расејан Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 eh, ma nisam ni probala još da pitam, nego se nekoliko puta dešavalo da ako probaš da zoveš ambasadu odgovaraju ti samo automati, ili npr da ne možeš baš ništa osim da zakažeš termin pa dođeš pa radiš nešto, itd itdИ то бесплатно да закажеш? Ништа административни трошкови за читање твојих папира, укуцавање података у распоред итд? Треба још доста да науче од Амера...Мени се пар пута указала прилика да сврнем, али и Ирска и ВБ имају, бар за мој појам, дрске прописе о визама за тзв. остатак света, да сам им ударио трајни ођеб, док се не опамете. Вама се не свиђа боја мог пасоша, дакле не свиђају вам се ни моје паре, довиђења.
Amelija Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 ma nisam ja još nikad imala nikakva posla sa Ircima (zato i pitah), nego tokom godina se moralo ponekad zvati neka ambasada itd, pa je bilo i automata i koječega (a glupi Britanci više ni ne izdaju u ambasadi nego preko neke agencije u kojoj moraš da zakažeš termin da bi zakazao termin za termin za zakazivanje termina <_<)a jeste malo smor sve to, samo što je neputovanje zbog vize ekvivalentno odsecanju sopstvene kite
расејан Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 a jeste malo smor sve to, samo što je neputovanje zbog vize ekvivalentno odsecanju sopstvene kiteИма довољно места која бих хтео да посетим, а за која ми више не треба виза, а и напопуњавао сам се којекаквих формулара и начекао папира доста за један живот, та ми врста зајебанције више не треба.Наша породична окупљања трају по читав месец, а они (у конкретном случају Амери, гори од Британаца и Ираца заједно) нека се саберу која је то врста туризма и зашто је то лакше организовати овде него у тамоурж.
Feindouno Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Ne, i dalje je ostalo da moze samo ako se ima viza za US, Aus i NZ (i Kanadu?).Izgleda da je ovo na snazi za Srbiju dok privilegovanim gradjanima BIH ne treba tranzitna viza, u to mi se bar kune 1 poznanica koja drzi turisticku agenciju.
jms_uk Posted October 15, 2013 Posted October 15, 2013 Izgleda da je ovo na snazi za Srbiju dok privilegovanim™ gradjanima BIH ne treba tranzitna viza, u to mi se bar kune 1 poznanica koja drzi™ turisticku agenciju.Izgleda da je tako, kaze TIMATIC:National Bosnia and Herzegovina (BA)Embarkation Bosnia and Herzegovina (BA)Transit United Kingdom (GB) /Destination Sweden (SE)ALSO CHECK DESTINATION INFORMATION BELOWUnited Kingdom (GB)TWOV (Transit Without Visa): Visa required, except for Passengers who may be granted permission by the Immigration authorities to enter the United Kingdom, for a stay not exceeding 24 hours. The following conditions must be complied with: - passengers hold confirmed reservations for an onward flight within 24 hours; and - continue to a third country; and - have no purpose in entering the United Kingdom other than to pass through in transit; and - hold all documents required for the next destination..
jms_uk Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Uskoro i u Mongoliju bez vize http://www.b92.net/i...1&nav_id=774988 Politika | petak 8.11.2013 | 07:13 -> 13:50 Mongolija i Srbija ukinule vizeIzvor: TanjugBeograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić i mongolski šef diplomatije Luvsanvandan Bold potpisali su danas u Beogradu sporazum u ukidanju viza.
Ros Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Uskoro i u Mongoliju bez vize http://www.b92.net/i...1&nav_id=774988 a kad misli tvoja poreska otadzbina da nam ukine vize?
MancMellow Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 Pa mislim da je nova tura odlucivanja negde u leto 2014-te, pa dok se to proceduralno obradi...nista nije sigurno, cak sa ovim otvaranjem granica za BUG i ROM mislim da ce isparanoisati. Faridž ih već lepo pumpa paranojom, tako da uopšte nisam siguran da Torijevci neće podleći strahu da ne budu viđeni kao neko ko opet otvara vrata nekoj novoj imigraciji. UKIP je zlo.
jms_uk Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 a 2015te možda i hoće??!Tad su izbori za UK parlament - pre toga sigurno nece nista olaksavati, mozda samo otezati :(
Amelija Posted November 8, 2013 Posted November 8, 2013 seljacibtw ta 2015 mi se učinila prilično uskoro, iskreno rečeno
Recommended Posts