Jump to content
IGNORED

frazeologizmi vezani za etnike

njanja

Recommended Posts

Posted

Ej, prugasti, izostavio si POLJSKO CVIJEĆE ! A POLJSKI MISH ?

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• VIOLA

20

• Waldorf

16

• Kudravi Gaucos

13

• Delija67

10

Posted (edited)
Ej, prugasti, izostavio si POLJSKO CVIJEĆE ! A POLJSKI MISH ?
Напоље!Тј, на поље са њима... нема везе са Пољацима, него са пољима.Свашта смо натрпали овде, и мишеве и шта ти ја знам, фале још само попа с брадом и Мађар с штапом (видети код Ћопића у Орловима).Е, да, сетих се и овог: "од воље ти, ко Шокцу пост". Edited by расејан
Posted
moglo se nekad cuti "radi/muci se k'o crnac".
primer
Posted

neocekivani primer ;-).pustih replay 2x da bih se uverila da dobro cuh.

Posted
Е, да, сетих се и овог: "од воље ти, ко Шокцу пост".
Ахм... кхм... четврта страна, четврта пошиљка одоздо... Наравно, џентлменска солидарност се подразумева: нећу ништа никоме да каж...MIOBAAAA!!! ОВАЈ ТЕ ПОКРОOOO!!!(Уф, дивног ли осећаја. Шта ћу, џентлмен сам, ал’ сам више тужибаба)
Posted
MIOBAAAA!!! ОВАЈ ТЕ ПОКРОOOO!!!
sad baš gledam i ne verujem angry.gifal neka, nema veze, nek mu bude, ko šokcu...
Posted
sad baš gledam i ne verujem angry.gif al neka, nema veze, nek mu bude, ko šokcu...
Улажем извињотину од метар и фртаљ, ал ако треба, ће дометемо још, не сме да фали!Тако ми и треба кад нисам почео са "извин'те ако је већ било".А сад се опет тако сетих покојног комшије... кад би се картали (таблића, наравно), па он баци нешто и направи својој госпоји да пише таблу, онда би јој рекао "све је твоје, ко лудога поље".
Posted (edited)

Buni se ko Grk u apsu! Uzgred, lepo bi bilo znati ko je bio taj Grk, zasto se bunio i kako je nastala ova sentenca. Pa, ako neko zna...

Edited by Nesh
Posted
Buni se ko Grk u apsu! Uzgred, lepo bi bilo znati ko je bio taj Grk, zasto se bunio i kako je nastala ova sentenca. Pa, ako neko zna...
Ma bio Grk uapšeni na samom početku. Ne pratiš. :) Mislim da je tamo bilo priče o poreklu izreke, pokušala sam, ali ne uspeh da nadjem. Najverovatnije je reč o Rigi od Fere nesmirenom u Nebojši kuli. Opet, ogradjujem se, nisam sigurna. Ako sam u pravu, humor ovog frazeologizma je poprilično crno nijansiran.
Posted
Nadam se da je tako muzicki obrazovana prethodno cula kako zvuci ta himna. -_-
Ova izreka je jako stara, iz vremena pre osnivanja Izraela. Jevreji nisu imali svoju državu, živeli su u velikom broju zemalja, a "jevrejska himna" iz izreke bi bila kada bi svako istovremeno zapevao himnu države u kojoj živi.Nego, da li je neko već pomenuo "nestadoše k'o Avari"?
Posted
Nego, da li je neko već pomenuo "nestadoše k'o Avari"?
А може и Хазари.
Posted
Ova izreka je jako stara, iz vremena pre osnivanja Izraela. Jevreji nisu imali svoju državu, živeli su u velikom broju zemalja, a "jevrejska himna" iz izreke bi bila kada bi svako istovremeno zapevao himnu države u kojoj živi.
OK. Neg' mi to uslovni refleks. Za kralja (macka/macku) i otadzbinu (Jisrael). -_-
Posted
Ma bio Grk uapšeni na samom početku. Ne pratiš. :)
Ups...Izvinjavam se. Nije da nisam pratio, nego sam (jos gore!) smetnuo s uma da je bilo! Bas sam Laponac! :(