Jump to content

Kardio i teretana

Featured Replies

pitanje o pravilnom disanju na spravama:nisam mogla da zapamtim kada se udiše/izdiše na kojoj spravi, pa sam pitala trenere da li se izdiše uvek kada je teg podignut?jedan trener je rekao da je mora da razmisli za svaku spravu posebno i nikada se više nije vratio, a drugi je samo rekao da je pitanje zanimljivo, verovatno bez namere da ikada pproba da odgovori na pitanje.da li sam u pravu?inače, teretana je puna likova koji tamo provedu bukvalno 75% vremena meditirajući na spravama, zagledani ispred sebe u prazno, dok se kao odmaraju između dve serije vežbi, još se debelguzi i najviše trude.
Kakvi sve likovi izigravaju trenere i fitness strucnjake. :isuse: Svako pitanje koje te interesuje mozes pronaci na internetu, te sarlatane je najbolje da vise nikada nista ne pitas, jer i ako ti odgovore, odgovorice ti pogresno.
  • 3 weeks later...

..

Edited by Aleksija

:wub:

jbt, odavde se vidi da te dere za dva kruga.

kad je olivera mandić došla sedma sa nekog maratona, i sa trenerom u sprezi na tv zauzela neki apologetski stav tipa: pa eto na xy km sam dobila bocutm*, usrala se, povraćala i upišala, pa sam uzela zastavu od nekog navijača, vezala je oko pasa i zato sam stigla tek sedma :(tm* ko juče da je bilo, kad je čegi devedes pete umirio naše strepnje rečima: neće sabonis igrati u finalu, jebe ga menzis.

Gde je slicica? :(

Jebo te specijalista.In a nutshell, izdise se za vreme pozitivnog (koncentricnog) dela ponavljanja (kada se opterecenje krece protiv gravitacije), a udise za vreme negativnog (ekcentricnog) dela (kada se opterecenje krece u smeru delovanja gravitacije). To bi bilo neko univerzalno pravilo, koje vazi bez obzira na konkretnu vezbu ili spravu.
Ne važi za npr. povlačenje do brade...

To, veslanje u pretklonu i nabacaj (clean) su mozda i jedini izuzeci, mada i tu je sto strucnjaka - sto misljenja

• 3 weeks later...

dodjem danas u tjeretanu poslije praznicne pauze, kad ono, na zidu visi ikonasveti georgije ubiva azdahu produzila sam kardio gledajuc je, jako je mocna

Juce sam zaprimio opravdane kritike da sam pustio bojlercinu :( A ne jedem puno, ociju mi, nego me pivo upropasti :(Moram poceti da se dovodim u red

Meni danas mesec dana otkako sam uplatio 6 meseci teretane, i ovaj prvi mesec sam odradio bas preko kurca. Dalje nece moci tako, ali ne znam kako da pojacam voljni momenat kad sam u totalnoj banani i sto se tice snage i svega, a hrana mi je i dalje uzasna + sto ne uzimam nikakve dopinge, cak ni proteine.Bedak, a leto samo sto nije.

Meni je ova mesecna clanarina manje-vise propala. Nisam bio od 28. ili 29. Sutra cu tek otici i verovatno se raspasti odmah.

• 3 weeks later...

Planiram da krenem sa vezbanjem u stanu, ali mi se ne radi sa tegovima, vec bih samo bodyweight. Moze li neko da mi da predlog sta i kako da radim? Po grupama misica, ili sve u jednom treningu? Imam sipku za zgibove i one magarce za propadanja. Mislio sam da podelim nesto tipa 3 dana vezbe, 3 dana ab ripper (+ negde umetnuti kardio). Da naglasim da ne zelim da se ripujem ko zivotinja, vec cisto da ojacam i po mogucstvu sagorim malo salce.

Edited by Joe D

Planiram da krenem sa vezbanjem u stanu, ali mi se ne radi sa tegovima, vec bih samo bodyweight. Moze li neko da mi da predlog sta i kako da radim? Po grupama misica, ili sve u jednom treningu? Imam sipku za zgibove i one magarce za propadanja. Mislio sam da podelim nesto tipa 3 dana vezbe, 3 dana ab ripper (+ negde umetnuti kardio). Da naglasim da ne zelim da se ripujem ko zivotinja, vec cisto da ojacam i po mogucstvu sagorim malo salce.
Svaka cast ako smislis vise vezbi za triceps i ramena bez tegova.Ja vezbam kuci,i radim tri puta nedeljno.Ponedeljak-biceps i triceps,sreda-ramena i noge,petak-grudi i ledja.Fora je sto za biceps,ramena i triceps koristim tegove.

Za triceps ima neka propadanja, ono sa stolicom i side tri rise. Tri vezbe, sasvim dosta. Za rame samo jedna vezba da znam da bas gadja ramena, ali kapiram da sklekovi i zgibovi dosta uposljavaju.