apophenia Posted October 3, 2017 Posted October 3, 2017 Eh da, oduvek sam se pitala odakle mi je poznata Dani California, kad ono :)
Willow Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 Vratio se sinoć sa posla, pojma nemam šta se dešava. Pravim večeru, slušam Radio Paradise, kad ono idu dve stvari od Toma Petija za redom. Čudno mi, na RP nemaju običaj da puštaju dve stvari za redom bilo kog autora. Pomislim, "šta im je, što puštaju dve stvari za redom Toma Petija, da nije umro?" Odem na net da proverim - i ono stvarno :( R.I.P. care.
Minimoog Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 (edited) Strasan, strasan gubitak.. Uz The Band, Heartbreakers spadaju u najbolje izvodjace svih vremena. Uostalom, vrlo su cesto pratili Dilana na Never Ending Tour. Ponekad bi delili koncert a to je privilegija koju Dilan nije davao nikom drugom (koliko ja znam). U americani Heartbreakers predstavljaju sponu izmedju 70ih i 80ih, oni uvode minimalizam i kick u zanr nasuprot grubim i svesno otrcanim izvodjenjima The Band ili Neil Younga. Petija je verovatno zbog toga prihvatila Pank publika, iako je po senzibilitetu uvek bio blizi Nesvilu nego New Yorku ili Londonu. Mislim da Lucinda Williams, Wilco, Son Volt, Ryan Adams dolaze od njega. Za mene je Peti rame uz rame sa Dilanom i Springstinom. U zadnje vreme mi je omilljena ova stvar koju izvodi sa Stevie Nicks na "Hard Promises": Edited October 4, 2017 by Minimoog
Ras Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 U americani Heartbreakers predstavljaju sponu izmedju 70ih i 80ih, oni uvode minimalizam i kick u zanr nasuprot grubim i svesno otrcanim izvodjenjima The Band ili Neil Younga. Petija je verovatno zbog toga prihvatila Pank publika, iako je po senzibilitetu uvek bio blizi Nesvilu nego New Yorku ili Londonu. Dobro rečeno, a tako i zvuče You're Gonna Get It i Damn The Torpedos. Mislim da prvi album nikada nisam slušao.
Minimoog Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 (edited) Damn the Torpedoes.. Kakav album. Na prvi mah mi se ucinilo da dolazi od Born to Run, ali onda vidis da je dublje u korenima i da je blizi kantriju, Byrds, Grem Parsonsu i Stonsima naravno.. Kad razmislis, nema puno takvih. I jos jedna stvar: Heartbreakers. Savrsen bend. Edited October 4, 2017 by Minimoog
Frank Pembleton Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 E to da, za Heartbrakers zaista majstori... ....shit has hit the fan...
vladavsnarod Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 Imao sam "Since you said you love me" na nekoj draga me ostavila, u drugog se zaljubila kompilaciji. Nema je na YT na zalost.
Minimoog Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 Dilan je 1986 imao turneju pod nazivom True Confessions, gde su mu Heartbreakers bili prateci bend and Stevie Nicks prateci vokal. Kog ne mrzi moze da premota na 12 minut da cuje kako Hartbreakers izvode Like a rolling stone.
Reaktor Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 I jos jedna stvar: Heartbreakers. Savrsen bend. +1 Ovde su se prerušili u jahače na talasima i izdali odličan surf album pod pseudonimom Blue Stingrays. Guglajte o ovoj ploči, zanimljiva je priča.
Indy Posted October 4, 2017 Posted October 4, 2017 Dilan je 1986 imao turneju pod nazivom True Confessions, gde su mu Heartbreakers bili prateci bend and Stevie Nicks prateci vokal. Kog ne mrzi moze da premota na 12 minut da cuje kako Hartbreakers izvode Like a rolling stone. Vau, kakav koncert
Nikola Kiric Posted October 5, 2017 Posted October 5, 2017 r.i.p. Boris Oslovcan (Gomila G, Pekinska Patka, Kontraritam...)
Ras Posted October 10, 2017 Posted October 10, 2017 +1 Ovde su se prerušili u jahače na talasima i izdali odličan surf album pod pseudonimom Blue Stingrays. Guglajte o ovoj ploči, zanimljiva je priča. Slušao na tvoju preporuku i nije loše (uželeo sam se surfa).
Recommended Posts