Milogled Bluff Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 pa mrtvo dizanje svakako nije izolacija za donja ledja, ali sumnjam da mnogo ko bas radi samo (ili prevashodno) njega imajuci cijela ledja u vidu :)ne preskaces valjda i vjezbe za triceps, ramena i stomak jer radis mrtvo dizanje?Moj pristup tjelovjezbi je minimalisticki. Duboko verujem da se sa 2-3 pazljivo odabrane slozene vezbe, koje pokrivaju celo telo, moze postici isto, ako ne i vise nego sa 10 ili 15. Sto se manje vezbi radi, veca je verovatnoca da ce ih se raditi kako valja i da ce se iz njih izvuci maksimum.Na primer:Bench & mrtvo dizanje (push-pull),Cucanj & bench & mrtvo dizanje (3 powerlifterske dislipline, dosta powerliftera radi samo to i nista vise),Propadanja & zgibovi & cucanj, Bench & veslanje u pretklonu & cucanj (mozda najbolja kombinacija za masu koja postoji),itd.U principu, svaki kombo koji sadrzi push, pull i nesto za noge (citaj: cucanj) je za amatera sasvim dovoljan. Moze i bez posebne vezbe za noge, pod uslovom da ih pull vezba u velikoj meri angazuje, kao npr. mrtvo dizanje ili nabacaj (clean).
Zli Gli Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Mrtvo dizanje je kad si mrtav a dize ti se :oElem, prodao sam sve preostale metancice i nista od te avanture, docekacu leto nikad gori. <_<
morgana Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 (edited) miloblafe, ja ti o powerlifterima zbilja nista ne znam, ali mislim da njihove ambicije i ukus velika vecina vjezbaca ne dijeliisto kao ti preferiram slozene vejzbe, ali recimo, kao i dosta zena, vise opterecujem kvadriceps nego zadnju lozu, pa mi je cucanj, bez obzira sto redovno radim i mrtvo dizanje, nedovoljan za trening nogu. to onda kompenzujem i nekim izolacijama, izmedju ostalog. Edited April 28, 2011 by morgana
Milogled Bluff Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Ne mogu da zamislim da bilo kome osim profesionalaca treba jos nesto za noge osim cucnja i mrtvog dizanja, al ajde, nek ti bude
MayDay Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 mejdej, ako ti je kojim slucajem problematicno drzanje, zbog sjedenja za kompom, po mom iskustvu dobre su i vjezbe za zadnje rame. dok nisam pocela da ih radim, ramena su mi padala naprijed.isla sam na masazu i rekla mi zena da su mi ledjni misici ocajni sto je mene duboko pogodilo. ubicu se zivota mi, a i to sto kazes za kompjuter isto stoji. ne znam sta da radim sa tim mrtvim dizanjem jer ja imam problem sa levim kolenom i svaki iskorak ili cucanj su mi ko zelena milja. nisam isla u dzim dva meseca, ali i kad idem ja se izdrljam cetrdesetak minuta na nordijskom trcanju (reko mi glintic da pichim kardio) i posle malo trbusnjake i neke vezbe za batake (skupljace i to). nasla sam na tvom linku nekoliko vezbi na spravama kojih ima u mom dzimu pa cu da ih ubacim pod obavezno. odlicno! thanks a ton! :)
casperbgd Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Svaka cast, Morgana. To je ozbiljan pristup. Kod mene u teretani devojke ne rade ni cucanj ni mrtvo dizanje. Baci i neku sliku braci forumasima da vidimo rezultate. :D
ToniAdams Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 mala, radi obrnute trbusnjake, na postolju za trbusnjake lezi na tibu, zakaci noge, ruke iza glave i dizi i spustaj torzo.
MayDay Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 mala, radi obrnute trbusnjake, na postolju za trbusnjake lezi na tibu, zakaci noge, ruke iza glave i dizi i spustaj torzo.jaooo, pa da!! to mogu i kod kuce svaki dan..jupii!!
ToniAdams Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 ma da, ima slican efekat kao mrtvo dizanje, cak i bolji nego kad ga radis sa nekim malim masama. jedino sto ne ukljucuje noge.
