Sandradjer Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 8 minutes ago, Ras said: Ne znam kako odgovor može da bude D? Savijes papir po isprekidanim linijama, levi deo preko desnog iprobusis krug i kvadrat
Svemir Zeka Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 Tako da, ali mislim da je smernica upravo isprekidana ili puna linija, da bi bilo jasno gde je sredina papira a gde krajevi 2
Ras Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 3 minutes ago, Sandradjer said: Savijes papir po isprekidanim linijama, levi deo preko desnog iprobusis krug i kvadrat Čemu onda isprekidana linija?
Ras Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 3 minutes ago, Svemir Zeka said: Tako da, ali mislim da je smernica upravo isprekidana ili puna linija, da bi bilo jasno gde je sredina papira a gde krajevi Tako je. Postojala bi dva moguća rešenja (B i D) samo ukoliko bi u postavci zadatka polovina papira bila predstavljena svim punim linijama (bez isprekidane). 3
autsajder Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 Jeste li znali da svaki papir, bez obzira na debljinu i format, može da se presavije u nizu na pola najviše 7 puta? To je jedan od zakona koji drže svemir na okupu. 2
Sandradjer Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 19 minutes ago, Ras said: Čemu onda isprekidana linija? Moze da bude simbol rupe, a simbol savijenog papira je puna linija. Kad se savije papir ispekidana linija se vise ne vidi. Slazem se sa argumentima. Nego razmisljam da li je zadatak korektan skroz
Tpojka Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 5 minutes ago, autsajder said: Jeste li znali da svaki papir, bez obzira na debljinu i format, može da se presavije u nizu na pola najviše 7 puta? To je jedan od zakona koji drže svemir na okupu. Wrong. 1 1
autsajder Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 Je l' imaš pri ruci papir debljine 0,1mm, pa da probaš? (I ne, ne važi se ni papirna maramica)
Sandradjer Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 13 minutes ago, autsajder said: Je l' imaš pri ruci papir debljine 0,1mm, pa da probaš? (I ne, ne važi se ni papirna maramica) Jel ti to oko savijanja ili moje isprekidane linije
Popular Post duda Posted March 16, 2023 Popular Post Posted March 16, 2023 (edited) 1 hour ago, Sandradjer said: Glasajte sta je tacan odgovor Pa ovo je prilično jasno. U gornjem desnom uglu je prikazan ceo papir, potom savijen i kako je probušen. Okrugle rupe bliže kraju a kvadratne bliže pregibu papira, dakle rešenje je Б. Edited March 16, 2023 by dùda 12
Tpojka Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 13 minutes ago, autsajder said: Je l' imaš pri ruci papir debljine 0,1mm, pa da probaš? Ne baš dovoljno velik: pretpostavljam da bi mi treb'o neki list od par metara promjera.
morgana Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 1 minute ago, dùda said: Pa ovo je prilično jasno. U gornjem desnom uglu je prikazan ceo papir, potom savijen i kako je probušen. Okrugle rupe bliže kraju a kvadratne bliže pregibu papira, dakle rešenje je Б. naravno. u zadatku vidimo samo jednu konvenciju, a to je prikaz savijanja papira isprekidanom linijom. ako joj pretpostavimo ideju da se papir savija slijeva udesno, pa dozvolimo i d, onda nismo testirali nista sto moze imati jednoznacan odgovor jer ne pociva ni na faktu ni na konvenciji. 4
duda Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 Uvek se pregib prikazuje isprekidanom linijom. Jeste to konvencija ali toliko uobičajena da je maltene aksiom 2
morgana Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 kazem konvencija u smislu da je dogovorna i prihvacena stvar
duda Posted March 16, 2023 Posted March 16, 2023 3 minutes ago, morgana said: kazem konvencija u smislu da je dogovorna i prihvacena stvar naravno, isto sam mislila 1
Recommended Posts