January 9, 201312 yr @ amelija i rennekod njihovih crvenih vina samo gađajte godišta od 2009. naovamoto rade Cambie i Stojaković, cela SS crvena serija su puna, alkoholna i ekstraktvina vina, izraziro sortna. vrlo malo ili ništa drvetahit je merlo iz 2010. godine, kao i vranac ali on je nenabavljiv Brunello je italijanski ekvivalent francuske apelacije chateauneuf du pape(dolina Rhone).Brunello vina se smatraju medju najskuplja i najcenjenija vina Toskane,odnosno Italije.Mislim da se ne mogu naci jeftinija od 20 evrica u samoj Toskani. odakle ti ovo, leba ti?nema veze jedno s drugim nikakve.Brunelo - sorta je samo sanđoveze, odnosno lokalni klon sanđoveze groso (a koji u Monalčinu zovu brunelo).CDP - može 13 sorti, od kojih skoro uvek u kupaži grenaš, sira i muverdr.druga klima, drugo tlo, druga tradicija u vinifikaciji...i napokon, brunelo za 20 evra i ispod, i ako nađeš, ne kupuj. dobar brunelo nema jeftin.za te pare bolje uzmi rosso di montalcino.
January 9, 201312 yr @ amelija i rennekod njihovih crvenih vina samo gađajte godišta od 2009. naovamoto rade Cambie i Stojaković, cela SS crvena serija su puna, alkoholna i ekstraktvina vina, izraziro sortna. vrlo malo ili ništa drvetahit je merlo iz 2010. godine, kao i vranac ali on je nenabavljivodakle ti ovo, leba ti?nema veze jedno s drugim nikakve.Brunelo - sorta je samo sanđoveze, odnosno lokalni klon sanđoveze groso (a koji u Monalčinu zovu brunelo).CDP - može 13 sorti, od kojih skoro uvek u kupaži grenaš, sira i muverdr.druga klima, drugo tlo, druga tradicija u vinifikaciji...i napokon, brunelo za 20 evra i ispod, i ako nađeš, ne kupuj. dobar brunelo nema jeftin.za te pare bolje uzmi rosso di montalcino.Mislim da me nisi najbolje razumeo.Slicnost sa chateauneuf du pape je ta da su brunello i chateauneuf dve apelacije koje se izdvajaju kvalitetom i cenom ;)
January 14, 201312 yr sveže cedjeni sok od šargarepe,grejpa,cvekle i djumbira...stavila sam malo više djumbira pa malo pecka za grlo i lepo greje,obožavam Edited January 14, 201312 yr by ivy
January 14, 201312 yr Iz 2010. Malo je slađe za moj ukus ali nije loše. Popiće se. pio ja pre par dana, sasvim solidno
January 14, 201312 yr oko 700 kinte u merkatoru, meni odličan, banaćanin će više znati da ti kaže ;) @ amelija i rennekod njihovih crvenih vina samo gađajte godišta od 2009. naovamoto rade Cambie i Stojaković, cela SS crvena serija su puna, alkoholna i ekstraktvina vina, izraziro sortna. vrlo malo ili ništa drvetahit je merlo iz 2010. godine, kao i vranac ali on je nenabavljivfala :)nego, a ima li ga još negde ili samo u Merkatoru?nisam sigurna da ću uspeti da stignem do tamo ovog puta
January 17, 201312 yr domaći sok od paradajza kupljen na pijaci. dobar viskozitet, ukus nije loš al sutra idem opet u potragu za savršenim.
January 17, 201312 yr ja našao samo u merkatorusamo da prijavim da ima i u maksiju, doduše za 875 dinara
January 26, 201312 yr sveže cedjeni sok od šargarepe,grejpa,cvekle i djumbira...stavila sam malo više djumbira pa malo pecka za grlo i lepo greje,obožavam ja to tako svakog dana ,uvek isto