Jump to content
IGNORED

Kardio i teretana

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Hajde, molim te, ziv nisam da cujem tu lekciju iz hemije. Objasni mi usput i zbog kojih to hemijskih procesa vezbanje na masinama daje bolje rezultate nego dizanje slobodnih tegova, pa da ne zivim vise u neznanju.Zaista bi trebalo razmisliti o pocetku ozbiljnog moderisanja ovog topika, pa da ubuduce budemo postedjeni slicnih mudrolija samoproklamovanih fitnes eksperata.

Posted

ko se javlja, covek koji ima gradju 1 sumo hrvaca i snagu maratonca :fantom:

Posted

slobodne tezine vs masine su novo c vs pja sam za slobodne tezine sto znaci da sam partizan. ua cetnici!

Posted
ko se javlja, covek koji ima gradju 1 sumo hrvaca i snagu maratonca :fantom:
Ti imas mozak boksera. I vokabular fudbalera.
Posted

Jak andrak..ja tako sklanjam jugice kad mi blokiraju izlaz sa parkinga..pomeri ti care Volvo pa da se pitamo za zdravlje :-)

Posted
da samo znas da procitas i da shvatis ono sto je napisano mozda i ne bi bio toliko smesan. ali posto ne znas imaj svoje veselje...a sad da ti objasnjavam zasto je to bitno i koji hemijski procesi se desavaju u misicima mislim da nema potrebe jer ionako ne bi shvatio. drzi se gluposti.
u cemu je problem - dala sam ti primer sebe a ja sam do proslog maja bila neutrenirana (reci teretana i fitness nisam mogla da podnesem. razlog: kad god sam kao htela da krenem sa vezbanjem, uvek mi je ponudjen kardio i uzasno dosadne masine. nikad mi niko nije predlozio free weights. onog trenutka kad sam krenula sa free weights moj dozivljaj vezbanja se skroz promenio. jedan razlog je i sto su free weights 'udobnije' - tj. tako ih osecam - nego uglavljivanje na masine koje mi je uvek izazivalo osecaj neudobnosti u nekom delu tela). i tako neutrenirana nikad nisam imala upalu listova ili misica podlaktice. a opet vidim efekte.
Posted
slobodne tezine vs masine su novo c vs pja sam za slobodne tezine sto znaci da sam partizan. ua cetnici!
Ja ni u tom slucaju nisam nizasta. :DSent from my iPhone using Tapatalk
Posted
Jak andrak..ja tako sklanjam jugice kad mi blokiraju izlaz sa parkinga..pomeri ti care Volvo pa da se pitamo za zdravlje :-)
Ma nisam ni ovog pomerio nego lik tako parkirao a mi se samo slikali pored :D Mada svojevremeno jesam vazdizao svasta teze od ovog malenog Forda, nije da nisam.
Posted (edited)

Znam da nije preterano popularan na PPP, ali mislim da na ovaj Strongmenov clanak (Mitovi o vezbanju, blog b92) treba obratiti pazanju:http://blog.b92.net/...ovi-o-vezbanju/Deo dela koji se odnosi na free weights/masine:

Vežbanje na mašinama je mnogo bezbednije nego sa šipkom ili bućicama*. Korišćenje mašina za vežbanje, često daje varljivi utisak snage. Varljiv je iz dva razloga. Prvi je jer se teretne ploče dižu preko sistema čekrka ili poluga i ne postoji tačan uvid o realnom opterećenju težinom. Drugi je jer se ne koriste stabilizirjući mišići koji se sekundarno razvijaju upotrebom slobodnih težina (šipka i boćice) što dovodi do manjeg volumena, gustine i snage mišića.Do povreda dolazi kada vežbač, ponesen vrlo nedefinisanom snagom stečenom vežbanjem na mašini poželi da promeni trening i u spisak vežbi ubaci slobodne težine. Tada obično, u nedostatku informacija, koristi nerelano projektovane težine koje uz nedostatak adekvatne tehnike i ravnoteže pokreta mogu da dovedu do povrede. Onda nastaje priča "Dok sam vežbao na mašini nikad se nisam povredio...benchpress1.jpg"
* Ovo boldovano nije tvrdnja nega jedan od mitova o kojima pise. Edited by Aion
Posted
Najsnazniji sam od svih furunasa.542214_10201348394704194_1497308293_n.jpg
jer to imas gyno?:(
Posted
jer to imas gyno? :(
Jok, sise su mi bas dobre i cvrste.