ToniAdams Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ako je vežba za zadnj ložu onda ono postolje za leđne radni posao. gađa donja leđa i zadnju ložujuce to radio prvi put u zivotu. nista kao ovo ne pogadja zadnju lozu.
Zli Gli Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 To treba da je vezba za ledja, s tim sto drzi zadnju lozu napetom dok se rade ovi ledjnjaci ili kako se vec zovu. daj slike klinki matorki a bildere zadrzi za sebeImam samo iz prosle teretane, vise nisam manijak :(Gli, jebes teretanu, ako nemas sta da jedes!Otrovali nam mleko, jogurt, mladi sir, tunjevinu, mozda i piletinu. Ostali samo praskoviDvoumio sam se bas zbog toga da li da uopste krecem ali sam skontao da, kad mogu da se kladim bez para, mogu i da bildam bez hrane.
Milogled Bluff Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 juce to radio prvi put u zivotu.nista kao ovo ne pogadja zadnju lozu.Slomices tu nesrecnu spravu svojom telesinom, mjesino zadrigla, pa ces raditi 6 meseci da je otplatis.
Aion Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 ako je vežba za zadnj ložu onda ono postolje za leđne radni posao. gađa donja leđa i zadnju ložuJa zbog ove vezbe (radim sa samo malo vecom amplitudom pokreta) idem u teretanu. Sve ostalo je uzgred. Rado bih kupio neku kucnu varijantu koja ne zauzuma mnogo prostora, odnosno koja moze da se lako sklapa.
Milogled Bluff Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Zar nije bolje raditi mrtvo dizanje? Ubodes sve sto i ovom vezbom, uz najveci deo ostatka tela pride.
Aion Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Imam problem sa donjim delom ledja (krstima). Odnosno imam ih kad ne radim ovu vezbu. Mrtvo disanje mi iz nekog razloga jako smeta, a kontrolisao sam, radim ga pravilno. Moguce je da mi smeta i samo staticko opterecenje u zadnjoj fazi dizanja.
morgana Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) kako jace pogodite zadnju lozu onom vjezbom?rade donja ledja prije svega.i meni je m dizanje bolje, ali to ej svakako individualnohvala, ravanelli. i ostali, naravski :) Edited February 19, 2013 by morgana
Aion Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) Ja mislim da nema sanse da se pogodi zadanja loza ovom vezba. Inace vezba se zove hiperekstenzija ledja, a sprava - klupa za hiperekstenizju. Medjutim tip na slici ne radi pravu hiperekstenziju, ona zahteva izvijanje ledja na gore u luk (lakse se radi na varijanti klupe kod koje su noge potpuno horizontalne). Ovo kako se radi na slici je upravo ono sto se preporucuje za ljude koji imaju probleme sa bolovima u krstima (maksimalno do potpuno ispravljene kicme). Edited February 19, 2013 by Aion
morgana Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 jel radis sa opterecenjem (teg/ploca u ruci ili sipka na ramenima) ili bez?
Aion Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Kako kad. Ako se nadje neka ploca u delu gde se nalazi klupa koristim je (drzim na grudima). Medjutim, u tom polozaju i nije neka razlika u opterecenju. Vezba se moze varirati sa razlicitim polozajem ruku i zategnutosti gornjeg dela ledja, i asimetrijom. U svakom slucaju, jedina vezba u teretani koju radim sa velikim brojem ponavljanja (15-20) u tri serije.S tim sto je Milogled potpuno u pravu: ova vezba je prvenstveno za one koji iz bilo kog razloga ne mogu da rade mrtvo dizanje. Naravno m.d. je kompleksna vezba koja angazuje jako veliki broj misicnih grupa. Hiperekstenzija angazuje samo misice donjeg dela ledja, ali ne opterecuje kicmu (ako ne prelazis polozaj u kome je telo potpuno ispruzeno).
Miralem Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 jebote, sta god da pitas miloguza on ima jedan odgovor- mrtvo dizanje! koju vezbu treba da radim za ruke/stomak/ ramena- mrtvo dizanje, oces na pivo- mrtvo dizanje, ciji si ti mali?- mrtvo dizanje, jes ti ono malo lud?- mrtvo dizanje.
Milogled Bluff Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 jebote, sta god da pitas miloguza on ima jedan odgovor- mrtvo dizanje! koju vezbu treba da radim za ruke/stomak/ ramena- mrtvo dizanje.Upravo tako.
morgana Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 (edited) ja hiperekstenziju radim ponekad, ali dosta rijetko. ledja sam prilicno regulisala mrtvim dizanjem, otkad ga radim nemam bolove koji su me zajebavali prije no sto sam krenula u teretanu.problematicna mi je vjezba kojoj ne znam ime, a radi se kontra od hiperekstenzije ledja, tj gornji dio tijela je statican a odizu se noge. izaziva mi bol u nekim tackama u dnu ledja, pa niz nogu, slicno isijasu.a milogled je fundamentalista. Edited February 19, 2013 by morgana
Milogled Bluff Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 Pre bih rekao minimalista. I u vjezbaoni i van iste.
Alphons Posted February 19, 2013 Posted February 19, 2013 problematicna mi je vjezba kojoj ne znam ime, a radi se kontra od hiperekstenzije ledja, tj gornji dio tijela je statican a odizu se noge. izaziva mi bol u nekim tackama u dnu ledja, pa niz nogu, slicno isijasu. Rimski trbusnjaci tj. leg-raises.Mene ta vezba ubija najstrasnije, ne u trbusnjacima nego u ovim ligamentima/misicima na kukovima.
Recommended Posts