Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

a jel ima neki "zelatin" nezivotinski?

posni zelatin

evo, ja ovaj koristila... ok je, meni torte sa njim uspevale /veganske sarlote i neki kao vege cizkejkovi/

a pazarila ga u zrenjaninskom univeru, pretpostavljam da ga ima i u vasim....

Edited by nezvanova

ko zna, zasto neki put meso bele ribe (nema veze od vrste) ispadne ko guma posle przenja? ovo mi se desilo zadnji put s jednom vrstom morune, normalno je tako da se samo skoro odvaja od kostiju, da prste polizes.

ovo se samo dogadja prilikom przenja, ne i u rerni ili na rostilju.

Jel neko ovde trosi sojino mleko? Ja nesto kao poceo da dodajem u kafu, i primetim da se sadrzaj tetrapaka od litar posle recimo 7 dana od otvaranja u frizideru zgusnjava. Vizuelno kao kada se mleko toliko ukiseli da se zgusne i tezi strukturi jogurta. Ovde je razlika u tome sto se ovo nije pokvarilo. Znaci dva pitanja. Da li je ovo prvi korak ka pokvarivanju? Da li se moze koristiti i ovako zgusnuto (dobro ne pitajte me nasta mi lici kafa u koju ovo sipam, to je za posebnu temu koju ne sada ne zelim  :lolol: )

ko zna, zasto neki put meso bele ribe (nema veze od vrste) ispadne ko guma posle przenja? ovo mi se desilo zadnji put s jednom vrstom morune, normalno je tako da se samo skoro odvaja od kostiju, da prste polizes.

ovo se samo dogadja prilikom przenja, ne i u rerni ili na rostilju.

to se se desi kad se pretera sa przenjem..

Jel neko ovde trosi sojino mleko? Ja nesto kao poceo da dodajem u kafu, i primetim da se sadrzaj tetrapaka od litar posle recimo 7 dana od otvaranja u frizideru zgusnjava. Vizuelno kao kada se mleko toliko ukiseli da se zgusne i tezi strukturi jogurta. Ovde je razlika u tome sto se ovo nije pokvarilo. Znaci dva pitanja. Da li je ovo prvi korak ka pokvarivanju? Da li se moze koristiti i ovako zgusnuto (dobro ne pitajte me nasta mi lici kafa u koju ovo sipam, to je za posebnu temu koju ne sada ne zelim  :lolol: )

Kaze supruga da je normalno. Ona koristi isto za kafu. Otvoreno drzi u frizideru i samo ga promjesa prije dodavanja, ali ga svakako baci posle sedam dana od otvaranja...ALPRO se manje zgusnjava od onih diskautenrskih koje smo prije kupovali, sta god to znacilo. Sta se tu zaista hemijski desava  ne bih znao reci. Znaci bez garancije :)

ovo je ALPRO. hvala! nista moracu da predjem na one manje tetrapake, 0.25 valjda. shvatio sam da moram da promuckam samo sto sada mislim da mora sve vreme da se mucka i da sada trosim onaj gusci ostatak.... abitno u sustini;)