Valk Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 gde može da se kupi želatin od goveđe hrskavice? po radnjama, onaj iz kesica, je uvek svinjski. sa tapatoka sad ubacujem u korpu na elakolije i vidim dr oetker goveđi želatin. http://www.univerexport.co.rs/online.php?get_p1=jedan&si_art=0089330&naz=Zelatin-govedji-mleveni-10g-dr.oetker Link to comment
gospa buba Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 sad ubacujem u korpu na elakolije i vidim dr oetker goveđi želatin. http://www.univerexport.co.rs/online.php?get_p1=jedan&si_art=0089330&naz=Zelatin-govedji-mleveni-10g-dr.oetker a jel ima neki "zelatin" nezivotinski? Link to comment
Tihajeza Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 ima, sutra ti dajem info od jedne vegetarijanke, pravi cheesecake sa tim sa tapatoka Link to comment
gospa buba Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 ima, sutra ti dajem info od jedne vegetarijanke, pravi cheesecake sa tim sa tapatoka tenks. poshto ja ne pravim, zbog radi vegetarijanca, a shteta Link to comment
nezvanova Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 (edited) a jel ima neki "zelatin" nezivotinski? posni zelatin evo, ja ovaj koristila... ok je, meni torte sa njim uspevale /veganske sarlote i neki kao vege cizkejkovi/ a pazarila ga u zrenjaninskom univeru, pretpostavljam da ga ima i u vasim.... Edited December 6, 2014 by nezvanova Link to comment
Guest Posted December 17, 2014 Share Posted December 17, 2014 ko zna, zasto neki put meso bele ribe (nema veze od vrste) ispadne ko guma posle przenja? ovo mi se desilo zadnji put s jednom vrstom morune, normalno je tako da se samo skoro odvaja od kostiju, da prste polizes. ovo se samo dogadja prilikom przenja, ne i u rerni ili na rostilju. Link to comment
yolo Posted December 25, 2014 Author Share Posted December 25, 2014 Jel neko ovde trosi sojino mleko? Ja nesto kao poceo da dodajem u kafu, i primetim da se sadrzaj tetrapaka od litar posle recimo 7 dana od otvaranja u frizideru zgusnjava. Vizuelno kao kada se mleko toliko ukiseli da se zgusne i tezi strukturi jogurta. Ovde je razlika u tome sto se ovo nije pokvarilo. Znaci dva pitanja. Da li je ovo prvi korak ka pokvarivanju? Da li se moze koristiti i ovako zgusnuto (dobro ne pitajte me nasta mi lici kafa u koju ovo sipam, to je za posebnu temu koju ne sada ne zelim ) Link to comment
Čutura Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 ko zna, zasto neki put meso bele ribe (nema veze od vrste) ispadne ko guma posle przenja? ovo mi se desilo zadnji put s jednom vrstom morune, normalno je tako da se samo skoro odvaja od kostiju, da prste polizes. ovo se samo dogadja prilikom przenja, ne i u rerni ili na rostilju. to se se desi kad se pretera sa przenjem.. Link to comment
B_B Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 Jel neko ovde trosi sojino mleko? Ja nesto kao poceo da dodajem u kafu, i primetim da se sadrzaj tetrapaka od litar posle recimo 7 dana od otvaranja u frizideru zgusnjava. Vizuelno kao kada se mleko toliko ukiseli da se zgusne i tezi strukturi jogurta. Ovde je razlika u tome sto se ovo nije pokvarilo. Znaci dva pitanja. Da li je ovo prvi korak ka pokvarivanju? Da li se moze koristiti i ovako zgusnuto (dobro ne pitajte me nasta mi lici kafa u koju ovo sipam, to je za posebnu temu koju ne sada ne zelim ) Kaze supruga da je normalno. Ona koristi isto za kafu. Otvoreno drzi u frizideru i samo ga promjesa prije dodavanja, ali ga svakako baci posle sedam dana od otvaranja...ALPRO se manje zgusnjava od onih diskautenrskih koje smo prije kupovali, sta god to znacilo. Sta se tu zaista hemijski desava ne bih znao reci. Znaci bez garancije :) Link to comment
yolo Posted December 25, 2014 Author Share Posted December 25, 2014 ovo je ALPRO. hvala! nista moracu da predjem na one manje tetrapake, 0.25 valjda. shvatio sam da moram da promuckam samo sto sada mislim da mora sve vreme da se mucka i da sada trosim onaj gusci ostatak.... abitno u sustini;) Link to comment
ivy Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 bolje stavi maslac ili slatku pavlaku u kafu nego to Link to comment
ljakse Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 Ja stavim kanticu masti preprženu na masti, i to funkcioniše besprekorno Link to comment
nenad Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 (edited) najbolje da stavi mast od mangulice. edit ne videh ljakseov post... Edited December 25, 2014 by nenad Link to comment
ljakse Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 To nije dovoljno masno Link to comment
Recommended Posts