yolo Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 (edited) sta je podloga, roze ili belo?¿ jel stvarno valja, nemoj da bacam vino.podloga je belo, mada mislim da bi prosao i roze, ne vidim sto ne bi.danas sam apgrejdovao vino na tikvesovu smederevku, i utisak jos bolji, odlicno letnje pice.ali pozor, 2 velike case i betonira noge, horizontala sasvim izvesna. najkasnije posle trece case. kampari ima dosta alkohola, cini mi se 25%. sporije ide sa aperolom (11%) ko moze da trpi to koliko je sladak. meni trenutno vise prija kampari gorcina.odlicno je i sa negroni bitterom, ko ima supply, ja nazalost ne.edit: nisam nista novo izmislio: Classic Italian cocktail: BiciclettaApparently named after elderly men who would swerve all over the road on their way home after a few too many drinks at the bar, the Bicicletta is another classy way to begin a meal, this time making a long drink from the local wines and spirits.Ingredients2 oz. Campari liqueur2 oz. dry white wine (Pinot Grigio would be perfect)Club sodaMethodPour the spirits into a tall glass with ice cubes and top with club soda. Garnish with a slice of lemon.Read more: http://www.askmen.com/fine_living/wine_dine_archive_300/362b_classic-italian-cocktails.html#ixzz247RTuOPq Edited August 20, 2012 by gazza1
Lancia Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 fala, javljam prekosutra, kako sam prosao sutra. nema kamparija ukuci.btw, ovde bisikletu zovu, pivo + sprajt.
yolo Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 ja cevcim drugi veceras, uskoro idem na pijano postovanje. ovo je uzasno opasno pice.
henrik larsson Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 (edited) Sviđa mi se ovo tvoje, probaće se u najskorije vreme. Btw, sad su mi nešto jasnije one jebade sa Onyxom, ko zna kako si silovao nedužnu makinu. Edited August 20, 2012 by henrik larsson
cmrlj Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 (edited) posip bevandu iz orosene case. Edited August 29, 2012 by cmrlj
banatjanin Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 (edited) neće moći. bevanda je - ako misliš na mešavinu vode i vina karakterističnu za Dalmaciju - mešavina crvenog vina i vode.pošip je belo vino.ako misliš na bevandu po italijanski, odnosno na piće kao takvo, onda ništa. Edited August 29, 2012 by banatjanin
cmrlj Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 khm, a da nisi malo preucio? jbg, sad je sve nauka, pa i bevanda, vino i voda. ako negde znaju sta je dalmatinska bevanda, to je u dalmaciji gde u dalmatinskom meniju pise posip bevanda. a i da ne pise, bevandom su vino s vodom oba moja dalmatinska deda zvala, sto jes jes neuki ljudi, moguce da ne znaju znanje, seljaci, po ceo dan neke vinograde obradjivali.
banatjanin Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 a ti ko i uvek odma đonom? aj slow down malo, sve je u redu...od mojih 30 i kusur, bar dvajes sam proveo po raznnim Dalmacijama. uvek je bavanda crveno + obična voda.nije tema koja zaslužuje raspravu, ali ajdehttp://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_wineWine is a popular drink in Croatia, and locals traditionally like to drink wine with their meals. Quite often, the wine is diluted with either still or sparkling water - producing a drink known as gemišt (a combination of white wine and carbonated water), and bevanda (a combination of red wine and still water).
cmrlj Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) pa nisam ja sebe ispravljala sta pijem :Dza ovo drugo, rekla sam sta sam imala. al, evo, kad nije dovoljno, imam i ja link. Edited August 30, 2012 by cmrlj
pacey defender Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 (edited) I ja primećujem da solidan broj ljudi naziva bevandom svaku mešavinu vode i vina, a mene ćale i njegova strana porodice odande podno Biokova učili da je bevanda iskljuvičivo mešavina crvenog vina i vode.Moj ćale jednom tako na +40 nakon nekih radova otvorio frižider, uzeo sastojke i napravio pola litre bevande. Nategnuo dobru polovinu krigle i tek onda skapirao da u flaši nije bila ladna voda nego ladna loza. Edited August 30, 2012 by pacey defender
pacey defender Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 To bolje od onog gazinog fenzi špricera.
banatjanin Posted August 30, 2012 Posted August 30, 2012 ja bih popio i takav spricer, sta ima vezengh!ne bi, veruj, ja probao. u zelenoj staklenoj flaši od Knjaza u frižideru keva je čuvala rakiju.... a bilo je jako toplo. kontam da od onda imam problem sa kiselinom.
Recommended Posts