MILF HUNTER Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 @milf hunterne vredi, pricamo sa potpuno razlicitih pozicija. ti pricas o kozmetici (sto ja postujem, ako je nekome to cilj, samo, ovaj...to moze i silikonima) - ja ne vidim nijedan drugi razlog sem kozmetike zasto bih gadjala svaku grupu misica na nogama posebno. a i to je diskutabilno, suvise olako izjavljujes da bih fokusiranjem na primicace masinom imala bolje rezultate - kako bolje? na tretutnu gradju mi sigurno ne trebaju veci primicaci, a jaci sto posto ne bi bili.odlicno ako vezbas zbog sebe. onda jos bolji predlog je trcanje, plivanje, bicikla koje ce manje vise da imaju uticaj na sve misicne regije. plivanje pod 1 jer aktivira najvise misicnih grupa, disanje, povecava vitalni kapacitet.. ma ne treba nikakva teretana, tegovi, qrci, palci.a sto se tice medijalnih noznih misicnih grupa samo sam ti odgovorio dal se dobijaju slicni rezultati ( a dobijaju se i bolji ), a sama svrha koriscenja takvih vezbi i gadjanja tacno odredjenih regija moze biti bas sarolika (profesionalna deformacija, izlaz iz povrede, korekcija deformiteta, akutni/hronicni umor i bol u datim regijama, veciti problem sa stomakom i abs-ima, zdravstvena preporuka ukoliko postoji problem na datom mestu koji se resava ili moze biti smanjen vezbanjem...
gagorder Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 pa to, na to sam mislila kad sam napisala da sigurno ne bi bili jaci - mislila sam funkcionalno jaci, posto nemam nameru da nekome lomim vrat butinama ili za sta te vec trenira ta sprava .za porođaj, mislim -_-ja ne treniram poslednja dva meseca, nisam u bg i ne mogu da se organizujem. a inače, od kad sam kupila veslacki ergometar, ne idem u teretanu. prosto, imam utisak da su mi sve potrebe zadovoljene tim treningom. gledala sam ranije ljude po teretani kako siluju taj ergometar, ne kapiraju valjda da je to kardio sprava pre svega, nego dodju pa ono, pet puta nategnu, otvore onaj ventilator da pojacaju otpor, pa nesto kao rade snagu, ustvari samo rizikuju da se povrede. meni najvise prija ta relativna snaga kroz vreme i kompleksan ritmičan pokret. pre se to zvalo snazna izdrzljivost, ne znam koji je sad moderan naziv. međutim, istezanje je postalo issue. osećam posledice toga što se ne istežem, a ne istežem se zato što više nema zgodnih mesta za to koja su postojala u teretani. prirodno nisam nešto gipka, tako da lepo osećam kako mi se skratila zadnja loža ... zato sam pokrenula pitanje istezanja. moram nešto da smislim, a da mi za to ne treba ripstol, ovo, ono ...
Aion Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 misicna izdrzljivost (muscular endurance). Po svemu sto sam cuo sjajna sprava, razmisljao da kupim, ali mi nedostaje prostora u stanu.
Aineko Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 odlicno ako vezbas zbog sebe.Ne znam sta bih rekla na ovo; smisljam ali mi ne ide...onda jos bolji predlog je trcanje, plivanje, bicikla koje ce manje vise da imaju uticaj na sve misicne regije. plivanje pod 1 jer aktivira najvise misicnih grupa, disanje, povecava vitalni kapacitet.. ma ne treba nikakva teretana, tegovi, qrci, palci.Prvo si mi predlagao kozmetiku, sad mi predlazes endurance a ja sve vreme pricam o snazi :D. Plivanje mi je ok kao dopunska aktivnost dizanju, ali ne vidim kako trcanje i bicikl mogu tu da pomognu.
Aineko Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 sad imam vremena za duzi odgovor.nikako ne razumem bilo koju ozbiljniju folozofiju 'vezbanja' gde se dizanje tegova smatra nepotrebnim kurcima/palcima. odbi 50% na moj licni entuzijazam, ali opet ostaju neporecive beneficije koje ti trcanje ili slicno ne mogu dati, npr funkcionalna snaga (strong people are harder to kill, je li? odmah mi je u glavi slika Matthiasa Stainera kome 200kg pada na vrat), pa onda sprecavanje osteoporoze (jako bitno za zene i jedan od razloga sto se najezim kad god se zene odvracaju od teskog dizanja u teretani), a da ne pricam o tome sto i ta kozmetika dodje sama po sebi. ko ne voli da dize, ne voli i sta sad - ima stvari u zivotu koje bih ja trebala da radim ali ne volim. ali kada neko u fitness industriji otvoreno prica protiv rekreativnog dizanja i free weights vezbi - to mi je van pameti.
