Jump to content
IGNORED

Za Mensiste...


dare...

Recommended Posts

Evo za odokativnu proveru: linkićU ovom izdanju moja malenkost 141... To je valjda još uvek malo za Mensu, a previše za vojnu i policijsku službu... :P Nisam primetio da se vreme odbrojava...(gospođa dare...126, a ćere će kažu kasnije... frka ih da ne urade loše... ;) )

Edited by dare...
Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Naletio sam na ovaj zadatak na netu, a ne znam gdje bi ga postavio, pa neka ga ovdje.

evo necega sto je navodno Ajnstajnov zadatak: 1. Imate 5 kuća u 5 različitih boja. 2. U svakoj kući živi osoba druge nacionalnosti. 3. Tih 5 osoba pije različita pića, puši različite cigarete i drži različite ljubimce. 4. Niko nema istog ljubimca, ne puši iste cigarete i ne pije isto piće. PODACI: 1. Britanac živi u crvenoj kući. 2. šveđanin drži psa. 3. Danac pije čaj. 4. Zelena kuća je levo od bele. 5. Vlasnik zelene kuće pije kafu. 6. Osoba koja puši Pall Mall uzgaja ptice. 7. Vlasnik žute kuće puši Dunhill. 8. Čovek koji živi u kući u centru pije mleko. 9. Norvežanin živi u prvoj kući. 10. Čovek koji puši Blend živi pored onoga koji drži mačku. 11. Onaj koji drži konje živi pored onoga koji puši Dunhill. 12. Čovek koji puši Bluemaster pije pivo. 13. Nemac puši Prince. 14. Norvežanin živi pored plave kuće. 15. Čovek koji puši Blend ima susjeda koji pije vodu. Pitanje-KO CUVA RIBICE?U vezi sa navodnim AJNSTAJNOVIM ZADATKOM KOJI SAM POSTAVIO NEKOLIKO KOMENTARA ISPOD zaboravio sam da dodam daje, opet navodno, Ajnstajn bez ikakvih istraživanja navodno rekao da 98% ljudi nije u stanju da ga reši (sto je mozda i tacno ako bi se zadatak resavao napamet, tj. bez olovke i racnara). Zadatak bi trebalo resiti u roku od 30 minuta.
Rjesio za desetak minuta, naravno uz pomoc papira i olovke, ali nisam siguran da li je tacno ?Moj odgovor je u spojleru:

Svabo cuva ribice

Link to comment
  • 1 month later...
Uradio test. Netačno zilion posto. Pa ne bih se ja 2005-te vraćao u Srbiju da je ovo tačno <_<
lud covek ne mora obavezno biti i glup...
Link to comment
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...