morgana Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 isla sam na masazu i rekla mi zena da su mi ledjni misici ocajni sto je mene duboko pogodilo. ubicu se zivota mi, a i to sto kazes za kompjuter isto stoji. ne znam sta da radim sa tim mrtvim dizanjem jer ja imam problem sa levim kolenom i svaki iskorak ili cucanj su mi ko zelena milja. nisam isla u dzim dva meseca, ali i kad idem ja se izdrljam cetrdesetak minuta na nordijskom trcanju (reko mi glintic da pichim kardio) i posle malo trbusnjake i neke vezbe za batake (skupljace i to). nasla sam na tvom linku nekoliko vezbi na spravama kojih ima u mom dzimu pa cu da ih ubacim pod obavezno. odlicno! thanks a ton! :)hm, ne znam za koljeno, meni rumunsko mrtvo dizanje nije pravilo problem sa njim (ni u doba kad druge vjeybe jesu), ali to je svakako individualno. ali rumunsko ionako vise gadja zadnju lozu.prije bi pravilo problem sa donjim ledjima, zato se i pocinje sa malom tezinom.ekstenzije ledja su isto super, a ako su problem na spravi, u pocetku mogu da se rade na podukaspere, nisam ti ja neki komad, mene muka (sjedenje za kompjuterom) natjerala u teretanu a odredjena zdravstvena ogranicenja da radim vjezbe koje radim umjesto da picim kardio.a kardio je ionako precijenjen -_-kod mene par cura radi cucnjeve, mada dosta vise njih legpres, mrtvo dizanje rijetko koja (ali zato rade jedan tip veslanja koji ja ne mogu i lezeci leg curl im ide dobro, dok meni nije drugar)
Sara Goldfarb Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 @mauradi taj kardio-nordijsko što taj zli kaže, a sere da nije u formi. si razmišljala o pilates lopti, na primer?@ morgana i ostali dajte neke super vežbe za sexy guzove?
morgana Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 hodajuci iskorak je car, stojeci leg curl pogadja i dupe i zadnju lozu, most (odizes zadnjicu od poda lezeci na ledjima, pa kad postane lako, drzis plocu od 5 kila ili vise), cucnjevi sa opterecenjem iza glave (premda tu vecini zena vise radi kvadriceps)duck cucanj za centralni dio, a i ona (precijenjena) masina za primicace (sjedis i skupljas noge).
Sara Goldfarb Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 e, kul..probaću ovo sutra da nabacim dupe pred put.
MayDay Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 hm, ne znam za koljeno, meni rumunsko mrtvo dizanje nije pravilo problem sa njim (ni u doba kad druge vjeybe jesu), ali to je svakako individualno. ali rumunsko ionako vise gadja zadnju lozu.prije bi pravilo problem sa donjim ledjima, zato se i pocinje sa malom tezinom.ekstenzije ledja su isto super, a ako su problem na spravi, u pocetku mogu da se rade na podukaspere, nisam ti ja neki komad, mene muka (sjedenje za kompjuterom) natjerala u teretanu a odredjena zdravstvena ogranicenja da radim vjezbe koje radim umjesto da picim kardio.a kardio je ionako precijenjen -_-kod mene par cura radi cucnjeve, mada dosta vise njih legpres, mrtvo dizanje rijetko koja (ali zato rade jedan tip veslanja koji ja ne mogu i lezeci leg curl im ide dobro, dok meni nije drugar)rumunsko mrtvo ko glamocko gluvo. :Dsuper su mi one vezbice sa linka. lat exercises posebno! puno ti hvala morg, ovo tvoje i tonijevo ce valjda biti dosta. @mauradi taj kardio-nordijsko što taj zli kaže, a sere da nije u formi. si razmišljala o pilates lopti, na primer?@ morgana i ostali dajte neke super vežbe za sexy guzove?ja ti se ponekad osokolim pa se izvrcem napamet preko te lopte. kao radim trbusnjake tako sto se odupirem o loptu. okej je fora.a za dupe, ja znam samo ono standardno. shake i kolena na pod i dizes nogu visoko unazad. druga varijanta je da legnes na ledja, savijes noge tako da ti je peta na podu blizu dupeta i onda podizes dupe gore dole par desetina puta, pa ga onda ostavis gore i kratkim pokretima radis gore-dole (tzv. zibanje kako kaze aerobicarka).ima i kul sprava u dzimu koja ima naslon na koji se naslonis stomakom, a pozadi ima ploca sa opterecenjem koju guras nogom unazad.ona (precijenjena) masina za primicace (sjedis i skupljas noge).to su moje omiljene masine. i ona sto ti ne da da siris noge, a i ona sto ti ne da da ih skupis.jos imas da biras radijus koliko te tera da se raskrecis. ja prvi put kad sam otkrila masinu se okurazila i stavila do kraja pa sam posle kukala.
Jozef K. Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Na primer:Bench & mrtvo dizanje (push-pull),Cucanj & bench & mrtvo dizanje (3 powerlifterske dislipline, dosta powerliftera radi samo to i nista vise),Propadanja & zgibovi & cucanj, Bench & veslanje u pretklonu & cucanj (mozda najbolja kombinacija za masu koja postoji),Jasna mi je poruka zašto misliš da ne treba 15 vežbi nego 3-4. Nego da li predlažeš da se šara dan za dan različite kombinacije, ili uhvatiš npr. bench i mrtvo dizanje i cepaš cele nedelje? Čist amater pita.
Recommended Posts