Downforce Posted October 31 Posted October 31 On 29. 10. 2024. at 5:21, banecare1 said: ovo mi je iskocilo na wechatu, ne znam da li je istina Tacno je. I kao i uvek ima raznih razloga zasto je to tako. Delimicno zato sto Evropa zesce precenjuje i ugradjuje se, a delimicno zato sto Kina ima...pa recimo relaksirane zakone o zastiti na radu, radu, bezbednosti vozila, ekologiji...itd itd... Kombinacija faktora koja nas je dovela gde smo sada. Automatizacija je jedini faktor koji Evropu drzi u igri. Kineze to prakticno toliko i ne zanima jer ne dobijaju nista sa tim. Ako bi dobili interes i tu da napreduju - kupi pinkle, zatvaraj radnju... Carine odrzavaju Evropske proizvodjace na aparatima trenutno. 1
gone fishing Posted October 31 Posted October 31 nisam znao da ćaomi pravi i kola i to kakva kola dan ti jebem
Downforce Posted October 31 Posted October 31 Stvarno su daleko odmakli sa baterijama. Sve je to posledica ,izmedju ostalog, iskustava dobijenih tokom razvoja mobilnih telefona. To im je bio poligon i odskocna daska. Otuda i Xiaomi u prici...
Shan Jan Posted October 31 Posted October 31 Sto se tice robota, Kina rapidno napreduje, govori se o tome da je ideja da se time izbori sa smanjenjem radno sposobne populacije i starenja stanovnistva. Taj rapidni pad stanovnistva (kao i sve zemlje Dalekog Istoka) ce ih u buducnosti kostati statusa svetske sile ako nesto ne promene.
banecare1 Posted November 1 Posted November 1 2 hours ago, gone fishing said: nisam znao da ćaomi pravi i kola i to kakva kola dan ti jebem stoji jedan xiaomi (mislim da je bas) SU7 na putu ka poslu, vidim ga svaki dan. ceka tablice. svaki proizvodjac telefona, frizidera i pegli je izbacio svoja kola u kini neverovatno je boliko ih se pojavilo. naravno, vecina ce da bankrotira, ali ovi sto prezive imaju super ponudu
Engineer Posted Thursday at 15:13 Posted Thursday at 15:13 https://futurism.com/the-byte/four-die-trapped-burning-tesla Generalno, ne mislim ništa dobro o ljudima koji su svesno popušili Maskovu idiokratiju u autoindustriji (uvučene el. brave, touchscreen umesto dugmića, mobilna aplikacija za korišćenje automobila...), pa ne znam šta da kažem na ovu vest
vememah Posted Thursday at 20:27 Posted Thursday at 20:27 https://www.bruegel.org/analysis/transatlantic-clean-investment-monitor
Recommended Posts