nezvanova Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 sok od zove i jagode...kupila u auchanu u temisvaru sirup od zove bez secera, sa malo maltoze i ne znam cega jos /prekrili su nalepnicom na rumunskom prevod deklaracije koja je na nemackom, pa sam samo videla da ima 0% secera, i da jedna casa ima 6Kkal, sto mi govori da nije sa fruktozom, kao sto je kod nas slucaj kad napisu da je nesto bez secera/ odlican je sokic i bas sam se obradovala da mogu neku varijantu zove da koristim, jer mi je to omiljeni ukus a bas ga dugo nisam pila /zbog secera/
Аврам Гојић Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Odakle ti kalvados? Donelo mi iz Francuske. Nema vise :(
ivy Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 (edited) sok od zove i jagode...kupila u auchanu u temisvaru sirup od zove bez secera, sa malo maltoze i ne znam cega jos /prekrili su nalepnicom na rumunskom prevod deklaracije koja je na nemackom, pa sam samo videla da ima 0% secera, i da jedna casa ima 6Kkal, sto mi govori da nije sa fruktozom, kao sto je kod nas slucaj kad napisu da je nesto bez secera/ odlican je sokic i bas sam se obradovala da mogu neku varijantu zove da koristim, jer mi je to omiljeni ukus a bas ga dugo nisam pila /zbog secera/ prave zene na lchf sok od zove sa stevijom..nemam pojma,samo kazem edit U prokuhanu mlaku vodu ,u kojoj si prethodno prokuhala steviju (najbolje suho lišće) dodaš na 12 sati cvjetove bazge (na hladnom neka stoji). Ja stavim na litru vode oko 5 cvjetova jer volim intenzivnu aromu. Kad to tako odstoji, procijediš kroz finu gazu i dodaješ limunske kiseline da ti bude ukusno. Sipaš u flaše i u podrum. Ovako napravljena bazga može komotno stajati do 3 godine a da bude jednako ukusna kao i prvi dan. :prokuha se samo voda i stevija, a onda se u mlaku vodu stave uvenuli cvijetovi bazge. stavljala sam troduplu mjeru cvijeta u odnosu na šećernu varijantu i na koncu limunsku kiselinu. http://www.coolinarika.com/recept/sok-od-bazge-bez-secera/ Edited May 23, 2015 by ivy
nezvanova Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 jao, jao, jao... a jel ima jos zove? mozda sutra krenem u potragu, ako jos uvek ima sanse da je nadjem.
nezvanova Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 a vidi i ti moje pitanje ima li jos zove ;-) a, hvala na receptu i kao sto rekoh, ako je jos ima, sutra cu je nabrati i napraviti sirup...
ivy Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 e nemam pojma da li jos ima zove,ja nisam videla vise ali nije isto na svim podnebljima kazu zene da to bude nesto izmedju soka i sirupa,da se razredjivati ali u vecem omeru,kazu pola sok- pola voda
nezvanova Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 uf, sad ako ne nadjem, bas cu se nasekirati /ili ici ponovo za temisvar :-)
ivy Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 e da,sad sam se setila da je nije bas dobro brati je sad posle ove kise :(
Dr Arslanagić Posted May 23, 2015 Posted May 23, 2015 Donelo mi iz Francuske. Nema vise :( Mozda bi se moglo i napraviti?
Recommended Posts