićana, po Todorovu je Hajduk apsolutni favorit.- To je za nas težak dvoboj, Hajduk je ipak Hajduk i svi znamo o kakvom se klubu radi. Nemamo veliko iskustvo u ovim utakmicama, ali nećemo se predati, to budite sigurni. Cijenimo Hajduk, naše je da se borimo i igramo najbolje što možemo pa ćemo vidjeti što se može napraviti protiv velikog protivnika - nastavio je Todorov.O Hajduku zna puno toga, prati Bijele kao navijač i zna da su u sezonu krenuli dobro.- Hajduk su više gledali naši treneri i igrači, ali znam da ima mladu momčad, poletnu i željnu dokazivanja u svakoj utakmici, naročito u europskim utakmicama. Rekao sam već, Hajduk je za nas premija i radosni smo što imamo prigodu igrati na Poljudu, a izgledi za prolazak dalje su nam mali. Rekao bih da je prednost debelo na strani Hajduka, u omjeru 90:10. Dolazimo se nadigravati, pokazati da možemo igrati dobar nogomet i otežati domaćima put do pobjede - poručio je Todorov.
Posted
Šta on hoće, pojma nemam... Ja sam se rodio i nasledio da navijam za Partizan, a nasledio i da mi Hajduk bude drugi najdraži... Tada, nisam pitao zašto, a danas više nije ni bitno...
Па то режимлије, навијао онај лажни бравар за оба као, па они да буду на линији. Иначе ко је икад донео тај фудбал?
i alen bokšić, a pre njega i ivan gudelj. gračan je jedna velika nesreća 80-ih, mogao je biti veći od svih njih.
Бокшића и Јарнија изоставио, били су ненормални играчи али славу достигли напољу. Нешто као код нас Деки. Мени Грачан као Сале Илић. А ово лудило убацивања Буљана у осамдесете је потпуни надреализам.Беара никако не може да буде Мустафа, само Богоје.
Posted
To sa ukidanjem petokrake je u redu obzirom na originalni grb. Ali brisanje petokraka sa dresova u klupskoj monografiji?To samo fanovi Olivera Dragojevića mogu da urade.A najviše mi se zapravo kenja od te beogradske* priče o puku, dišpetu, splićankama, partizanstvu, antifašizmu, kurcupalcu i šta ti ja znam šta sve ne.Carevi su:- bacili suzavac na nacionalnoj osnovi- zviždali minutu ćutnje aleksinačkim rudarima- zapalili trobojkuŠta reći?*čak nose dresove i šalove ponekad ovde
+1Ove impresionirane boldovanim sve pozdravio Vedran Rozic.
Posted

@poručniknisam pisao o osamdesetim nego o igračima hajduka koje sam zapamtio kao dobre, i dalje nevidim kako je buljan bio loš. 200 u hajduku, 100 u hsv-u, 30ak za reprezentaciju sfrj respektabilna karijerabogoje, mustafa isti kurac

Posted
@poručniknisam pisao o osamdesetim nego o igračima hajduka koje sam zapamtio kao dobre, i dalje nevidim kako je buljan bio loš. 200 u hajduku, 100 u hsv-u, 30ak za reprezentaciju sfrj respektabilna karijerabogoje, mustafa isti kurac
YES!"knjigom protiv zvezdizma" :thumbup:
Posted (edited)

moja poslednja pročitana knjiga je bila o onom čiči što peca nekakvu ribu ceo dan

loviš me posle 10 sati šljake, tipično

Edited by kud u maglu Simovicu
Posted (edited)
Valja se prisetiti i natpisa Naš Dragi Hajduk na Torcidinom busu kad su gostovali u BG-u. Edited by Sam Spade
Posted

Hajduk se danas bori za meč sezone. Dakle, sa Crvenom Zvezdom iz Beograda.

Posted
Siguran sam da oni koji su impresionirani boldovanim gledaju na ulogu Hajduka u WW2, a ne raznorazne likove koji su kasnije igrali u Hajduku.
Hajduk se danas bori za meč sezone. Dakle, sa Crvenom Zvezdom iz Beograda.
Uf, daleko je od toga, Zvezda je jedan od 26 potencijalnih protivnika - pre deljenja u pod-grupe.Koliko god bi voleo da naletimo na Zvezdu, mislim da ce UEFA da se pobrine da ne dodje do toga.
Posted
Siguran sam da oni koji su impresionirani boldovanim gledaju na ulogu Hajduka u WW2, a ne raznorazne likove koji su kasnije igrali u Hajduku.
Reprezentiranje NOVJ i sve te utakmice sa saveznicima i počasnu momčad Slobodne Francuske, sve će to povijest brzo zaboraviti. A Vedran Rožić je vječan.
Posted
Naravno da ima. Not me though. Ja preferiram purgere, odnosno zagorce :P ostalo mi od bivse tazbine :mellow: (doduse ubeogradjene odavno...)
+1. Gospoda, a i poštenije su igrali za reprezentaciju od tovara.
Posted

Što se tiče Gračana, sve je šbbkbb, s obzirom da se bivši saigrač potrudio da ga osakati u prvoj tekmi za Hajduk. U Rijeci je bio bog, što ništa ne mora da znači.

Posted

meni mnogo žao tog gračana. u rijeci je bio bog a počeo je da igra i za repku, onu olimpijsku što je uzela broncu u LA. fina noga, mekana, pas ko čaša, pametan igrač. šteta. kao i onaj božović iz sarajeva, satraše ga kad je trebao da eksplodira.

Posted

Navodne grupe za trece pretkolo:Group 2Seeded teamsVfB Stuttgart (Ger)AS Saint-Étienne (Fra)FC Utrecht (Ned) vs Differdange 03 (Lux)Metalurg Donetsk (Ukr)Hajduk Split (Cro) vs Horizont Turnovo (Mac)Unseeded teamsKasimpasa (Tur)FK Jablonec (Cze)Vojvodina Novi Sad (Srb) vs Honved (Hun)FK Sarajevo (Bos) vs FK Kukesi (Alb)Pandurii Târgu Jiu (Rom) vs Levadia Tallinn (Est)

Posted
meni mnogo žao tog gračana. u rijeci je bio bog a počeo je da igra i za repku, onu olimpijsku što je uzela broncu u LA. fina noga, mekana, pas ko čaša, pametan igrač. šteta. kao i onaj božović iz sarajeva, satraše ga kad je trebao da eksplodira.
To je bilo 2 godine posle LA, mislim da je navukao i neki broj za A repku u međuvremenu. Ko juče da je bilo, na moru u Vrsaru, slušamo prenose prvog kola putem malog zvučnika radio prijemnika, Piksi tek stigo u Zvezdu i dao jedini gol u Prištini. Mislim da je Mladen osakatio Gračana u prvih deset minuta tekme na Kantridi.Što me podseti na sličnu priču iz sezone ranije, kada je Đelmaš polomio nogu Jovici Nikoliću na derbiju, i ovaj nije mogao da se sastavi kad je izašao iz bolnice, ko da su mu zamenili noge. Doduše, to je bilo slučajno, prilikom nekog sudara naleteo na đon.