Jump to content
IGNORED

Kardio i teretana

apotekarica

Recommended Posts

Posted
Vezbanje podlaktice i nadlaktice, barem po mojoj proceni i koriscenje mesovitog hvata, s tim sto ja mislim suprotno od Milogleda, slabija ruka podhvat, jaca nadhvat, jer iz slabije ruke krene sipka da "klizi" i zato je treba drzati odozdo, da ne bi iskliznula.
Mesoviti hvat cu probati sledeci put (prvo sa manjim tezinama, da se naviknem, posto sam ja umislila da ako ista promenim kod lifta to ce sve da se raspadne), ali kako se vezbaju podlaktica i nadlaktica? Podlaktica onim Tonijevim roze gumama ili ima jos nekih specificnih vezbi? A ako nadlaktica obuhvata i biceps to ce biti malo zeznuto jer je meni levi biceps jos uvek u problemu most of the time... jel' to pricamo o biceps curls i slicnim vezbama ili necem drugom? nadam se da ce mesoviti hvat napraviti znacajnu razliku.
Posted

Dok sam radio mrtvo dizanje, uvek sam mesoviti hvat radio naizmenicno, jednu seriju s jednom rukom u podhvatu, drugu seriju sa drugom. Medjutim meni nikad ruke nisu tu bile problem, pogotovo sto sam, u odnosu na estel, radio sa relativno malim tezinama.

Posted

Miloglede et al, koliko kg bih ja trebao da deadliftujem? Okvirno. (Za rezultat ubivanja sala kao prioritet #1)

Posted

ja nikako ne mogu mjesoviti hvat. a vec iznad 40 kg (rumunsko, 12 ponavljanja u seriji) mi otkazuju ruke.

Posted
Miloglede et al, koliko kg bih ja trebao da deadliftujem? Okvirno. (Za rezultat ubivanja sala kao prioritet #1)
Tesko je to reci u apsolutnim brojkama. Jedino sto ima smisla je preporuciti neki procenat najveceg opterecenja koje mozes da podignes. Medjutim, to bi podrazumevalo da se testiras sa maksimalnim tezinama, sto nije mudro, pogotovo na mrtvom dizanju i pogotovo ako nemas vezbackog iskustva.Po meni, sasvim je OK odabrati tezinu koju mozes da podignes 20-ak puta kada bi terao do otkaza i raditi serije od 10 ponavljanja. To mu dodje oko 60% maksimuma i to je neka fina mera. Deadlift je veoma zahtevna vezba i nema nikakve potrebe satirati se sa velikim tezinama (velikim u relativnom smislu, za tebe), osim ako nisi powerlifter.
Posted

Hvala.Kod Lancea Armstronga pise, "An average male novice will deadllift approximately 133 percent of his bodyweight." (Ne znam da li je to na drozama ili bez :P)U mom slucaju znaci da bih morao da podignem 1 starog Nikodija :lolol: (Ipak cu da pocnem od manje...)

Posted

Mislim da je ovo realnije (vec smo kacili ovde):http://www.exrx.net/Testing/WeightLifting/DeadliftStandards.htmlImaj u vidu da neko ko se prvi put susrece sa tegovima nije Novice nego Untrained.

Posted

Dobro je... makar je malo vise od estel. Gde da se brukam po Melburnu.

Posted

Cekaj Indy, to je jos uvek samo u tabeli. :wicked: :)Kad kreces?

Posted

Pa, za koju nedelju. Necu nista da objavljujem dok ne prebacim tezinu 1 Nikodija. Aj sto sam k'o deda, al necem da budem k'o 1 baba (a da se to javno zna).

Posted
Jel može malo detaljnije o tome, otkaz vs. ne-otkaz dizanje ?Čitam sad neki program (koji ću početi da radim nikada) gde se neke vežbe rade do otkaza.
A cuj, ta dilema "to failure or not to failure" je stara koliko i vezbanje sa opterecenjem. Da sad ne pametujem i rizikujem da me onaj debeli parazit optuzi za puvanje, samo cu reci da se ja licno osecam mnogo bolje, svezije i jace kada ne radim do otkaza, bar ne na redovnoj bazi.
Posted
Ako pod ovim mislis da ne radis do otkaza, to moze samo da ti pospesi napredak, a ne da ga zakoci.
Mislio sam na to da uglavnom vežbam sa manjim težinama nego što bih mogao da dižem, pa je samim tim i efekat manji nego kad se progresivno i učestalo napreduje sa težinama. Npr. već neko vreme biceps radim sa bučicama od 17,5 kila, iako bih glatko mogao da pređem na 20, a verovatno i na 22,5, samo sa manje ponavljanja. Isto važi i za bendž™, čučnjeve, potiske i ostalo. Teško mi ide napuštanje zone komfora i prelazak na sledeći nivo, već se samozadovoljavam™ postignutim i drndam težinu koju sam objektivno prevazišao.
Posted
Mesoviti hvat cu probati sledeci put (prvo sa manjim tezinama, da se naviknem, posto sam ja umislila da ako ista promenim kod lifta to ce sve da se raspadne), ali kako se vezbaju podlaktica i nadlaktica? Podlaktica onim Tonijevim roze gumama ili ima jos nekih specificnih vezbi? A ako nadlaktica obuhvata i biceps to ce biti malo zeznuto jer je meni levi biceps jos uvek u problemu most of the time... jel' to pricamo o biceps curls i slicnim vezbama ili necem drugom? nadam se da ce mesoviti hvat napraviti znacajnu razliku.
http://www.exrx.net/Lists/ExList/ForeArmWt.htmlTu imas listu vezbi pa ti vidi ako odlucis da ubacis neku od tih. A pretpostavljam da hoces jer koliko vidim neces se smiriti dok ne prebacis 100kg iz mrtvog dizanja :D
Posted
http://www.exrx.net/...Wt.html<br />Tu imas listu vezbi pa ti vidi ako odlucis da ubacis neku od tih. A pretpostavljam da hoces jer koliko vidim neces se smiriti dok ne prebacis 100kg iz mrtvog dizanja :D
Aha, ono sto milogled zove gej vezbe :DPa necu se smiriti kad je to jedini pristojni lift koji mogu da radim. Skoro sam sigurna da squat nikad necu moci (jedino ako ovaj fizio ne napravi bas neko cudo) a bench ima nade da krenem ponovo, ali sa mojom konstitucujon bench ce uvek biti jadan. One lift (wo)man. <_<@Alphons mislim da moras sam da probas da bi video kako ti telo reaguje na vezbanje do otkaza, i na kojim vezbama. Mene deadlift do otkaza ubije na dva dana pa to vise ne radim (otkaz hvata se ne racuna :) ). Ali bench dok sam radila, to sam radila do otkaza svakog drugog dana, bez ikakvih posledica po progres. Mozda je razlog bio i to sto su moje tezine do otkaza na benchu ipak bile bas male, 30kg max.
Posted

Izvukla sam 5, izvukla sam 5! Odmah da vam javim, iz svlacionice :D. Sto me ne setiste ranije za mesovit hvat , ja sam na to potpuno zaboravila (a iskreno, nisam ni znala da moze da napravi toliku razliku). Samo mi se sad nakon 3x5@70kg malo vrti u glavi :). Videcu sutra da li sam preterala ali mozda na ovim tezinama smanjim na dve serije, mozda sa cescim, manjim, povecanjem tezine...