Amelija Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 veslacki ergometarovo je nešto što želim posedovatibeše neki topik o tome?a što se tiče tegova, ja sam čula od trenera u mojoj prvoj teretani da je za početak bolje da prvo neko vreme da vežbaš na mašinama a kasnije krenuti sa tegovima, i takav je bio moj plan, međutim još uvek ništa od toga zbog nekih raznih događaja, događajčića, manjka vremena, itd itdmožda ove jeseni krenem :)
Aineko Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 mogu da uradim jedan chin-up iz dead hang! ceo jedan ali bice bolje. pull-up, pak, ne mogu.@amelija, ma kreni kako sam ja krenula - odmah free weights ali male tezine dok ne naucis formu i ojacas. ona knjiga new rules of lifting for women je odlicna za to.
Milogled Bluff Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 a što se tiče tegova, ja sam čula od trenera u mojoj prvoj teretani da je za početak bolje da prvo neko vreme da vežbaš na mašinama a kasnije krenuti sa tegovima, i takav je bio moj plan, međutim još uvek ništa od toga zbog nekih raznih događaja, događajčića, manjka vremena, itd itdmožda ove jeseni krenem :)Ma sta imas uopste da vezbas sa opterecenjem, idi trci, plivaj, skijaj, sankaj se i igraj ne ljuti se covece
morgana Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 slobodne tezine su car. da nisam prosle godine sjebala koljeno trceci ne bi me masine, osim lat masine, vise vidjele. ovako se drzim leg presa umjesto da se odam cucnju kako bog zapovijeda.
MILF HUNTER Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Ne znam sta bih rekla na ovo; smisljam ali mi ne ide...Prvo si mi predlagao kozmetiku, sad mi predlazes endurance a ja sve vreme pricam o snazi :D. Plivanje mi je ok kao dopunska aktivnost dizanju, ali ne vidim kako trcanje i bicikl mogu tu da pomognu.skroz nespretno sam se izrazio. radim nekoliko poslova od jednom pa u pauzama kuckam. htedoh reci zdravlja, mada neretko neki specificni poslovi zahtevaju dodatno jacanje odredjenih grupa misica a i mnogim zenama zdravlje nije na prvom mestu vec estetika.ako su ti noge prioritet u vecoj ili manjoj meri trcanjem mozes da vezbas sve misicne grupe na nogama. (uzbrdo, uz stepenice, zeciji skokovi, lagano aerobno trcanje). za povecanje misicne mase (ako je to iskljuciv motiv) onda masine i tegovi.sad imam vremena za duzi odgovor.nikako ne razumem bilo koju ozbiljniju folozofiju 'vezbanja' gde se dizanje tegova smatra nepotrebnim kurcima/palcima. odbi 50% na moj licni entuzijazam, ali opet ostaju neporecive beneficije koje ti trcanje ili slicno ne mogu dati, npr funkcionalna snaga (strong people are harder to kill, je li? odmah mi je u glavi slika Matthiasa Stainera kome 200kg pada na vrat), pa onda sprecavanje osteoporoze (jako bitno za zene i jedan od razloga sto se najezim kad god se zene odvracaju od teskog dizanja u teretani), a da ne pricam o tome sto i ta kozmetika dodje sama po sebi. ko ne voli da dize, ne voli i sta sad - ima stvari u zivotu koje bih ja trebala da radim ali ne volim. ali kada neko u fitness industriji otvoreno prica protiv rekreativnog dizanja i free weights vezbi - to mi je van pameti. jel nije problem da quotujes gde sam to napisao ili je u pitanju vizija?nikad nisam govorio protiv free weights vec sam samo rekao da masine daju bolje rezultate.opet napominjem bitan je cilj tvog vezbanja. ako je cilj estetika onda je ok ovo sto radis. ako je cilj vezbanje zbog zdravlja onda znaj da trcanjem pored misicnih grupa aktiviras jos nekoliko sistema koji uticu na funkcionisanje celog organizma.
Milogled Bluff Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 masine daju bolje rezultate.Sto nije tacno. Dzaba ti sva dalja argumentacija kad ti je polazna premisa pogresna.
Amelija Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 odmah free weights ali male tezine dok ne naucis formu i ojacaspa da, to je i bio plan :)a mašine raznorazne sam radila neke 2-3 godine pre ove sad velike pauzebtw ni ja nisam nikad čula da mašine daju bolje rezultate, ono što su meni bili rekli je u smislu da dok si početnik na mašinama su manje šanse da nešto sjebeš pa je zato bolje početi sa njima
Milogled Bluff Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 Naprotiv, bolje je poceti sa slobodnim tegovima dok jos nisi dovoljno jaka da nesto ozbiljno sjebes.
Zverilla Posted August 14, 2013 Posted August 14, 2013 + posto masina vezba primarno jednu grupu misica, dok izvezbas sve sto si planirala za 1 dan, zna da potraje ++ svaka vezba je bezgranicno dosadnai onda se nakon mesec-dva smoris totalno i batalis vezbanje.
Recommended Posts