casperbgd Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 pitanje o pravilnom disanju na spravama:nisam mogla da zapamtim kada se udiše/izdiše na kojoj spravi, pa sam pitala trenere da li se izdiše uvek kada je teg podignut?jedan trener je rekao da je mora da razmisli za svaku spravu posebno i nikada se više nije vratio, a drugi je samo rekao da je pitanje zanimljivo, verovatno bez namere da ikada pproba da odgovori na pitanje.da li sam u pravu?inače, teretana je puna likova koji tamo provedu bukvalno 75% vremena meditirajući na spravama, zagledani ispred sebe u prazno, dok se kao odmaraju između dve serije vežbi, još se debelguzi i najviše trude.Kakvi sve likovi izigravaju trenere i fitness strucnjake. Svako pitanje koje te interesuje mozes pronaci na internetu, te sarlatane je najbolje da vise nikada nista ne pitas, jer i ako ti odgovore, odgovorice ti pogresno.
Aleksija Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 (edited) .. Edited December 22, 2010 by Aleksija
holden kolfild Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 jbt, odavde se vidi da te dere za dva kruga.
nisam ja Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 kad je olivera mandić došla sedma sa nekog maratona, i sa trenerom u sprezi na tv zauzela neki apologetski stav tipa: pa eto na xy km sam dobila bocutm*, usrala se, povraćala i upišala, pa sam uzela zastavu od nekog navijača, vezala je oko pasa i zato sam stigla tek sedma :(tm* ko juče da je bilo, kad je čegi devedes pete umirio naše strepnje rečima: neće sabonis igrati u finalu, jebe ga menzis.
Lutador Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Jebo te specijalista.In a nutshell, izdise se za vreme pozitivnog (koncentricnog) dela ponavljanja (kada se opterecenje krece protiv gravitacije), a udise za vreme negativnog (ekcentricnog) dela (kada se opterecenje krece u smeru delovanja gravitacije). To bi bilo neko univerzalno pravilo, koje vazi bez obzira na konkretnu vezbu ili spravu.Ne važi za npr. povlačenje do brade...
Milogled Bluff Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 To, veslanje u pretklonu i nabacaj (clean) su mozda i jedini izuzeci, mada i tu je sto strucnjaka - sto misljenja
morgana Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 dodjem danas u tjeretanu poslije praznicne pauze, kad ono, na zidu visi ikonasveti georgije ubiva azdahu produzila sam kardio gledajuc je, jako je mocna
Milogled Bluff Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Juce sam zaprimio opravdane kritike da sam pustio bojlercinu :( A ne jedem puno, ociju mi, nego me pivo upropasti :(Moram poceti da se dovodim u red
Zli Gli Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Meni danas mesec dana otkako sam uplatio 6 meseci teretane, i ovaj prvi mesec sam odradio bas preko kurca. Dalje nece moci tako, ali ne znam kako da pojacam voljni momenat kad sam u totalnoj banani i sto se tice snage i svega, a hrana mi je i dalje uzasna + sto ne uzimam nikakve dopinge, cak ni proteine.Bedak, a leto samo sto nije.
casperbgd Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Meni je ova mesecna clanarina manje-vise propala. Nisam bio od 28. ili 29. Sutra cu tek otici i verovatno se raspasti odmah.
Joe D Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 (edited) Planiram da krenem sa vezbanjem u stanu, ali mi se ne radi sa tegovima, vec bih samo bodyweight. Moze li neko da mi da predlog sta i kako da radim? Po grupama misica, ili sve u jednom treningu? Imam sipku za zgibove i one magarce za propadanja. Mislio sam da podelim nesto tipa 3 dana vezbe, 3 dana ab ripper (+ negde umetnuti kardio). Da naglasim da ne zelim da se ripujem ko zivotinja, vec cisto da ojacam i po mogucstvu sagorim malo salce. Edited January 28, 2011 by Joe D
Tastatura Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Planiram da krenem sa vezbanjem u stanu, ali mi se ne radi sa tegovima, vec bih samo bodyweight. Moze li neko da mi da predlog sta i kako da radim? Po grupama misica, ili sve u jednom treningu? Imam sipku za zgibove i one magarce za propadanja. Mislio sam da podelim nesto tipa 3 dana vezbe, 3 dana ab ripper (+ negde umetnuti kardio). Da naglasim da ne zelim da se ripujem ko zivotinja, vec cisto da ojacam i po mogucstvu sagorim malo salce.Svaka cast ako smislis vise vezbi za triceps i ramena bez tegova.Ja vezbam kuci,i radim tri puta nedeljno.Ponedeljak-biceps i triceps,sreda-ramena i noge,petak-grudi i ledja.Fora je sto za biceps,ramena i triceps koristim tegove.
Joe D Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Za triceps ima neka propadanja, ono sa stolicom i side tri rise. Tri vezbe, sasvim dosta. Za rame samo jedna vezba da znam da bas gadja ramena, ali kapiram da sklekovi i zgibovi dosta uposljavaju.
Recommended Posts